Ha veszélyes munkahelyen dolgozok mikortól mehetek táppénzre?
Még csak a pozitív tesztek "bizonyítják" a terhességem, de nem szeretnék így dolgozni. Viszont gondolom amíg nincs a babának szívhangja addig a nőgyógyász nem mondja ki a terhességet. Igaz, vagy nem gondolom jól? Addig tudok valamit tenni, hogy itthon maradhassak vagy muszáj így mennem dolgozni?
Köszönöm a segítségeteket :)
Szia!
Én is olyan helyen dolgoztam,ahol terhesen nem ajánlott vegyi anyagok miatt,ezen kívül folyamatos műszakban is. Én a pozitív tesztek után amikor orvoshoz mentem,még csak a petezsák látszott,5 hét+2 naposan,de szóltam az orvosnak a munkakörülményekről,és már ekkortól táppénzre vett.
Valaki írta,hogy ettől még nem vagy veszélyeztetett terhes,és nem indokolt a táppénz.De szerintem a babára veszélyes körülmények igenis indokolják,és pl az én munkahelyemen minden kismama az elejétől otthon van,és ezt az orvosuk is javasolja mindig.
Kedves utolsó előtti, köszönöm a válaszod :) És teljes mértékben egyet értek veled.
Utolsó!
Már ne is haragudj, de ilyen esetben érdekel legkevésbé a többi adó és járulékfizető, ahogy te írtad. A legfontosabb a babám egészsége, nem érdekel ki mit gondol. A munkahely pedig nem minden esetben tud más munkát biztosítani. Pl. egy kórházban, mit tudnának felajánlani? Előbb mondanák azt h menjek táppénzre, mint hogy fizetnék a fizetésemet míg én otthon csücsülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!