Miért foglalkozik mindenki ennyire a mások véleményével?
Nekem ez annyira fura. Egy szomszéd, barátnő, akárki beszólása miatt sokan megkérdőjelezik, hogy jó anyák-e. Mégis miért? Kinek mi köze hozzá, hogy milyen pelenkát adsz a gyerekre, minden alkalommal bekrémezed-e, főzöl-e vagy üvegeset adsz, használt ruhát veszel-e, stb.
Senkinek sincs annyi önbizalma, hogy eldöntse, neki és a saját gyerekének mi a jó?
Nem hiszed el, mennyire unom már ezeket a "rossz anya vagyok?" kérdéseket. Pontosan tudja a kérdező, hogy nem rossz anya, azt várja, hogy ebben megerősítsük. Amit meg is teszünk átalában, csakhogy ennek semi jelentősége nincsen, mert az adott sztorit csak az ő szemszögéből ismerjük, azt is csak egy anonim és szubjektív leírásból.
Amúgy tényleg sokszor nagyon nehéz eldönteni mi a jó De hogy ezért megkérdőjelezzem a szülői alkalmasságomat?!
Én ezt értem is, én is szoktam aggódni, nekem is első gyerek, de ha valami működik, akkor nem fog kizökkenteni egy akárki beszólása. Ha egyszer a fiam szereti és szívesen megeszi az üvegeset, nem érdekel, hogy ki mit gondol erről. Majd ő főz, ha neki az tetszik, nekem meg ez az egyszerűbb.
Én is kaptam, hogy a tápszer így meg úgy. az üveges kaja így meg úgy. és? nekünk bevált.
Én most azokról a dolgokról beszélek, amit te magad is látsz, hogy működik.
Ha nekem az olcsó pelenka vált be, nem érdekel, hogy másnak csak a pampers.
Legyen már egy kis önbizalmunk, lányok. Ne a mások elvárásaihoz igazodjunk!!
Nem, nem mindenki tudja.
Ezen felkapni a vizet inkább műbalhé ...
Dehogyis, nem kaptam fel a vizet :) Akkor biztos nekem nem megy csak a fejembe. Azt mondjátok, hogy a Pampers pelenka használata vagy az üveges bébiétel vásárlása KOMOLYAN fölvetheti egy felnőtt nőben azt a kérdést, hogy jó anya-e? Nem, bocs, ez nekem tényleg nem áll össze.
Vagypedig: nekem kell átértékelnem saját magamat, mert még kiderül a végén, hogy igenis szétesek a lazaságtól és olyan határozott vagyok, mint egy névelő!
Én is pont azt mondom, mint a 8-as. Ilyen apróságokon nem kell elbizonytalanodni. Ha egy pelenka bevált, nem lesz piros a gyerek feneke, nem ázik be, akkor tök mindegy, más milyet használ.
Ha ízlik neki a bébiétel és szépen fejlődik, akkor mindegy, hogy más szerint főzni kellene neki.
Ha te piros ruhát szeretsz rá adni, akkor mindegy, hogy a másik meg kéket.
Ha a te gyereked eljátszik magában, nem érdekes, hogy a másiknak meg egész nap foglalkozik kell vele.
Mindenki más, másképp látjuk a dolgokat. Felesleges azért csinálni valamit egy adott módon, mert a szomszéd is úgy csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!