Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az ilyen ember minek szül...

Az ilyen ember minek szül gyerekeket?

Figyelt kérdés

Az interneten olvastam egy hirdetést, ahol aupaireket keresnek.

"Keresünk vidám, megbízható, dinamikus, precíz, alapos, lelkiismeretes, nem dohányzó házvezetőnőt hosszútávra. Feladata a ház rendeben tartása mellett a mosás-vasalás, főzés és gyerekfelügyelet 2 gyerekre (iskolás, óvodás)."

Másik hirdetés amin fennakadtam

"Hazvezetonot keresunk aki ellatja a ket kisgyerekunket , hazimunkat, fozes, mosas, takaritas, szabad szombat delelott 8-2es vasarnap delutan 2-8, vagy teljes szabad egy nap ahogyan szukseges nekunk. a fizetes 800 Can dollar es teljes ellatas, az utazas koltsegeit nem fedezzuk es hoszabb tavra szeretnenk egy kedves, vidam holgyet aki ek van energiaja ellatni a gyerekeket es a hazimunkat ..Akar azonnali kezdessel. eletkor 30-45 ha idosebb akkor jo kondicioban levo holgy aki energikus , szorgalmas. a valaszlevlekben kernem a kovetkezoket, fenykep, eletkor, csaladi hatter, elozo gyermekismeret, gyakorlat, nyelvtudas, es egy kevel sajat magarol, nem oneletrajz, hogy mi a celja, miert szeretne eljonni otthonrol, dolgozott e mar kulfoldon..stb min ket eves munkaviszony utan lehetseges szponzoralas ami canadai allampolgarsaggal jar.kerem ne jelentkezzen ha nem tudja fedezni az utazast /kb 800 dolar/ , ha nincs turelme a gyerekekhez, ha nem szeretne csinalni takaritast fozest mosast."

ha valaki se a gyerekeit nem bírja ellátni, se a legalapvetőbb házi munkát, mert rendet tenni nem tud, mosni, vasalni, főzni nem tud, akkor minek szült? És azért elég durva a munkaidő is, kétszer fél nap egy héten?...

2014. jún. 9. 10:58
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
és nem, nem savanyú a szőlő, nekem még nincs gyerekem, de külföldön élek, és elég sok családot ismerek, olyat is, akinek aupairje van és megbecsülik, azzal nincs semmi bajom, ha családtag, és tényleg csak az a feladata, h a gyerekekkel játsszon, meg apróbb házimunkák. Olyan is van, akiknek külön takarítónőjük van az aupaieren felül, ezt megint fairnek érzem, mert az aupair dolga alapvetően nem a nagytakarítás, meg a kapálás, az ilyen anyák csak kihasználnak egy szerencsétlen kis külföldit. Ezzel van bajom, nem azzal ha valakinek segítségre van szüksége, de valamit ő maga is csinál azért
2014. jún. 9. 11:27
 12/43 anonim ***** válasza:
76%

Svájcban pl. egy középosztálybeli nőnek eszébe sem jut házimunkát végezni, arra van a bejárónő.

Egyébként ez csak neked fura, ha te is 6 hetet lehetnél otthon a gyerekkel, dolgoznod kellene (ne a magyar 8-16 beosztásra gondolj) akkor te is így élnél.

2014. jún. 9. 11:28
 13/43 A kérdező kommentje:

az egész felháborodásom onnan indult ki, h szerettem volna halasztani egy évet az egyetemen, h más országot is megnézhessek, és keresgettem aupairmunkát és ilyenekbe botlottam. Mikor levelezni kezdtem több anyával is, leggyakrabban az jött le h csicska kell nekik és kb heti kétszer fél nap (amúgy a reggel 8 és 2 közötti idő pl eleve semmire se elég) szabadidőm lenne,ami lássuk be, nem túl emberséges. Én úgy tudtam, h az az aupair munka gyerekfelügyeletet és könnyű házimunkát jelent, nem pedig háztartás vezetést.

Ezért írtam ki a kérdést

2014. jún. 9. 11:30
 14/43 anonim ***** válasza:
76%

Kerdezo,

A ket hirdetes amit kiirtal eppen hogy pontosan leirja az elvarasokat.

2014. jún. 9. 11:36
 15/43 anonim ***** válasza:
83%
Nem, a legtöbb anyának nem "csicska" kell, csak épp nem azért akarnak neked fizetni, hogy te csak nyaralj, nyelvet tanulj, és néha, ha kedved van, rá-rá mosolyogj a gyerekeikre. (igen, én is kifiguráztam, amit írtál, de az általad írt "csicska kell nekik" épp ilyen csúsztatás volt)
2014. jún. 9. 11:40
 16/43 A kérdező kommentje:
akkor csak tévedtem és nem nekem való ez a munka. Nem bírnám h heti 6 nap reggeltől estig más kerítését fessem, és alsógatyáit vasaljam mellette a gyerekeit neveljem és egy jó szót se kapjak. (ezeket a barátnőim tapasztalatából írom). Azért remélem abban van aki egyet ért, h sokan félre értelmezik ezt a munkát és kihasználják az aupairt
2014. jún. 9. 11:42
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
pont ezért kell au-pair ügynökségen keresztül menni...én is úgy voltam 15 éve, nagyon gyorsan kifogtam egy nagyon jó családot Hollandiában és az ügynökség az első 2 hónapban vagy 5 alkalommal is felhívott, és magyarul kérdezgették, hogy érzem magam, mi van velem, betartják-e a munkaidőt stb.
2014. jún. 9. 11:43
 18/43 A kérdező kommentje:
akkor teszek még egy próbát ügynökségen keresztül. Sokan nekem estek itt, amit megértek, lehet h nem túl kritikusan álltam a dologhoz, de gondolom a legtöbb válaszadónak még egy ismerőse se volt aupair és nem tudja, h mit jelent, a "főzés, mosás, háztartésvezetés" a legtöbb aupaircsaládnál a valóságban.
2014. jún. 9. 11:47
 19/43 A kérdező kommentje:
*túl kritikusan álltam a dologhoz
2014. jún. 9. 11:47
 20/43 anonim ***** válasza:
75%

Kerdezo,

Viszont bevallalnal e olyan munkaidot, hogy delutan csak ket ora, mert csak ennyit kell vigyazni a gyerekre? Haztartast nem kellene vezetned, de ott ulnel kulfoldon, napi ket ora fizetessel, mondjuk ot nap egy hetbol.

2014. jún. 9. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!