Ti meddig jártatok be dolgozni kismamaként?
36. hétig. A tömegközlekedés amúgy nekem nem terhesen is kényelmetlen volt, utáltam mindig is. :)
A szülés napjáig dolgoztam otthonról egyébként (38+4).
A 8. hónap végéig, akkor kivettem az éves szabijaimat és ha nem hordtam volna túl a kisfiamat a 41. hét végéig, akkor a szülés napjával kezdtem volna a tgyást.
Sok múlik az aktuális eü állapotodon túl a munkakörödön is és persze az utazási körülményeken is.
Ha esetleg tudsz egyezkedni a főnököddel, hogy korábban vagy később járhass be, akkor talán máris könnyebb lenne- esetleg erre a pár hónapra nem tömegközlekedéssel, hanem autóval megoldani (ha lehet persze)- vagy a munka egy részét otthonról távmunkában elvégezni...
...sokféle megoldás lehet, de sajnos nem minden munkakörre lehet alkalmazni.
Bevallom őszintén, nekem könnyű helyzetem volt, önálló szakértői munkakörben dolgoztam, megértő kollegákkal, az utódom is már a 6. hónapos koromban felvételre került, 1-1,5 hónap alatt át tudtam adni a munkámat számára.
Emellett azért nekem tényleg nagy különbség adódott volna a nettó fizetésem és a táppénzem között és mivel jól éreztem magam, így bejártam.
Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés: ha a munkád aránytalanul megterhelő (vagy az utazás), vagy nem érzed jól magad vagy nem olyan jelentős a különbség a táppénzed és a fizetésed között, akkor talán megéri elgondolkodni azon, hogy érdemes-e a későbbiekben is vállalni ezeket a körülményeket.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!