Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, kismamák milyen...

Anyukák, kismamák milyen spórolási tippeket alkalmaztok a mindennapokban?

Figyelt kérdés
Érdekel háztartás/főzés/gyerek dolgok,minden!
2014. máj. 4. 15:21
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Kuponokat. Például a dm-es kuponokat mindig figyelem, illetve intersparban nálunk 35 ezer ft vásárlás után jár 15% kedvezmény. Mivel a szüleimnek nincs supershop kártyájuk, ezért odaadjuk nekik a sajátunkat, így hamar összejön a 35 ezer ft, és utána nagybevásárolunk 15% kedvezménnyel, persze ésszel, és csak azt vesszük meg, ami megéri. Emellett magunknak főzünk, ritkán rendelünk pizzát stb. Nem vásárolunk azért minden évben új telefont, mert kijött egy újabb modell stb, jó nekünk a régi tv-nk. Nincs autónk, mert a városba mindenhova el tudunk menni, ha mégis kell autó, akkor kölcsönkérjük nagyszülőktől, de ez havonta, kéthavonta fordul elő, ezért felesleges egy autó fenntartását fizetni. Jelenleg albérletben élünk, de mivel jelképes összegért béreljük, ezért nem veszünk fel hitelt egy ház építésére, mert a hitel kamat többet vinne el mint az albérleti díj, és inkább spórolunk, hogy hitel nélkül tudjunk építkezni (jó úton járunk, mert már van közel 10 millió forintunk).
2014. máj. 4. 17:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Dm-ben vásárolok, ott a legtöbb terméket kuponnal. Ott veszem a tusfürdőt, tisztítószert, egyszerre több pelust és így kb. 2-3 havonta kell mennem, ekkor beváltom az összes kuponomat, végösszegi kedvezményt.

Van egy zsebkendőnyi kertem, szoktam ültetni paradicsomot, paprikát (remélem, idén is lesz egy kis termés). Mivel kisvárosban lakunk (falu városjoggal), sokszor adják el az itt élők a felesleges terményt (barack, szilva, alma, zöldségek), tőlük veszem, magunknak teszek el lekvárt, savanyúságot, paprikakrémet.

Ritkán rendelünk kaját, néha egy-egy pizza, de sokszor inkább én sütöm. Főleg akkor, ha sok a kis maradék (kis felvágott, szalonna, kolbászvég stb.), ilyenkor van, hogy pizza helyett kenyélángost sütök.

Kevés kenyeret, pékárut vásárolunk, ha szikkadt bundáskenyeret sütök, vagy elteszem morzsának. Sütni is én szoktam.

A babának patikás termékeket használok, a nagyobbnál pedig a dm saját márkás tusiját. Már kitapasztaltam, hogy melyik termék a boltban az, amiből az olcsó kiváló. (Pl. ilyen az Auchanban a folyékony szappan, 150 Ft/l és nagyon jó!) A méregdrága Wanish és Ariel helyett mosószappant vagy a sajátmárkás termékeket veszem, fele annyiba kerül és ugyanolyan hatékony.

Nem szoktam üdítőt venni, csak ha vendégek jönnek, vizet, teát iszunk.

A feleslegessé vált babaholmikat eladom. Új baba/gyerekruhát börzén, ismerőstől veszem, töredéke áron.

Sosem indítok fél adag mosást/mosogatást. Energiatakarékos izzókat használunk.

2014. máj. 4. 20:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindig mindenből azt nézem mi a legolcsobb, he csak nem rossz minőségű azt veszem. Nézem a db vagy kiló àrat is a kiírt árcédulán és amelyik kedvezöbb azt veszem.

Pelenkát nagykereskedésbe veszek igaz hogy " névtelen " de jobb mint a pampers abbol kifolyt minden és fele annyiba kerül. Ruhákból magamnak kinait veszek, gyereknek pedig ha leértékelés van nagyon jókat lehet kifogni. Cipőt azt márkásat veszek Neki de azt is olyan oldalról rendelem ahol akciósak. Háztartásba tisztítószereket one euros boltba veszek ott jóval olcsóbbak. Kaján nem szoktunk spórolni főzök minden nap. Nagybevásàrlásra járunk nem megyek minden nap boltba mert az többre jönne ki, mert mindig vennék valamit amit épp meglátok ês akis boltok amugy is drágábbak. Persze azért pékárut veszünk nekünk nem izlik a házi kenyér.

2014. máj. 7. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!