Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztétek már úgy magatokat,...

Éreztétek már úgy magatokat, h csődöt mondtatok, mint anya?

Figyelt kérdés
Én most igen... Változnom kellene a gyerekem érdekében, tisztában vagyok vele. De nagyon nehéz egyedül, segítség nélkül változni. Olyan dolgoknál vagyok határozott vele, amikor nem kellene, amikor pont, h picit lazábbra kellene fognom és pont azoknál nem vagyok határozott vele amikor az az ő fejlődését segítenél. Igazából tegnap anyukám döbbentett rá, h h elszúrtam a dolgokat. És most mardoss a lelkiismeret furdalás, h h ronthattam el így mindent, miért csak most döbbentem rá? Miért nem előbb? Miért nem láttam, h ez így nem jó? Veletek volt már így? Mikor ezek a kérdések felmerültek bennetek?

2014. máj. 26. 04:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Itt a fő probléma nem a gyerekkel van, és nem is veled, hanem azzal, hogy ahogy az írásodból értem, nagyon magányos vagy/vagytok, a problémáiddal egyedül maradsz, nincs egy olyan gyerekes barátnőd sem, akivel ezeket megtudnád beszélni. Erre sajnos nem tudom a megoldást, de így tényleg könnyű becsavarodni. Ha lennének a közeletekben más gyerekek, egy pillanat alatt észrevennéd, hogy egyik anyuka sem tökéletes, és mindenkinek vannak hozzátok hasonló problémái. A 2,5 éves kisfiúk jelentős része olyan csibész, mint a tied, ez nem tragédia, sőt.

Tényleg semmi nincs a közeletekben? Se bölcsi, se csana, se egy baba-mama klub? Nagyon nagy szükséged lenne más anyukák támogató barátságára, mert ez az elszigetelt élet eléggé természetellenes, nem csoda, ha szenvedtek mindketten.

2014. máj. 26. 11:36
 12/14 anonim válasza:
Szerintem meg a fo problema az, ahogy irtad hogy az apuka megengedi neki azt, amit te nem, es ezt a gyerek ki is hasznalja. Nincs tekintelyed ezaltal a gyerek felett, mert ha egyszer az apuka is melled allna, akkor a gyerek eszrevenne hogy ezt tenyleg nem kene. az apuka direkt ellentetesen viselkedik veled, hogy o legyen a jobb fej a gyereknel, de sajnos neveles szempontjabol rossz. Ezt kene tisztaznod, es nem a te hibad.
2014. máj. 26. 12:12
 13/14 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos. Egy kis faluban élünk. Van 3 lány testvérem is, két nővérem, egy húgom, de nekik sincs még gyermekük. A többi anyuka vagy jóval fiatalabb nálam és nekik a bulizás fontosabb, mint a gyereknevelés, vagy idősebbek nálam akik dolgoznak és sosincs idejük. Sokkal rosszabb volt a helyzetünk tavaly, mert a szomszéd faluban laktunk ahol tényleg nem ismertem senkit, még a boltban se tudtam beszélgetni se. Itt azért már a boltosokkal tudok egy pár szót válltani, meg eltudok menni anyukámhoz (bár nem szereti az egyetlen unokáját és ezt nagyon érezteti is, fiam se nagyon szeret ott maradni), meg nagymamámhoz eltudok menni, de szegénykém nagyon idős már, így ott se tudok időzni. Az utcánkban van egy anyuka, aki egykorú a fiammal, de ők furcsák, senki nem barátkozik velük, csúnya ilyet mondani, de tuti van valami az agyával annak a nőnek és ez a kisfiúnk is látszik sajnos... Van két barátnőm, egyikőjük a szomszéd faluba van, ő most szült 2 hónapja így nem nagyon tud kimozdulni én szoktam átmenni hozzájuk, de nagyon rossz a közlekedés oda. A másik barátnőm, meg messze lakik sajnos, pedig neki van egy majdnem 1 éves fia és olyan jó lenne össze járni, csak tényleg messze lakik :( Van egy haverom, neki a kislánya szintén egykorú a fiammal, de nagyon rossz kislány ezért nem szeretném, ha fiam barátkozna vele, 2 és fél éves létére az összes csúnya szót ismeri és minden második szava csúnya szó, hisztizik, rugdos és ezt nem szeretném ha a fiam eltanulnál. Jó tudom, h ez az oviba elkerülhetetlen lesz, de addig is szeretném ezt mellőzni. És itt is ki is fogytam a kis gyerekekből akikkel barátkozhatnánk.
2014. máj. 26. 12:14
 14/14 A kérdező kommentje:
12-es, igen, ezt már egészen pici baba kora óta próbálom neki elmagyarázni, h próbáljunk meg azért egy szinten maradni. De nem, ő szerinte én kioktatom őt és egyik fülén be, másikon ki. Neki meg nem tetszik az én nevelési módszerem, szerinte túl sok mindent engedek neki, amit nem kellene. Például én próbálom önállóságra is tanítani és múltkor volt egy szitu, h ő csinálta a kakaót a gyereknek, de mi úgy szoktuk, h oda hozom neki a kis fellépőjét én öntöm a tejet és a fiam kanalazza bele a kakaót, de ugye még ügyetlen és segítek neki. És mikor párom csinálta volna neki a fiam elkezdett hisztizni és mutatta, h ő akarja és erre mondtam páromnak, h mi szoktuk csinálni és erre elkezdett magyarázni, h elég baj. Mondom micsoda? Erre mondja, h ilyeneket megengedek neki. Most ez tényleg ekkora katasztrófa? Szerintem ő neki nincs türelme ahhoz, h tanítsa a gyereket és neki egyszerűbb és gyorsabb, ha meg csinálja neki és kész.
2014. máj. 26. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!