Ez jogos volt? 6 év körüli kisgyerek lerandakövérezhet egy idegent, és még az a szemét, amiért szól?
Egy kb. 110 kg körüli harmincas nő ült a buszon, amin én is utaztam. Mellette kb. egy hat év körüli kis srác, kis sráccal szemben az anyukája. A gyerek a nő felé fordul, és megkérdezi:
- Te miért vagy ilyen randa kövér?
Erre a nő: - És Te miért vagy ilyen kis neveletlen?
Anyuka rögtön ordítani kezdett, hogy hogy mer a nő az ő gyerekének ilyet mondani stb. Na már most, szerintem, egy ekkora gyereket már meg lehet arra tanítani, hogy ilyet nem mondunk. A nő semmi bántót nem mondott, nem mondta a gyerekre, hogy bunkó, mivel mégiscsak egy gyerek. Megjegyeztem, hogy szerintem tényleg nem illik ilyet kérdezni, erre az anyuka :
- Jó, de akkor meg simán csak nem kéne neki válaszolni, nem leneveletlenezni a gyereket.
Erre én: - Ha egyszer az...
Nem törődtem velük többet, leszálltam a következőnél. Anyuka azért még puffogott, amíg a busz meg nem állt.
Most tényleg ekkora bűn az, ha egy neveletlen gyerekre azt mondják, hogy neveletlen? Vagy ez annyira édibédi volt tőle?
6 évesen, pláne ha még nem jár iskolába, egy gyerek sem tud magázódni. Te sem tudtál annak idején, ha csak nem vagy 80 éves.
A többiben természetesen igazad van.
Ügyesen reagált a kövér nő! Anyukaként (5 évessel) az a véleményem, hogy a gyerekek sajnos sokszor megbántanak másokat az udvariatlanságukkal. Én hasonló helyzetben kábé elsüllyedtem volna, de magamban hálás lennék a kövér hölgynek, hogy segített helyre rakni a gyerekben ezta dolgot.
A lányom is kérdezte már pl., hogy a néni miért ül tolószékben? Miért megy olyan furcsána bácsi? stb. Elmondom neki mindig, hogy soha nem teszünk másokra hangos megjegyzéseket, mert egyáltalán nem illik. Ráadásul van annak az embernek épp elég baja, és nagyon rosszul esik neki, ha még folyton emlékeztetik is rá. Szerintem lassan felfogja, de nem fogadnék rá nagyobb összegben, hogy nálunk nem forulhatna elő a fentihez hasonló eset. Persze alapjáaiban másképp reagálnék, mint az általad megismert anyuka...
13 as nak
a ferjem 55 eves. a szuleit is magazta nemhogy idegeneket.
ennyit arrol hogy hany evesen kellett megtanulni magazodni.
#18: ja, mert az ugyanaz, mint hogy az ember tanul tegezni, aztán magázódni, és idővel a kettőt megkülönböztetni.
És egyáltalán kit érdekel, hogy a Te férjed kit magáz?
Na a valaszodbol lejott hogy tipikus magyar proszto vagy.
Pontosan az ilyenek miatt nincsenek ill. egyre kevesebb jolnevelt ember van Mo on es sokasodik a bunkok szama rohamosan.
Mellesleg kit erdekel hogy teged mi erdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!