Ismertek olyan embert, vagy hallottatok róla, aki örökbe fogadott gyermeket és tudta szoptatni? Tehát nem ő szülte, mégis lett teje.
Én azt hallottam, hogy a háborúban apácák is szoptattak. A baba várható születése előtt érdemes mellszívóval fejni a mellet, hogy stimulálódjon. Aztán, ha a baba már kibújt, mellre tenni őt. Létezik egy Medela sns nevű készülék, amivel a női mell segítségével lehet pótlást adni, tehát tulajdonképpen szoptatni.
Az örökbefogadó anyukák csak ritkán képesek elegendő anyatejet termelni a kisbabájuknak, de valamennyit igen, és a Medela sns segít abban, hogy a szoptatás élménye adott legyen és a baba a mellből szolgálja ki magát.
Hallani hallottam, de úgy gondolom, ez erősen városi legenda.
Több olyan ismerősöm van, aki örökbefogadott (van, aki két babát 2 év különbséggel), de senki sem szoptatott. Minden baba tápszert kapott.
Még én sem hallottam eddig. Azaz a múlt hétig. Az egyik barátnőmék ezen a héten kapják meg a babát és múlt hét óta van teje. Géppel fejt és kapott gyógyszert, ami segíti a tejtermelő hormont aktiválni. Olyan jó lenne, ha tudna szoptatni, még elég keveset tud fejni, de jól halad. Szuper lenne hallani valaki olyanról, akinek sikerült sokáig így szoptatnia.
Köszönöm, hogy írtatok. :) Ez az apácás is érdekes dolog, ezek után simán el tudom képzelni.
Én nem hiszek benne. Akkor mi van azokkal az anyákkal, akiknel elapad a tej 1 hós korára a babánál?
Ennyi erővel a doki felírná ezeket a gyógyszereket és meg lenne oldva!
Ez egy bődületes butaság!
Maximum hormon készítménnyel tudom (nagyon nehezen) elhinni.
Csak hallottam. Hivatalosan dokumentált eset (tehát mostani) amikor odáig jutottak hogy kizárólag anyatejet kapott a baba, Magyarországon azt hiszem csak egy van.
Az apácás történetet én is hallottam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!