Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves Anyukák! Miért van...

Kedves Anyukák! Miért van olyan sok anyukának ennyire torz önképe saját magáról? Ti is ilyenek vagytok?

Figyelt kérdés

Már a 2. kérdést látom azzal kapcsolatban,h. "felvehetem én ezt a bikinit?" , "ugye milyen szarul nézek ki?". és közben olyan csinosak,mint én talán sosem voltam versenysport mellett. pláne,h. most 97 kiló körül vagyok és 2. babával 14 hetes terhes.

Miért ennyire torz az önképük egyes anyukáknak? ők nem azt látják a tükörben,mint mindenki más a képen? vagy ez a modell-társadalom ennyire elfuserálta a nők önbizalmát? A tinikről már nem is szólok, szó szerint piszkafáktól hallom, h. "kövér vagyok!" és vasággyal 50 kg! de azt gondolná az ember,h. a tinikorral a butaság is elmúlik,felfogja az ember,h. a normál testalkat nem az,ami a kifutón van. 65 kilóval egy 170 centi magas nő miért érzi magát kövérnek?

2014. jún. 11. 06:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Akik itt a képeket felteszik csak az önbizalmukat akarják növelni, hogy igenis jól néznek ki. Semmi több. De ha így tenné fel a kérdést is magamutogatónak, önteltnek lenne tituálva. A tiniknél pedig örökös versengés a súly, még akkor is ha két fogpiszkáló veszekszik rajta.
2014. jún. 11. 06:38
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Szoktam olvasni a kérdéseidet, válaszaidat, no meg néha facebookozom is, és így ismeretlenül is szeretnék neked gratulálni a második gyermekedhez! :)
2014. jún. 11. 06:39
 3/21 A kérdező kommentje:
jujj :) nagyon kedves vagy második! köszi szépen :)
2014. jún. 11. 06:41
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor látom én is ezt. Saját magam esetében viszont úgy érzem, jogos a kijelentés és nem torz az önképem. A férjem persze dícsér, de szerintem csak azért, mert látja, mennyire elszomorít, ahogy kinézek. Nagyon hazavágott a terhesség, a vele járó komplikációk kezelése, a szülés, szoptatás, minden. Jelenleg ott tartok, hogy utálok a testemben élni, és ez nem tinikori hiszti, sajnos. Szóval azok, akik képet mernek készíteni és kitenni egy ilyen oldalra, azoknak semmi baja a testével, ez biztos. Akinek tényleg komoly problémái vannak a tükörbe is alig mer belenézni, nemhogy fotózkodjon és nyilvánosan megossza másokkal.
2014. jún. 11. 06:46
 5/21 anonim ***** válasza:
51%
Én 173 cm vagyok,és 65 kilósan kifejezetten kövér vagyok,tudom ez egy majd 100 kilós ember számára nevetségesnek tűnhet,de tényleg,nem mindegy hogy oszlik el a súly nekem cicim kicsi,derekam,hasam vékony,és lapos,minden alulra megy,tipikus körte alkat :( mondjuk nekem biztos van valami zűr a fejemben mert a kifutó modelleket tartom a legszebb nőknek,akik talán még az 50-et sem ütik meg...
2014. jún. 11. 07:39
 6/21 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös! a kérdés pont rólad szól! sosem gondoltam,h. a BMI index pontos értéket adna,hisz a testfelépítése mindenkinek más,de egy támpontot ad! a te bmi indexed 21,7,ami bőőőőven a normál tartományba esik. tehát valójában te kövérnek látod magad, de nem vagy az!
2014. jún. 11. 07:47
 7/21 anonim ***** válasza:
63%
Én 170 cm vagyok, 70kg, eü. okott miatt, lányom 3 éves, és +21kg-val mentem szülni, 2 hónapos volt, amikor 60 kg-ra fogytam, utána máj problémák miatt vagyok 70kg. Mindenki azt kérdezi, hogy terhes vagyok újra? Ez miatt frusztrált vagyok, minden nap edzek, figyelek az étkezésre és nem megy le. Végtagjaim vékonyak, csak épp úgy nézek ki mint aki 12.hetes minimum. :( idén sem kell felvenni a fürdőrucit! :)
2014. jún. 11. 08:38
 8/21 anonim ***** válasza:
73%

5-ös vagyok,és jelenleg 56 kg.

Nem vagyok kövér,de nem is vagyok egy filigrán,törékeny alkat,pedig a bmi szerint ez már a vékony a kategória,de pl L-es bugyit hordok,ami olyan középméret,tehát ebből is látszik hogy nem lehet súlyra adni.

2014. jún. 11. 08:47
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki tényleg így gondolja eszébe sem jut képet feltenni magáról, az csak mind dicsekvés a külvilágnak .
2014. jún. 11. 09:08
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 160 cm vagyok és 80 kiló, 1-2 héten belül szülök és nem érzem magam kövérnek, másoktól is azt kapom hogy sokkal jobban nézek ki így. (több mint 20 kilót szedtem fel). Mikor mondom mindenkinek mennyit híztam ki vannak akadva, hogy de hova mert nem látszik...bár mondjuk vizesedek is nagyon... Mikor viszont 160 centivel 48 kiló voltam tök kövérnek láttam magamat és térdig érő pólókban járkáltam csak meg hosszú gatyában... Zavart hogy az átlagnál nagyobb a fenekem. Mellem, hasam, derekam szinte nem volt sose, viszont hatalmas fenekem és vaskos lábaim amit nagyon szégyelltem, csúfoltak is miatta, aztán idővel rájöttem hogy ééérdekes módon a srácoknak tetszik az alakom:) azóta olyannak fogadom el a testem éppen amilyen, persze azért mozgok, sportolok ha tehetem de most hogy feljött 20 kiló se vagyok elkeseredve.
2014. jún. 11. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!