Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti meddig jártatok be dolgozni...

Ivilicious kérdése:

Ti meddig jártatok be dolgozni kismamaként?

Figyelt kérdés
Még "csak" a 24. hétben vagyok, de már kezd kényelmetlen lenni a tömegközlekedés, 1 órát utazok, fullra tömött villamoson és buszon a munkába..tegnap elromlott az M3-as metró (megint) és kb 30-40 percet vártam egy olyan pótlóbuszra, ami nem volt csurig tele, mert úgy gondoltam nem lenne biztonságos felszállni egy olyanra, ahol állni alig tudok,annyira tömeg van...aztán elgondolkoztam ezen,pedig minél tovább szeretnék bejárni (amúgy otthonról fogok dolgozni szülés után)
2014. jún. 3. 10:05
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja, azért érdekel ennyire, mert nem tudom meddig szokás bejárni.
2014. jún. 3. 10:05
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
én a 34. hétig dolgoztam, ezen a héten kezdtem meg a szabit. egyébként negyed óra gyalog a vonat, fél óra a nyugati vonattal és utána még 20 perc metró majd még 10 perc gyaloglás..aztán ez hazafelé is :) nekem reggelente könnyen ment, estére már kicsit keményedtem, úgyhogy a haza sétát már gyök kettővel tettem meg :) szerintem addig járj be amíg kényelmesnek érzed, én szerencsére mindig tudtam ülni,tömött metróra nem szálltam fel, ha meg nem volt tömve átadták a helyet..így azért annyira tényleg nem volt fárasztó...de én még mellette kertészkedek is, alapból mozgékony kismama vagyok, mindenki az addigi életviteléhez kell, hogy alkalmazkodjon, aki inkább ülősebb, fáradékonyabb típus, netalán túlsúlyos, az ne most akarjon a munka hőse lenni. Ha már kényelmetlennek érzed, akkor 2-3 héten belül hagyd abba a munkát.
2014. jún. 3. 10:10
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
7. hónap végéig
2014. jún. 3. 10:16
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

36. hétig. A tömegközlekedés amúgy nekem nem terhesen is kényelmetlen volt, utáltam mindig is. :)

A szülés napjáig dolgoztam otthonról egyébként (38+4).

2014. jún. 3. 10:16
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát, próbálok én sem feküdni egész nap, sétálok sokat,stb, de a 4-es6-oson pl. sosem kapok helyet, és rettegek,hogy valaki neki rohan a hasamnak :/ nyugatitól járok Rákospalotáig dolgozni.
2014. jún. 3. 10:18
 6/18 anonim ***** válasza:
50%
Kérj meg egy tizenévest, hogy legyen kedves, engedje meg, hogy leülj, mert kisbabát vársz. Ezért kár abbahagyni a munkát.
2014. jún. 3. 10:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A 8. hónap végéig, akkor kivettem az éves szabijaimat és ha nem hordtam volna túl a kisfiamat a 41. hét végéig, akkor a szülés napjával kezdtem volna a tgyást.

Sok múlik az aktuális eü állapotodon túl a munkakörödön is és persze az utazási körülményeken is.

Ha esetleg tudsz egyezkedni a főnököddel, hogy korábban vagy később járhass be, akkor talán máris könnyebb lenne- esetleg erre a pár hónapra nem tömegközlekedéssel, hanem autóval megoldani (ha lehet persze)- vagy a munka egy részét otthonról távmunkában elvégezni...

...sokféle megoldás lehet, de sajnos nem minden munkakörre lehet alkalmazni.

Bevallom őszintén, nekem könnyű helyzetem volt, önálló szakértői munkakörben dolgoztam, megértő kollegákkal, az utódom is már a 6. hónapos koromban felvételre került, 1-1,5 hónap alatt át tudtam adni a munkámat számára.

Emellett azért nekem tényleg nagy különbség adódott volna a nettó fizetésem és a táppénzem között és mivel jól éreztem magam, így bejártam.

Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés: ha a munkád aránytalanul megterhelő (vagy az utazás), vagy nem érzed jól magad vagy nem olyan jelentős a különbség a táppénzed és a fizetésed között, akkor talán megéri elgondolkodni azon, hogy érdemes-e a későbbiekben is vállalni ezeket a körülményeket.

Minden jót.

2014. jún. 3. 10:24
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
38. hetet még végigdolgoztam. Vidéki vagyok, vonattal Bp 40 perc, utána metró, majd busz. És ugyanez visszafelé is. A terhességem teljesen problémamentes volt, ülőmunkát végeztem. A vége persze megerőltető volt, de nem volt annyira vészes. 2. terhesség: GYED-be szültem, már 30 hetesen úgy érezem magam mint az első terhességnél 40 hetesen, nehezen viseltem, a baba harántban feküdt (34 hetesen ki is bújt császárral), ennél a terhességnél nem bírtam volna a munkát, szerintem huszonpárhetesen már nem dolgoztam - utaztam volna. Minden terhesség más, neked kell eldönteni hogy mit bírsz biztonságosan végigcsinálni.
2014. jún. 3. 10:34
 9/18 A kérdező kommentje:
Nekem ez az első baba, rendes, megértő főnököm van, szeret engem az egész családja, szülés után is teljes fizut kapok az otthoni munkáért, meg vagyok becsülve...amúgy teljesen ülőmunkám van, szóval tényleg csak az utazás necces, főleg,hogy nem sokára jön a forróság is :/ már párom sem sokáig akar engedni utazgatni, de ugye tényleg nem tudom mi a szokás ,hanyadik hétig szoktak bejárni úgy átlagosan.
2014. jún. 3. 10:56
 10/18 anonim ***** válasza:
73%
Én 30.hétig fogok, még van 4 hetem. Én is ülőmunkát végzek, de sajnos nekem nagyon vizesedik a lábam, így örülök, hogy már csak 4 hét van hátra :)
2014. jún. 3. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!