Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ez valóban olyan...

Anyukák ez valóban olyan marha nagy elvárás a páromtól? Én vagyok önző?

Figyelt kérdés
Kamionozik, csak hétvégente van itthon. 2. babánkat várom, már a végén járok. Korán nyíltam, mindenki azt mondta korábban is fog jönni. Egész télen egyedül vágtam a fát, csináltam mindent, most így a végére sokat görcsöltem, keményedtem, szóltam a páromnak, ha megoldható akkor jöjjön már el szabadságra (akár fizetetlenre is), mellette elmehet maszekolni, de tudjam azt, ha kell itthon van. Nem is volt ebből látszólag gond, azt mondta kapott két hetet. Ez a héten letelik, 39 hetes vagyok. Ma kijelentette vigyorogva, hogy a gyerek biztos akkor fog jönni, ha ő visszamegy kamionozni. Összekaptunk rajta, mert közöltem, hogy mégis hogyan gondolja, hogy teljesen egyedül 0 segítséggel maradjak a 3 évesünkkel? 30km a kórház, tömegközlekedéssel már nem merek jó ideje elindulni sem. Erre ő persze felháborodott, hogy de így meg nincs befolyó összeg, vagyis nem sok lesz a jövő hónapban. Ez tény, de ha valóban ez zavarná, akkor lett volna hová mennie, én nem gátoltam meg benne, mellesleg belekalkuláltam az itthonlétét a családi kasszába. Ő kerek perec kijelentette, hogy már pedig hétfővel letelik a 2 hét és visszaül a kormány mögé.
2014. jún. 18. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

Érdekes egy párod van. mindig ilyen volt?

Akarta ő ezt a második gyereket?

2014. jún. 18. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Dolgoznia kell, ezen nem kéne kiakadnod. És ha kirúgják miatta mert többet marad otthon. Ne rá legyél mérges. Ha beindul a dolog hívsz mentőt, elmondod, hogy van egy másik gyereked is akit nem tudsz hova rakni, meg fogják oldani.
2014. jún. 18. 13:37
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

A mentősök vigyáznak a másik gyerekre?

Kérdező: senkire sem számíthatsz?

2014. jún. 18. 13:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a mentőben a kicsi is veled mehet, ott pedig, ha tényleg nincs más lehetőség (nagyi, keresztszülő, barátnő), akkor felveszik a gyerekosztályra. Csak neki is pakold össze a kis motyóját a pár napra.
2014. jún. 18. 13:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A mentősök elviszik a gyereket is ha nincs aki vigyázzon rá, ott pedig a gyerekosztályon ellátják.
2014. jún. 18. 13:43
 6/12 anonim ***** válasza:
33%

ez tökre pasigondolkodás, az én párom is, hogy legyen pénzünk (amúgy van, nincs gondunk) bemegy sokszor szombaton is melózni. a szülési szabira járó napokból is csak párat vett ki, mert hogy jó lesz neki év végén, ha kifizetik.

(én amúgy elbírok mindent egyedül is, mert ugye első gyerek, anyósomnak szólok, hogy segítsen, és már jön is, nagyon nyugis aranyos babánk van, semmi nehézség. tehát ha a párom itthon van, akkor is pihenhet...)

mindenkinek más a segítség, az "adomány". ő azt hiszi, a pénz a fontos, valahol így is van, hisz ha nem lesz pénzetek, akkor tényleg gondba lesztek...

a férfiaknak a biztonság az anyagi (tök fura, de így van)

viszont VALÓBAN SZÜKSÉGED LENNE RÁ, de legalábbis valakinek "ügyeletben" kellene lennie melletted.

ha tényleg nem tudjátok másképp megoldani - nincs rokon, aki segítene, akkor meg kéne tudni, belföldre, vagy éppen megyén belül nincs-e lehetőség fuvarozni. pl. főnökével beszéljen.

amúgy a három évest nem tudod ilyen önkormányzati alapú állami bölcsibe, oviba beadni napközben? nálunk, itt a X. kerületben van ilyen lehetőség.

még biztos átgondolja a párod a dolgot, de ész érveket kell mondani neki, mert ő is olyan racionális gondolkodású, mint az én uram. nem tudom én se a szeretném, hogy mondatokkal meggyőzni, csak ha észérvekkel levezetem, hogy mit miért.

ilyenek a pasik. legalábbis több van ilyen ...

2014. jún. 18. 13:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, ezt a gyereket is ketten vállaltuk, ehhez képest egyedül vagyok mint a kisujjam. A cégnél megoldható a dolog, nem kockáztat semmit mivel fuvarjuk is alig van. Ő szimplán nem akar itthon maradni és keresi a kifogást. Nem, ennyire nem volt ilyen.
2014. jún. 18. 14:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én baleseti ambulancián dolgozom, és nem látja el a gyerekosztály azoknak a gyerekét, akiket hoz a mentő... a közeli gyerekotthonba kell őket küldeni ilyenkor :(

Kérdező, ezt a kérdést már rég meg kellett volna beszélnetek, hogy a szülés körüli időben ő otthon maradjon, a főnökével is megbeszélnie, stb. Akkor nem most kéne agyalni.

2014. jún. 18. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

De kérdezem én, miért most kell ugrálni és gondolkozni azon, hogy mi hogy lesz?

Miért nem lehetett még a gyerekvállalás előtt lefixálni, hogy akkor kire és hogy lehet számítani, ha jön a második gyerek?

1. A párodnak dolgoznia kell, mert ha nem dolgozik, akkor nem lesz pénzetek, nem lesz miből eltartanotok magatokat. És olyan munkahely, hogy biztos, olyan nincs, kivéve, ha nem te vagy a főnök! Szóval lehet hogy te azt gondolod, hogy á, nem lesz baj, nyugodtan jöjjön el a párod hetekre a munkahelyéről, de ha mégsem, akkor mi lesz? Enni is kell ám!

2. De abban is teljesen igazad van, hogy mi lesz a szüléskor, illetve az utána következő napokban. Mert oké, elmész, megszülsz, de szülés alatt hol lesz a nagyobb gyerkőc? És ha netán 1 hetet kórházba kell lenned, akkor mi lesz? Utána, ha megszültél, segítség nélkül azért elég nehéz lesz magadat is ellátni, a picit is, meg a nagyobbat is. Miért nem gondolkoztatok előre?

És ha tudjátok, hogy ilyen a párod munkahelye, akkor miért vállaltatok így be még egyet? Vagy akkor miért nem oldottátok meg úgy a munkahelyet, mert írod, hogy azért helyben is lenne, hogy itthon legyen. És hetezni utána is vissza lehet menni, ha nem ide, akkor máshová, amikor már kicsit nagyobb a picike is?

Szóval most már hiába kapkodsz és idegeskedsz. Előbb kellett volna tervezni és aztán cselekedni, nem fordítva!

Amúgy segítségetek nincs? Szülők, nagyszülők, testvérek, unokatestvér, bárki? Mert ha igen, akkor jó lenne beszervezni őket.

2014. jún. 18. 15:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Már bocsi,de tudtad mikor bevállaltátok,hogy kamionozik és nem lesz otthon.Valakinek dolgoznia is kell,csak azért mert nincs segítséged nem üldögélhettek otthon,mert egyszer csak azon kapod magad nincs miből pelenkát venni.Nagyszülők rokonok,esetleg bébiszitter megoldja a gondod ha épp nem lesz otthon a párod mikor szülsz.
2014. jún. 18. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!