Tényleg elmehet a baba, ha a mamának nem jók a fogai? De mit csináljon az, aki tényleg retteg már a fogorvos szótol is.
Én még erről nem hallottam.
Az tény, hogy a baba elvon a mamától mindent, ami neki kell, tehát ő nem szenved hiányt.
A mama meg vegyen erőt magán, és menjen fogorvoshoz, mert ha rosszak a fogai, terhesség alatt még rosszabbak lesznek, és minél előbb kezeltesse, már 10 hét előtt menjen el az első kezelésre a saját és babája érdekében! (mert ha begyullad, azt kezelni kell, az már kihat a babára is!)
Nehezebben lehet teherbe esni ha rosszak a fogaid, mert a rossz fog gyulladast idez elo a szervezetben.
En is rettegek a fogorvostol, de attol megjobban, hogy rossz fogaim legyenek, amiket kesobb ki kell huzni, mert nem kezeltetem idoben, es fogatlan leszek. Arrol nem beszelve, hogy a cel erdekeben mindent elkovetek, meg a fogdokihoz is elmegyek.
Nem csak a baba miatt, magad miatt is járj rendszeresen fogorvoshoz!
Fogsorunk csak egy van, addig kell rá vigyázni, amíg ép!
a baba attól nem fog elmenni, hogy a kismamának rosszak a fogai.
A terhesség alatt a kicsi fokozottan elvonja a kálciumot a kismamától, így romolhat a kismama foga.
A terhesség alatt minimum 1X részt kell venni fogászati ellenőrzésen.
Lehet kapni érzéstelenítőt, nem árt a kicsinek, de szólj a dokinak, hogy babás vagy.
De a kiskönyved úgyis oda kell adni, és nyom bele egy pecsétet, hogy elmentél a "kötelező" legalább egy, de inkább kettő vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!