A munkahelyen köteleznek veszélyes anyagok szállítására is. ADR vizsgám nincs. Milyen büntetésre számíthatok, ha elkap a rendőrség?
Figyelt kérdés
2009. márc. 27. 10:35
1/4 anonim válasza:
100,000-től felfele. Ez olyan mintha teherautót vezetnél "B" kategóriával. Nálunk a cégnél csak az engedélyszámot felejtette el felírni a sofőr a fuvarlevélre, és egyből 200,000 Ft-ra bűntették.
2/4 A kérdező kommentje:
úgy hallottam börtönt, vagy felfüggesztettet is kaphatok...
2009. márc. 27. 11:51
3/4 anonim válasza:
Ha baleset is van belőle, akkor biztos, hogy felfüggesztett vagy börtön is van belőle. Ha csak "simán elkap", akkor párszázezer forint.
Azt azért hozzá kell tenni: Neked lehetőséged van a munkát megtagadni - vagy letenni az ADR-t.
Mindenki félti az állását, ez tény. De ha orvos vagyok és egy kórházban arra kérnek, hogy öljem meg az adott beteget, mert én meg tudom tenni (ismerem az eljárását), mégsem fogom megtenni, és otthagyom az állásom.
Az nem munkahely, ahol jogtalan dolgokba kényszerítenek. Pláne, ha emellett minimálbéres vagy papíron... Az akkor együtt már szép baleset.
Ha kamionos vagy, hamar el tudsz helyezkedni. Igaz abban a szakmában is érződik a válság, de azért vannak lehetőségek.
4/4 anonim válasza:
A katasztrófavédelem is megdurranthat érte keményen! Ők is szoktak autókat állogatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!