Orvosi pereket milyen lépéssel kell kezdeni? Fogorvos miatt baba halála, bővebb lent.
21 hetesen fogorvos kezelte 2 lyukas fogamat, 22 hetesen a baba leállt a fejlődésben, szövettani eredmény: fertőzött magzatvíz.
TORC teszt eredménye: herpes simplex vírus friss fertőzés.
Ügyvédhez kell rögtön menni? Tudtok olyat ajánlani, kaki ilyen perekben járatos?
Köszönöm.
Ebbol nem lesz per sok no herpeszes a terhesseg alatt.
Pech ne keresd a bunost.
Nincs bunbak peched volt.
Engem operaltak a szamban tobbszor a terhesseg kozepe korul es varratok is voltak es volt hepreszem is a mutet utan az immunrendszer gyengesege miatt.
Semmi baj nem lett belole.
22-es! Ami történt nagyon sajnálatos és tényleg nagyon szomorú. De! Fogászati rendelőben 3féleképpen fertőződhetett meg a kérdező: 1. Fertőzött fogorvos a szájába köpött 2. A fertőzött fogorvossal nemi kontaktusa volt (mivel a vírus simp,ex formájáról beszélünk, ez mondjuk pont nem releváns) 3. Az orvos nem fertőtlenítette az eszközeit, amivel a kérdezőt vizsgálta. Gondolom mindannyian egyetértünk abban, hogy utóbbi a legvalószínűbb. Na mármost. Egy fogorvos nem engedheti meg magának, hogy nem steril eszközöket használ, aki nem dezinficiálja rendszeresen (mindennap) az eszközeit, a falat, a padlót, azt konkrétan kizárják a kamarából. Ezeket egyébként szúrópróba szerűen ellenőrzik is. Tehát az nem járható út, hogy az orvos nem szokott sterilizálni. A másik, amit el lehet képzelni, hogy a fúró feje nem lett tömés előtt sterilizálva, de ez bizonyosan csak egyszeri véletlen alkalom lehetett (már ha van ilyen, mert a fejeket cserélik a páciensek után), amennyiben ki is mennek ellenőrzést tartani, utólag nem fogják tudni bizonyítani.
De remélem az az információ mindenkinek megvan, hogy ezzel a vírussal az emberek 90%a fertőzött, általában tünetmentesen?
A kérdésre válaszoltam. A Kérdezőnek és egy ügyvédnek a dolga eldönteni, hogy adott esetben, minden körülményt mérlegelve reális lépés-e perre menni. Ez az amiben egy ügyvéd tanácsot adhat, ennyiből amit a Kérdező leírt nem lehet levonni semmilyen következtetést, itt meg már mindenki máshol tart...nem ez volt a kérdés.
Egyebekben pedig az a természetes ilyenkor ha az ember keresi az okokat, lehet, hogy a kérdező ebben látja, akkor is döntse már el Ő hogy akar-e perelni vagy sem. Ennek a döntésnek a meghozatalában kell neki jogi szakmai, vagy akár orvos szakmai segítség. Mire oda kerül, lehet hogy már nem is akarja az egészet. Nyugodtan pontozzatok le. 22-es voltam.
Miert ne lehetne hogy nem sterilizalta az eszkozoket? Mikor manapsag elcserelik a szerveket, orvosi muszereket felejtenek a betegben stb... es igenis vannak hanyag orvosok, ne mondjatok hogy nem.
A kerdesre valaszolva keress fel egy ugyvedet es ugyis megmondja erdemes-e perre menni.
Utolso!
Egyebkent ugyved se fogja neki azt mondani, hogy ne pereskedjen, abból ugyanis neki semmi haszna. Mar az elso konzultáció is tízezres nagyságrendű lesz, utana minden tárgyalásert lehúzhat egy kis penzt...ll
Sajnálam ami történt, de fogorvosként mondom h a 2 között nincs összefüggés :(
Egyébként én 3 hete vesztettem el a kisbabámat és nem értem h hogy tudja rögtön bárki is ebbe meglátni az anyagi haszonszerzés lehetőségét..
Lehet perelni de nem hibázott az orvos
25 ev szuleszeti munka es ilyet soha nem hallottam.
Olyat igen hogy nemi herpesz miatt halt meg a baba esxolyat is hogy a fenekbe dugas miatt a baci a huvelybe ment es attol repedt meg a burok ecoli volt a magzatban.
De fogorvos csak javitani tud az eu allapoton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!