Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az ilyen ember minek szül...

Az ilyen ember minek szül gyerekeket?

Figyelt kérdés

Az interneten olvastam egy hirdetést, ahol aupaireket keresnek.

"Keresünk vidám, megbízható, dinamikus, precíz, alapos, lelkiismeretes, nem dohányzó házvezetőnőt hosszútávra. Feladata a ház rendeben tartása mellett a mosás-vasalás, főzés és gyerekfelügyelet 2 gyerekre (iskolás, óvodás)."

Másik hirdetés amin fennakadtam

"Hazvezetonot keresunk aki ellatja a ket kisgyerekunket , hazimunkat, fozes, mosas, takaritas, szabad szombat delelott 8-2es vasarnap delutan 2-8, vagy teljes szabad egy nap ahogyan szukseges nekunk. a fizetes 800 Can dollar es teljes ellatas, az utazas koltsegeit nem fedezzuk es hoszabb tavra szeretnenk egy kedves, vidam holgyet aki ek van energiaja ellatni a gyerekeket es a hazimunkat ..Akar azonnali kezdessel. eletkor 30-45 ha idosebb akkor jo kondicioban levo holgy aki energikus , szorgalmas. a valaszlevlekben kernem a kovetkezoket, fenykep, eletkor, csaladi hatter, elozo gyermekismeret, gyakorlat, nyelvtudas, es egy kevel sajat magarol, nem oneletrajz, hogy mi a celja, miert szeretne eljonni otthonrol, dolgozott e mar kulfoldon..stb min ket eves munkaviszony utan lehetseges szponzoralas ami canadai allampolgarsaggal jar.kerem ne jelentkezzen ha nem tudja fedezni az utazast /kb 800 dolar/ , ha nincs turelme a gyerekekhez, ha nem szeretne csinalni takaritast fozest mosast."

ha valaki se a gyerekeit nem bírja ellátni, se a legalapvetőbb házi munkát, mert rendet tenni nem tud, mosni, vasalni, főzni nem tud, akkor minek szült? És azért elég durva a munkaidő is, kétszer fél nap egy héten?...

2014. jún. 9. 10:58
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
miért két óra? Reggel összerakni a gyerekeket és elvinni a suliba mondjuk másfél óra, főzés, bevásárlás 1 óra, elhozod a gyerekeket pl 2-kor a suliból, etetés, lecke írás, játszás, 6, kor jön haza a szülő, máris több mint 6 órát foglalkoztál a gyerekekkel. Az oké, h magam után rendet rakok a konyhában, esetleg fel is porszívózok nagy vonalakban, de miért én mossam az ablakot és vasaljak?
2014. jún. 9. 12:00
 22/43 anonim ***** válasza:
60%
Ööö... Dolgoztál már BÁRMIT életedben? A munka (hacsak nem saját vállalkozásod van) nem úgy néz ki, hogy megcsinálod, amit te éppen gondolsz, épp kedved van, és utána elvagy, mint a befőtt - ja, és külföldön persze mindezt a fogadó család otthonában, az általuk neked biztosított szobában teszed. Ezt nem mondod komolyan, ugye?
2014. jún. 9. 12:05
 23/43 anonim ***** válasza:
51%
Figyelj, ez nem egy hatalmas szaktudást idénylő munka, amit csak és kizárólag te tudsz ellátni. Márpedig az ilyenből nem lesz olyan hatalmas dolce vita és ha nem érted miért, akkor veled is vannak gondok. Ha nem tetszik, akkor ne csináld. Hidd el, fognak találni mást, akit felvehetnek.
2014. jún. 9. 12:06
 24/43 A kérdező kommentje:
igen, most is dolgozom, és fix bérem van fix óra számra. Ha 6 órára vagyok kifeztve vagyis 5ször 6ra egy héten, akkor mirét dolgozzak kétszer annyit? Csak mert ők a fogadó család? ha a törvényes aupair munkaidő heti 30 óra, akkor ennyiért jár a pénz, akkor is ha ez kényelmes, alapvetően úgy tudtam h az aupairség lényege h vki a gyerekekkel foglalkozzon, ne h görcsberándult gyomorral várja h mikor jönnek haza a szülők és kritizálják me ga házkörüli munkát. Igen, ez a munka nem egy heti 40 órás irodai robotolás, de nem is fizetnek ám annyit, csak néhányan hiszitek h pl a havi 260 euró olyan sok plusz ellátás, ugyanennyire jön ki ha heti 30 órát dolgozom máshol és tartom el magam külföldön(tudom, mert itt élek).
2014. jún. 9. 12:14
 25/43 anonim ***** válasza:
52%
Oké, szóval ha a szülők azt mondanák neked, hogy "lejárt a mai 6 óra, most menj, ahová akarsz, oldd meg a kajádat magad, holnap reggel 9-re várunk, hogy holnap is 6 órát legyél a gyerekekkel" - akkor te nyilván repesnél a boldogságtól, hiszen ez a célod, nem?
2014. jún. 9. 12:26
 26/43 A kérdező kommentje:

ti komolyan ennyire nem értitek? Felétek mindenki fizetés nélkül túlórázik? Vagy ennyire bele vagytok savanyodva a munkátokba?

Tudjátok mit jelent az aupair? Az aupair egy családtag, nyilvánvalóan nem számolgatja percre pontosan a munkaidőt és rugalmas, midnent megcsinál otthon, amit a saját családjánál si megcsinálna, ezen kívül a gyerekekkel foglalkozik, és ha megkéri kapróságokra azt is megcsinálja. Cserébe része a családnak, amiben mint segítő fél is részt vesz. Ez az alapgondolat, de legtöbbetek fejében ez az aupairség mint vmi nagy nyugati királyság van elkönyvelve, h ha már fizetek egy szerencsétlen külföldit akkor az szolgáljon is ki. Most egyetemistaként eltartom magam és még félre is teszek, tudom mi a munka, és nem járna a szám ha rugalamsnak kéne lennem, nem arról van szó, hanem h van különbség a KB heti 30 és a heti 60 plusz rossz bánásmód között

2014. jún. 9. 12:32
 27/43 anonim ***** válasza:
73%
Dehogynem értjük. Te feltettél egy igencsak támadó hangvételű kérdést, és azóta oldalakon keresztül bizonygatod, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
2014. jún. 9. 12:42
 28/43 A kérdező kommentje:
akkor először olvass utána h mi az az aupair és utána magyarázd el nekem h normális h valakinek hetente kétszer fél nap szabadideje van ebben a munkakörben.
2014. jún. 9. 12:45
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Családtag nem valószínű, hogy leszel. Nyilván előfordul ilyen is, de ne arra számíts, hogy ők majd hálásak lesznek neked. Ez első sorban egy munka, amit ők pénzzel kifizetnek. Ha nagyon jól csinálod és illesz is a családhoz, akkor előfordulhat, hogy megszeretnek, viszont az ilyen munkáknál NEM te vagy a legfontosabb személy. Itt te nyújtasz valamilyen szolgáltatást a családnak. Nem azért vesznek fel, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy valaki lássa el a munkát.

Nekem kicsit úgy jön le, hogy te ezt úgy képzeled, mint a régi romantikus regényekben, mint pl. a Jane Eyre-ben, ahol a végén a lány összeházasodik a főnökével és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

2014. jún. 9. 12:48
 30/43 A kérdező kommentje:
Volt egy baratnom akit nagyon megbecsultek, nem ment a mericskeles h ki ad tobbet a madiknak segitsegben penzben es azota is zartjak a kapcsolatot. Ez lenne a normalis. Es termeszetesen a baratnom is rugalmas volt, nem varta h barki hozza alkalmazkodjon. Alapvetoen az aupaircsalad kotelezettsege tamogatni h az aupair beilleszkedjen. Ez egy adok-kapok ahol nyilvan mint munkavallalo te alkalmazkodsz tobbet de nem alaznak meg es megbecsulnek cserebe. Aupairt tartani egy kulfoldinek nagyon olcso ahhoz kepest h mennyibe kerulne ha minden ledolgozott orat egy bebiszitternek es egy takaritonak fizetne. Szerintem az a gond h a magyar atlagember el se tudja kepzelni h ez egy kukfoldinek nem a fele fizetese es ezert nem is szorul ra h annyit kifacssarjon az aupairbol amennyit csak tud.
2014. jún. 9. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!