Kedves Anyukák! Miért van olyan sok anyukának ennyire torz önképe saját magáról? Ti is ilyenek vagytok?
Már a 2. kérdést látom azzal kapcsolatban,h. "felvehetem én ezt a bikinit?" , "ugye milyen szarul nézek ki?". és közben olyan csinosak,mint én talán sosem voltam versenysport mellett. pláne,h. most 97 kiló körül vagyok és 2. babával 14 hetes terhes.
Miért ennyire torz az önképük egyes anyukáknak? ők nem azt látják a tükörben,mint mindenki más a képen? vagy ez a modell-társadalom ennyire elfuserálta a nők önbizalmát? A tinikről már nem is szólok, szó szerint piszkafáktól hallom, h. "kövér vagyok!" és vasággyal 50 kg! de azt gondolná az ember,h. a tinikorral a butaság is elmúlik,felfogja az ember,h. a normál testalkat nem az,ami a kifutón van. 65 kilóval egy 170 centi magas nő miért érzi magát kövérnek?
Szerintem ez mindig viszonyítás kérdése. Aki pl terhesség előtt vékony volt, aztán ráment pár kiló, kövérnek érzi magát.
Én 62kg vagyok, nem vagyok kövér, de van rajtam pár kiló a kiindulóállapothoz képest, és ez zavar. Pont a hasamon meg a fenekemen van, amitől nem tudom felvenni a korábbi ruháimat, mert kinyomja a hasam, stb. Így elkezd az ember bővebb cuccokban járni, ami megint nem tesz jót az önérzetnek. Sajna vagy nem sajna, én nem érzem jól magam, ha feszül rajtam minden, és ott buggyan, ahol nem kellene.
Ettől meg nem utálom magam, nincs torz önképem, csak éppen nem tökéletes a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!