Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha veszélyes munkahelyen...

Ha veszélyes munkahelyen dolgozok mikortól mehetek táppénzre?

Figyelt kérdés

Még csak a pozitív tesztek "bizonyítják" a terhességem, de nem szeretnék így dolgozni. Viszont gondolom amíg nincs a babának szívhangja addig a nőgyógyász nem mondja ki a terhességet. Igaz, vagy nem gondolom jól? Addig tudok valamit tenni, hogy itthon maradhassak vagy muszáj így mennem dolgozni?

Köszönöm a segítségeteket :)

2014. jún. 16. 11:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is olyan helyen dolgoztam,ahol terhesen nem ajánlott vegyi anyagok miatt,ezen kívül folyamatos műszakban is. Én a pozitív tesztek után amikor orvoshoz mentem,még csak a petezsák látszott,5 hét+2 naposan,de szóltam az orvosnak a munkakörülményekről,és már ekkortól táppénzre vett.

Valaki írta,hogy ettől még nem vagy veszélyeztetett terhes,és nem indokolt a táppénz.De szerintem a babára veszélyes körülmények igenis indokolják,és pl az én munkahelyemen minden kismama az elejétől otthon van,és ezt az orvosuk is javasolja mindig.

2014. jún. 19. 14:00
 12/13 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy nem indokolt a táppénz, jól le is pontoztatok érte. Nem értem miért hasznos az a válasz, ami elküldené a kérdezőt táppénzre, ami teljesen szabálytalan és a kérdező is rosszul járna, meg a többi adó és járulékfizető is. Ha a munkahely veszélyes azért nem mehet táppénzre, azt a munkahelynek kell megoldani, ha máshogy nem megy ülhet otthon és kapja a teljes fizetését.
2014. jún. 19. 14:05
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti, köszönöm a válaszod :) És teljes mértékben egyet értek veled.

Utolsó!

Már ne is haragudj, de ilyen esetben érdekel legkevésbé a többi adó és járulékfizető, ahogy te írtad. A legfontosabb a babám egészsége, nem érdekel ki mit gondol. A munkahely pedig nem minden esetben tud más munkát biztosítani. Pl. egy kórházban, mit tudnának felajánlani? Előbb mondanák azt h menjek táppénzre, mint hogy fizetnék a fizetésemet míg én otthon csücsülök.

2014. jún. 19. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!