Adnátok ezt második névnek a fiatoknak?
Manassé.
Nem vagyok a különleges nevek híve, de ez valamiért nagyon tetszik. Persze első keresztnévnek nem merném adni, de másodiknak talán. Mondjuk Márk Manassé.
Nagyon kiszúrnék a fiammal, vagy így vállalható valamennyire?
13-as
Ennyi erővel akkor a Dávid nevet sem adná sok szülő a gyermekének, hisz mint tudjuk zsidó király volt de mindegy... Sokan nem foglalkoznak a nevek jelentésével.
Kérdező, ugyanígy vagyok, mint Te. Annyira tetszik, de nem merem adni. Még az Efraim, amiért élek-halok, de eddig nem mertük.:) Egy icipicit kevésbé fura, héber nevet adtunk a fiunknak, így sem érti senki...
De ki tudja, egyszer lehet mégis, hiszen annyira jó nevek, csak tény, hogy furák itthon.:)
21-es: 13-as vagyok.
Pontosan tudom, hogy Dávid is zsidó király volt, csak éppen nem az a jelentése, ami a Manassénak és nem volt szadista gyilkos és a saját gyerekét is isteneknek áldozó... kicsit pozitívabb, nem?
Nyugodtan lepontozhattok, számomra fontos egy név jelentése, a családunkhoz, hagyományainkhoz, nemzetiségünkhöz, vallásunkhoz stb. való kötődése és nem csak a hangzása miatt választok.
Sajnálom, hogy ez ennyire nem tetszik másoknak.
A véleményemet kérdezte a kérdező, elmondtam. Ez is egy szempont, még ha másnak nem tetszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!