Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves Anyukák! Miért van...

Kedves Anyukák! Miért van olyan sok anyukának ennyire torz önképe saját magáról? Ti is ilyenek vagytok?

Figyelt kérdés

Már a 2. kérdést látom azzal kapcsolatban,h. "felvehetem én ezt a bikinit?" , "ugye milyen szarul nézek ki?". és közben olyan csinosak,mint én talán sosem voltam versenysport mellett. pláne,h. most 97 kiló körül vagyok és 2. babával 14 hetes terhes.

Miért ennyire torz az önképük egyes anyukáknak? ők nem azt látják a tükörben,mint mindenki más a képen? vagy ez a modell-társadalom ennyire elfuserálta a nők önbizalmát? A tinikről már nem is szólok, szó szerint piszkafáktól hallom, h. "kövér vagyok!" és vasággyal 50 kg! de azt gondolná az ember,h. a tinikorral a butaság is elmúlik,felfogja az ember,h. a normál testalkat nem az,ami a kifutón van. 65 kilóval egy 170 centi magas nő miért érzi magát kövérnek?

2014. jún. 11. 06:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

kedves 5-ös!

A kifutón amodellek,skiket megpróbálnak követendő példaként elénk állítani,iszonyú soványak.

A rajzokon csinosak,a valóságban meg így néznek ki:

[link]

2014. jún. 11. 09:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 165 cm vagyok és ehhez most 65,5 kg. BMI szerint normális, szerintem viszont nem.

Nagy mellem lett szülés után, ezt már nem is megy le (4,5 év után), és a hasamon az úszógumi is megmaradt. Hiába a torna, a mindennapos bicajozás, edzés.

Bár már sokat javult a helyzet, mert 2012. augusztusában még 82kg voltam, tavaly augusztusban 62kg, húsvét környékén jött vissza 6 kg, amiből már 3 lement. Én akkor lennék igazán boldog, ha 60 kg alá mennék, bár a párom már így is azt mondja, hogy olyan gebe vagyok.

De mikor egy rég nem látott buszsofőr ismerősünk megkérdezte, hogy jön a 2. baba? na akkor megint minden önbizalmam elszállt...

2014. jún. 11. 09:39
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Én a 170 centimhez 72 kiló vagyok most, 65, majd 60 kg a végcél, 84ről indultam szopi után. Homokóra alakom van, széles vállam, keskeny derekam, és szintén széles csípőm, arányos vagyok, de egyáltalán nem szeretek tükörbe nézni. A melleim a szoptatás után kisebbek lettek, a csípőm szélesebb lett terhesség után, mások észre sem veszik (pláne ruhában), de engem ezek nagyon zavarnak.

Sokszor megdícsérnek, hogy anyuka létemre milyen csinos vagyok, de én egyáltalán nem érzem ezt. Megfordult már a fejemben nekem is, hogy teszek ki képet magamról arc nélkül, megkérdezvén idegeneket, hogy szerintük hogy nézek ki, de pont a fentiek miatt vetettem el az ötletet: biztosan lenne olyan, aki azt hinné, hogy csak dicsekedni jöttem, holott ez nem így lenne.

2014. jún. 11. 10:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném megtudni én is hogy miért?

Sajnos nálam is ez van..172 cm körüli magasságomhoz a tavaly óta megàllt 66,2 helyett 67,2 vok. 60 kgval kezdtem a terhességet, 82vel szültem, lefogytam 66ig és egy éve nem megy lejjebb. Nem tudok csinosan öltözni, amiket megszoktam ruhadarabokat most hülyén állnak..a combom vastagabb hasam hurkásabb..tudom hogy nem vagyok kövér de nem is olyan amilyen voltam mindig..ma amúgy is bal làbbal keltem és ma nagyon zavart a 67 kg a mérlegen..iszonyúan zavar és hiába figyelek a kajára (70%ot jelent) semmi változás.

Nem tudom a választ miért van így de hidd el jobb lenne elégedettnek lenni. Nem tudom hogyan kell:-(

2014. jún. 11. 10:06
 15/21 anonim ***** válasza:
Én a terhesség alatt eléggé gyk függő lettem, de esküszöm nem emlékszek ilyen kérdésekre ahol képeket tennének fel anyukák magukról, max csak hogy tippeljük meg hány hetes terhesek. Linkelnétek nekem ilyen kérdéseket?
2014. jún. 11. 10:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 39 éves vagyok, három gyerekkel. Nem mértem magam mostanában, de úgy kb. 50-51 kg lehetek, 163 cm.

Tegnap is, ma is hosszú szárú farmerben vagyok. Egyszerűen nem érzem magam jól szoknyában, rövid nadrágban. Túl vékonyak lettek a lábaim, semmi önbizalmam. Tavaly nyáron szinte naponta futottam több km-t, akkor meg voltam nagyjából elégedve. De most...

Mások szerint nem vagyok vékony, meg pl: ki mutogassa a lábát, ha te nem mered? Ilyeneket mondanak. Nem minden vékony érzi magát jól a bőrében. Én szívesen lennék 58-60 kg, de nekem meg hízni nehéz.

2014. jún. 11. 10:33
 17/21 Julie S ***** válasza:
100%

Azert vannak ilyen problemai a noknek, mert oriasi nyomas nehezedik rajuk a kulsejukkel kapcsolatban. Nehanyukrol ez lepereg, a tobbiek meg kisebb-nagyobb mertekben kattognak rajta. Azt is megszoljak, aki vekony, azt is, aki kover, es azokat is, akik e ketto kozott vannak.

Amig regen volt tulsulyom, akkor az volt a baj, most az a baj, hogy vekony vagyok. Valojaban jol nezek ki, jol erzem magam, sok energiam van, ellentetben azzal az idoszakkal, amikor volt mit leadnom. Megsem elegedettek a kulsommel sokan es azt hallgatom sokszor, hogy hizzak. Mondjuk pont lesz*rom, hogy masnak mi tetszik, de nem kellemes az orokos kritika, amikor nekem meg tetszik, amit a tukorben latok.

2014. jún. 11. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

én is gebe vagyok. 46 kiló... a 170cmemhez :(

igazából feldolgoznám, hogy nekem ez jutott, zörögnek a csontjaim, de tényleg sok a beszólás.

strandra nem megyek, fürdőruhát se kapok magamra olyan lapos vagyok :D

szóval az éremnek 2 vége van, akinek van egy kis(agy éppen sok) feleslege és nem a legjobb természettel áldotta meg a sors, az meg a soványakat piszkálja, ismeretlenül is beszól neki...

és még te is azt írod, hogy nem ez a normál testsúly :D

de kérdem én, miért a túlsúlyosokat kell győzködni, hogy márpedig az a normális, miért nem lehet azt mondani, hogy mindenki más, fogadd el így magad?

2014. jún. 11. 12:25
 19/21 A kérdező kommentje:

nem mondtam,h. a túlsúly normális és nem is akarok erről senkit sem meggyőzni. van egy ÁTLAGOS vagy NORMÁL testalkat,amilyennek ajánlott lenni. az iskolában azt tanítják,h. az a normális,amit a többség képvisel. egy sovány hiába eszik,sovány marad. de egyí kövér mindig tud kevesebbet enni,ha dögnehezen is,de tud fogyni. (egyébként kedves utolsó hozzzászóló,a soványak a kérdés feltevésekor eszembe sem jutottak. tehát semmi bántó szándék nem volt a kérdésemben!

egyébként most h eszembe juttattad a soványakat is,épp láttam egy kutatásról dokumentum filmet. a kutatás léányeg a tökéletes alak volt. két vizsgált csoportot állítottak fel, egy kövérekből és egy soványakból állót. a soványaknak egy étkezésre 1700 kalóriát kellett megenni és azt vizsgálták hová tezsik a kalóriákat,ha nem zsír lesz belőle. merthogy egyikük sem hízott számottevően a kísérlet alatt,pedig a szükségletük többszörösét ették meg. az egyik csávó konkrétan IZMOSABB LETT, holott nem végzett több mozgást,egyszerűen a szervezete a feles kalóriából izmot épített. de a többiek,akik híztak egy kicsit,2 héttel a kísérlet után visszanyerték régi kilóikat,pedig nem fogyóztak. ebből azt a következtetést vonták le az okosok,h. az ő testüknek,az ő agyuknak a normál testalkat a sováény testalkat. és ugyan ezt mondták a kövérekről is,h. nekik pedig a túlsúly a normális. amikro a kövéreket vizsgálták, megállapították,h. ha lefogyják a testtömegük 10%-át és annyi kalóriát esznek meg,amivel ez a fogyás tartható,az agyukban olyan hormonok termelődnek,mint az ehézőknek és a testük valójában úgy fogja fel a kevesebb kalóriát,mintha éhezne.

nah ez jó hosszú lett,de érdekes dokfilm volt.

2014. jún. 11. 13:09
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 155cm vagyok és 62kg. Hát bikinit már nem veszek fel mert az már nem nekem való nem torz az önképem de látom hogy nem áll jól. Reálisan látom magam, ha tetszik egy ruha a válfán de próba közben látom hogy nem áll jól nem veszem meg, mert nem érezném jól magam benne.. Nem társadalmi nyomás meg divat nyomása ez nálam, de bizony 8 évvel ezelőtt 54kg-mal éreztem jól magam a bőrömben. Terhesség végére 83kg voltam, 20 hónap alatt szépen lementek a kilók, de terhesség előtt sem voltam kevesebb mint most, sőtt 65kg voltam mikor terhes lettem.
2014. jún. 11. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!