Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés előtt és után miért...

Szülés előtt és után miért fáj még mindig a farokcsontom?

Figyelt kérdés

Kb. a 30. terhességi héttől kezdve fáj a farokcsontom. Azt gondoltam, h a terhesség végével ez el fog múlni. Azóta eltelt 4 hónap és a mai napig fáj. Főleg ha ülök, és ha fel akarok állni. Természetes úton szültem 41. hétre. Azért nem mondtam dokinak mert úgy voltam vele, h csak el fog már múlni valamikor. Természetesen el fogok menni orvoshoz.

Szerintetek mitől fájhat?

2014. jún. 2. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Idő kell,hogy a hormonok helyreálljanak a szervezetedben, amik a szalagok tágulásáért feleltek (többek között),főleg, ha méh szoptatsz, az is megkavarja a dolgokat ,a szülés és a terhesség alatt medencecsontok kissé távolodnak egymástól, a keresztcsont elmozdul,majd ennek és a szalagoknak is időre van szükségük, hogy visszarendeződjenek az eredeti állapotukba. Nekem a szeméremcsontom szintén még hónapokig fájt, aztán szépen lassan elmúlt. Nem volt semmi kórosnak mondható problémám,szerintem Veled sincs baj, de azért idővel mutasd meg orvosnak, ha nem enyhül, ritka esetben akár meg is repedhetett, de nem tartom valószínűnek. Jobbulást!
2014. jún. 2. 21:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez még totál belefér szerintem a terhességbe. Gyakorlatilag szétcsúsztak a csontjaid, azt érdemes megnézetni, hogy szülésnél nem repedt-e meg.
2014. jún. 2. 22:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Én 20 hónappal ezelőtt szültem a 3. babámat(természetes úton,2 óra alatt),és ha sokáig ülök egy helyben,amikor felállok nekem is fáj.Én már nem bízom abban,hogy lesz ez másként is.Az 1. és 2. gyerekemet is természetes úton-és gyorsan-szültem,mégsem fájt.Én arra gondolok,hogy nagyon megnyomhatta a baba,amikor a tolófájások voltak,és igyekezett kifelé.Más tippem nincs.
2014. jún. 2. 23:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. :)
2014. jún. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!