Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekesek, miért csak...

Egy gyerekesek, miért csak egyet vállaltatok? Milyen indíttatásból?

Figyelt kérdés
Abszolút bántás, és provokáció mentes kérdés. Elsősorban azoktól kérdezem, akik szánt-szándékkal lettek egy gyerek szülei.

2014. máj. 18. 15:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Nagyjából-egészében én is így gondolkodok a dologról, amiket ti írtatok. Ennek ellenére, ha ezeket felsorolom, mindig ufó-nak néznek. Mert hogy "kell a testvér a gyereknek"!
2014. máj. 20. 18:32
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Persze, bizonyára jó, ha az embernek jó testvére van. Azonban én elég sok felnőtt imserősömnél hallottam, hogy kifejezetten rossz viszonyban vannak a testvérükkel. Azt gondolom, erről elsősorban a szülők tehetnek – és ha valaki úgy érzi, egy gyerekkel tud „megbírkózni”, akkor inkább vállalja ezt fel, mint hogy esetleg kettőnek/háromnak/stb. tegye tönkre azzal az életét, hogy idegbeteg, fásult, ne adj' isten megkülönböztető légkörben kelljen felnőnie.
2014. máj. 20. 21:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi későn, az együttjárásunk /házasságunk 14. évében vállaltuk a gyermeket, a párom 32 volt. Nagyon komplikált lett végül a szülése, nem hatott a fájdalomcsillapító... műteni kellett, hogy megszülethessen Boldi. Nagyon megijedtünk mindketten, a nőgyógyásza és ő maga is fél egy újabb terhességtől, veszélyesnek tartaná, így én sem erőltetem. A fiam komoly, nagyon vagány kissrác, lassan öt éves, kiemelkedően magas tej és tojásérzékenységgel, és talán az egyetlen bőrbetegséggel, aminek a közvetlen következményeibe bele lehet halni.

Imádom mindkettőt, nagyon jó volna egy újabb jövevény, de én örülök a "meglévőnek", és nem elégedetlenkedem. (A párom nagyon könnyen esett teherbe, tervezett gyerek volt a fiam, 7 év főiskola + bedolgozás, majd 7 év házasságban lakásszerzéssel együtt)

2014. szept. 3. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!