Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti meddig jártatok be dolgozni...

Ivilicious kérdése:

Ti meddig jártatok be dolgozni kismamaként?

Figyelt kérdés
Még "csak" a 24. hétben vagyok, de már kezd kényelmetlen lenni a tömegközlekedés, 1 órát utazok, fullra tömött villamoson és buszon a munkába..tegnap elromlott az M3-as metró (megint) és kb 30-40 percet vártam egy olyan pótlóbuszra, ami nem volt csurig tele, mert úgy gondoltam nem lenne biztonságos felszállni egy olyanra, ahol állni alig tudok,annyira tömeg van...aztán elgondolkoztam ezen,pedig minél tovább szeretnék bejárni (amúgy otthonról fogok dolgozni szülés után)
2014. jún. 3. 10:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
8.hónap végéig dolgoztam
2014. jún. 3. 11:30
 12/18 anonim ***** válasza:
36. hétig
2014. jún. 3. 11:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Én a 32. Hétig dolgoztam. Akkor is csak azért jöttem el mert a szülésig elegendő szabim volt meg aggodalmaskodott a család.
2014. jún. 3. 11:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
3. hónap után már nem dolgoztam. Addig meg majdnem elaludtam és lehánytam (nem szó szerint) a gépet. Nem voltam túl jó munkaerő. :) Amúgy miért érdekel, hogy mi a szokás? Nem mindegy? Az a lényeg, amit te érzel.
2014. jún. 3. 12:29
 15/18 anonim ***** válasza:

irodai munka, programozott császár volt, még előző héten is voltam benn dolgozni.

én ötkerből a kettőbe járok dolgozni, kb 15 perc az út 2-es metró.

2014. jún. 3. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
31. hétig dolgoztam. Megyeszékhelyen lakom. összesen 2-szer adták át a helyet a buszon/villamoson. Nekem az utazás nem volt túl nagy gond, de utolsó héten már nagyon fájt estére a lábam, reggel alig bírtam lábra állni, ezért 1 héttel a megbeszéltnél hamarabb eljöttem táppénzre. Ha úgy érzed, hogy már nagyon fárasztó és anyagilag sem vagy rászorulva a fizura, akkor bármikor abbahagyhatod szerintem. Szenvedve nem éri meg bejárni. Én miután táppénzre mentem, minden bajom megszűnt.
2014. jún. 3. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ebben szokás, ahogy egy előző is írta, mindenkinek saját körülményei teszik lehetővé a munkát, vagy éppen az otthon maradást. Ismertem olyan kismamát is, aki nagyjából, ahogy terhes lett, táppénzre is ment. Ha megterhelőnek érzed az utazást, és félted a pocid (megértem, sokszor figyelmetlenek az emberek), és otthon is tudsz dolgozni, akkor bármikor dönts úgy, hogy nem jársz be. Nem hiszem, hogy bárki megszólna ezért, ha ezen aggódsz, vagy ha igen, rá se ránts. Én a nyolcadik hónap közepéig dolgoztam, kereskedelemben (árut pakoltam, átvettem, álltam egész nap), karácsonyi szezon elején, de autóval jártam be, és haza, csak két, három villamosmegállót kellett utaznom. Ám sokszor mire hazafelé tartottam, a pocim egy merő görcs volt. Ma már nem biztos, hogy eddig maradnék, de nem tudtam elképzelni, mit is kezdhetnék magammal itthon (és tényleg egy kicsit unatkoztam az utolsó hónapban :).
2014. jún. 3. 14:17
 18/18 anonim ***** válasza:
38. Hetig, de meg birtam volna, csak a csalad aggodott, mert masik megyebe jartam at tomegkozlekedessel vagy ceges autoval. Az ut napi 2-szer 45 perc volt. Irodai munkat vegeztem, szerettem, nem bantam, hogy eddig dolgoztam. Neha nehez volt felkelni, de ez terhrsseg nelkul is igy volt, emellett problemamentes volt a terhessegem, csak terhessegi cukros voltam, de a dietat a munkahelyemen konnyebben tartottam, mert a kollegaim is velem dietaztak. Illetve vizesedtem, de ez sem zavart semmiben, meg gimnasztika labdat is vett nekem a ceg, mert ugy hallottak az ilyenkor kenyelmesebb.
2014. jún. 3. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!