Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok ezt második névnek a...

Adnátok ezt második névnek a fiatoknak?

Figyelt kérdés

Manassé.

Nem vagyok a különleges nevek híve, de ez valamiért nagyon tetszik. Persze első keresztnévnek nem merném adni, de másodiknak talán. Mondjuk Márk Manassé.

Nagyon kiszúrnék a fiammal, vagy így vállalható valamennyire?

2014. máj. 27. 07:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, nekem is kettő van, és én nagyon szeretem. :)

Persze hosszú így egyben kimondva, de kit érdekel? Mindig mondom mind a kettőt plusz a vezetéknevemet is bemutatkozáskor, és általában az a reakció, hogy milyen szép a nevem. :)

2014. máj. 27. 08:31
 12/25 anonim ***** válasza:

Biztos felhúznám rá a szemöldököm, de azért nem olyan szörnyű (bocsi:)).

Főleg, hogy második név. A gyereked meg majd vagy használja, vagy nem.

2014. máj. 27. 08:36
 13/25 anonim ***** válasza:
22%

Egyébként tudod a név jelentését?

Még így is szimpatikus?

Esetleg hagyományőrző zsidó család vagytok?

Mert akkor megérteném és teljesen rendben van.

...de akkor biztosan azt is tudod, hogy egy júdeai király volt i.sz. előtt párszáz évvel, aki visszaállította az országában a bálványimádást, sőt a saját fiát is feláldozta valami istennek (!)

Nem volt egy szimpatikus történelmi szereplő, szerette a kivégzéseket, pl. Ézsaiást is elfűrészeltette meg ilyenek...

Később aztán persze, amikor az asszír birodalomban börtönbe került Babilonban, bűnbűnó lett.

...én ennyit tudok erről- a név jelentése, egyébként ELFELEJTÉS, FELEJTHETŐ, ELFELEJTETT EMBER

...biztos, hogy ezek után is akarod adni a kisfiadnak ezt a nevet?

2014. máj. 27. 09:20
 14/25 anonim ***** válasza:
8%
kb úgy vagyok mint az utolsó válaszoló. második névnek elmegy. főleg ha van mihez kötni. mikor unokaöcsém született nővérem a Kornél Angelust adta neki. hát....gondolhatod. de senki nem hívja a második nevén. A mi fiúnk is majdnem Adrián Nataniel lett, a férjem kosza gondolata miatt. Mondtam neki hogy max második névnek adhatjuk, de elsőnek nem. de inkább maradtunk az eredeti változatnál, az apja nevét kapja 2-nak. igaz még nem született meg, tehát még bármi lehet :) ha a férjed is belegyezik nyugodtan. ne hallgass másra.
2014. máj. 27. 09:23
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
Művésznevnek el tudom képzelni, de hétköznapra.... Mindenki ra fog kérdezni, senki nem fogja érteni elsőre.
2014. máj. 27. 09:25
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk hagyományőrző család, sőt nem is vagyunk zsidók, csak a nagymamám volt az. Ő anno túlélte a koncentrációs tábort, és valamilyen módon neki szeretnék "emléket állítani" azzal, hogy a gyerekem héber nevet (is) kap.

Olvastam a név jelentését, de különösebben nem foglalkoztat. Ez a név tetszik és kész. Persze ha mondjuk gyilkost vagy ilyemsit jelentene, akkor nem adnám, de azért az "elfelejtett ember" nem annyira pejoratív szerintem. Nem a nevével akarom különlegessé tenni a gyerekemet, de ennek annyira szép a hangzása szerintem. Bár mivel nagyon sokan leszavazták, még átgondolom párszor a dolgot.

2014. máj. 27. 09:26
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

úgy hangzik, mint az atassé, vagy a papírmasé.

szerintem nagyon kiszúrnál vele. sosem használná ez 100%, így értelmetlen adni neki ezt a nevet is.:) A Márk meg olyan szép név (olyan szép pasiknak ez a neve:D), inkább ne csúfítsd el.:)

2014. máj. 27. 09:35
 18/25 anonim ***** válasza:
40%

Én sem adnám, bocsi :/

Túl idegen a hangzása....vannak nagyon szép héber nevek (Máté, Dávid stb.) inkább ilyesmit adnék. :)

2014. máj. 27. 09:38
 19/25 anonim ***** válasza:
55%
Sok más nem ennyire "extra" héber eredetű nev van. Pl Mãrk, Áron, Dániel, Gábor.
2014. máj. 27. 09:40
 20/25 anonim ***** válasza:
58%

Nekem nem tetszik.

Nemrégiben láttam egy filmet, amiben a házaspár Törökországba költözött (vagy Indiába azt hiszem) és volt benne egy szereplő akit így hívtak. Szerintem ez már nagyon eltér a Magyarországon használatos nevek közül, hogy így fogalmazzak, tehát olyan, mintha más nemzetiségűek lennétek.

Viszont önmagában a Márk jó :P

2014. máj. 27. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!