Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg elmehet a baba, ha a...

Tényleg elmehet a baba, ha a mamának nem jók a fogai? De mit csináljon az, aki tényleg retteg már a fogorvos szótol is.

Figyelt kérdés
2008. nov. 7. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én még erről nem hallottam.

Az tény, hogy a baba elvon a mamától mindent, ami neki kell, tehát ő nem szenved hiányt.

A mama meg vegyen erőt magán, és menjen fogorvoshoz, mert ha rosszak a fogai, terhesség alatt még rosszabbak lesznek, és minél előbb kezeltesse, már 10 hét előtt menjen el az első kezelésre a saját és babája érdekében! (mert ha begyullad, azt kezelni kell, az már kihat a babára is!)

2008. nov. 7. 19:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nehezebben lehet teherbe esni ha rosszak a fogaid, mert a rossz fog gyulladast idez elo a szervezetben.

En is rettegek a fogorvostol, de attol megjobban, hogy rossz fogaim legyenek, amiket kesobb ki kell huzni, mert nem kezeltetem idoben, es fogatlan leszek. Arrol nem beszelve, hogy a cel erdekeben mindent elkovetek, meg a fogdokihoz is elmegyek.

2008. nov. 7. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a baba miatt, magad miatt is járj rendszeresen fogorvoshoz!

Fogsorunk csak egy van, addig kell rá vigyázni, amíg ép!

2008. nov. 7. 19:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A baba elvonja a kalciumot,s tovább romlik a fogad. Ha gyulladt lesz a fogad,kihat a babára is. Tessék elmenni! S szólj hogy terhes vagy,mert nem tudom,hogy ilyenkor az érzéstelenítő árt e.Szorítok! A baba egészsége csak legyőzi a félelemedet.
2008. nov. 7. 20:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

a baba attól nem fog elmenni, hogy a kismamának rosszak a fogai.

A terhesség alatt a kicsi fokozottan elvonja a kálciumot a kismamától, így romolhat a kismama foga.

A terhesség alatt minimum 1X részt kell venni fogászati ellenőrzésen.

2008. nov. 7. 20:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni érzéstelenítőt, nem árt a kicsinek, de szólj a dokinak, hogy babás vagy.

De a kiskönyved úgyis oda kell adni, és nyom bele egy pecsétet, hogy elmentél a "kötelező" legalább egy, de inkább kettő vizsgálatra.

2008. nov. 7. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegek a fogorvostól,ezért csak akkor megyek el ha már nemtudok aludni annyira fáj a fogam,most a 30.hétben járok és még nem voltam,mivel nem kötelező!
2008. nov. 7. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:
en sem hallottam meg rola,hogy elmehet a baba ha rosszak a fogaid.arrol viszont igen,hogy ha begyullad a fogad-inyed,vagy rossz a szäjhigened,az koraszülest okozhat.en is azt javaslom,vegyel eröt magadon,es menj el a dokihoz.kerhetsz nyugodtan szurit,nem fog ärtani.sok sikert es szep babaväräst! :)
2008. nov. 8. 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:
a baba akkor vetélhet el korán, ha annyira rossz akár csak egy fogad, hogy gócpontot jelent. vagyis gennyes a gyökere körül. ezt nem feltétlenül érzed, lehet, hogy már nem is élő az a fog, ennek ellenére veszélyt jelent, akár még a szívre is.
2008. nov. 9. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!