Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy szülőnek...

Szerintetek egy szülőnek kötelessége eltartani a gyerekét amíg saját lábra nem tud állni vagy egyáltalán nem?

Figyelt kérdés
2014. jún. 9. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Ez sok mindentől függ pl azért nem tud saját lábra állni mert nem tud vagy azért mert nem akar.

25 éves a testvérem,nyaranta van csak munkája és a keresetét le is nullázza mert végig bulizza a nyarat....az év többi hónapjai alatt nem dolgozik mert ő akármit nem fog csinálni.Anyum nagyon szorgalmasan eltartja és tömi pénzzel,szerintem ezt nem kellene mert az életbe nem lesz belőle így már végre "rendes felnőtt" ember.

2014. jún. 9. 09:20
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Egy bizonyos szintig.pl az elso valaszolo édesanyjának helyében en mar páros lábbal rúgnam ki azt a "gyereket". Ha munkanelkuli, de mellette ezerrel állást keres, akkor mindenben támogatnám. Ha nem vállal el akármit, a pénzét meg el szórja, akkor menjen amerre lat.
2014. jún. 9. 09:22
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Ha tanul vagy munkát keres akkor igen.
2014. jún. 9. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a középiskola után nem kötelesség hanem természetes dolog,hogy amíg a gyerek továbbtanul,vagy munkát keres segítenek neki,otthon lakhat,de vegye ki a részét a házimunkából,és azért diákmunka belefér,hogy szokja. De ha már nem tanul és munkát sem keres még nyaggatás ellenére sem én kiraknám.nem is értem párom húga elvégzett egy Okj-t azóta kb 1-1 hónapig volt munkája nem is keres munkát,nem is tanul, még a házimunkába sem segít én már rég kirúgtam volna otthonról a szülei helyében
2014. jún. 9. 10:53
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy bizonyos szintig. Erettsegi utan kotelessege lesz dolgozni, akar jar foiskolara akar nem. Akkor itthon lakhat. Peksegbe meg penztarosnak pl. mindig keresnek embert, szoval a munka nem lehetne kifogas. Felreertes ne essen, csak a mi esetunkrol irok, videken megint mas a helyzet.
2014. jún. 9. 12:50
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
Akkor te is szép "szülő" lehetsz utolsó. Gyerek nem szűnik meg létezni 18 év felett. Nem baj majd legalább indoka lesz öregek otthonába nyomni téged is.
2014. jún. 9. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért, utolsó? Mert munkára akarja nevelni a gyereket? Nem art az neki, ha dolgozik a tanulás mellett.
2014. jún. 9. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy a gyermek mennyire akaródzik megállni a saját lábán, próbál állást keresni, és meg is tud maradni a munkahelyen?! Amennyiben azt látom, hogy ő nagy erőkkel próbál munkát találni magának, addig segíteném, de ha az ellenkezője eszem ágában sem lenne őt tovább 1 percig sem támogatni, azaz tegyük fel, 18 éves frissen érettségizett, de tovább tanulni nem akar, vagy tanulmányi eredményeiből kifolyólag nem tud, és munkát sem akar vállalni ebben az esetben azon nyomban minden támogatást megvonnák tőle, mert akkor rákényszerülne, hogy saját lábára álljon. De ismerek nem egy nem kettő olyan szülőt, aki 28-30 éves lusta sosem dolgozó gyerekét a mai napig eltartja 100%-ban. Meg olyat is akinek a 28 éves gyereke egy évben 1-1- hónapot dolgozik de azt is más munkahelyeken és őt is eltartják teljesen, de ezek a személyek alkalmatlanok lesznek önálló életre.
2014. jún. 9. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Miért, utolsó? Mert munkára akarja nevelni a gyereket? Nem art az neki, ha dolgozik a tanulás mellett.

Gyereknek normális iskolába tanulás a munkája. Persze van sok szülő aki nem kapja a családit meg az adókedvezményt meg a segélyeket már ki is vágja a gyerekét, de hát ez őt minősíti.

2014. jún. 9. 23:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Esküdni mernék, hogy érettségit irt.... Tehat 18 eves.... Vagyis nagykoru....Fiatal felnott, a hivatalos megnevezése is, nem gyerek, csak a szüleinek. Semmi baja nem lesz attól, ha vállal egy részmunkaidős állást. Önállóság, felelosseg, sajat penz....
2014. jún. 10. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!