Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért fognak a nők mindent a...

Miért fognak a nők mindent a szülésre?

Figyelt kérdés

imádom a kisfiamat-de bűn,h még nő akarok maradni-tetszeni akarok a férjemnek.hogy féltem a mellemet,hogyan fog kinézni?

mindenki azt mondja,h a baba megéri-különben nem kellett volna szülnöm.persze,h mindent megér-de mostantól ne foglalkozzak magammal?

2008. júl. 27. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez hülyeség.Én is 2 gyereket szültem 2 év különbséggel, 56 kg vagyok, de zavar hogy a 2.császár után szinte lóg a hasam, pedig csak 7 kg - ot híztam a most 7 hónapos fiammal.

Abszolút nem kell elhagyni magad, én is tornázok minden este, meg agyilag is érdemes magad karbantartani hogy ne butulj el teljesen:(

2008. júl. 27. 20:37
 2/8 anonim ***** válasza:
szerintem az a nő aki elhagyja magát a szülés után mondván hogy ő már megtette a kötelességét, előbb-utóbb megkapja érte a bűntetését: a párja más után fog nézni. Az tényleg nem fair, hogy egy nő, ha mondjuk 25 éves korára szült már két gyereket eléggé szét tud csúszni, míg egy pasi még negyven fölött is nagyon jól tud kinézni, de pont ezért kell figyelnünk magunkra. Én nem akarok úgy járni, hogy a párom keres egy fiatalabbat, persze nem állandóra, mert ahhotz azért nem elég bátrak, hogy lelépjenek, csak hogy szeretőt tartsanak, de ha hiányzik nekik a kemény formás popsi meg a meredező cici akkor megkeresik a módját, hogy megkapják. Úgy kell csinálni, hogy ne hiányozzon nekik... még én sem tudom, hogyan fogom ezt megvalósítani, de igyekszem majd.
2008. júl. 27. 20:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Én most szültem császárral és azóta is ezen agyalok mit tegyek magammal.Teljesen szétrepedtem a hasamon a köldökmig végig körbe,mega combom kívül belül a melleim...totál gázul nézek i,lóg ahasam nem tudommikor fog vissza menni,pedig mindent megtettem,kenegettem olajjal és semmit sem ért.Hiába fogok tornázni mjad,nem fog ezeken változtatni,sajnos ebben az esetben ezt a hibát csak a szülésre foghatom,hiába kárpótol a baba,teljesen tönkre ment a bőröm..muszáj lesz magamat így elfogadni.Azt,hogy a párom mit gondol,remélem nem jelent gondot neki,mert most azt mondja az egy dolog,de lesz idő mikor elmúlik az újdonság varázsa ,mikor elmúlik a szülés élménye és remélem nem fog egy szebb nő miatt elmenni..tudom elvileg nem ez számít de manapság már annyira gyorsan változnak a dolgok,hogy az csuda.17napos baba mamája
2008. júl. 27. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, itt a mi környékünkön (kis lakótelep) én vagyok a legfiatalabb anyuka a magam 21 évével (9 hónapos a pici fiam), a többi anyuka mind 30 körüli, inkább fölötte mint alatta. Nem tudom, hogy ez összefügg-e az életkorukkal (bár annyira biztosan nem), de tényleg szörnyen elhagyják magukat - kevés kivétellel -, és még az én hátam mögött súgnak össze, hogy mit cicomázom magam annyit, amikor ott a gyerek. Megjegyzem, a cicomázásom annyi, hogy festem a hajam, nincs ujjnyi vastag lenövés, meg hogy fizurám van, és nem csak úgy lóg, vagy éppen lenyiratom havonta hogy ne legyen vele gond. Meg hogy igyekszem csinosan öltözni. De még magassarkút is alig hordok, nem vagyok egy plázacica vagy valami. Ők meg... Oké, hogy nem könnyű lefogyni szülés után, rajtam is van felesleg, de van, akinek már két éves a gyereke, és még mindig olyan pufók, mintha most szült volna. Mindegyiküket csak melegítőnadrágban és reklámpólóban látom, sosincsenek kisminkelve, a hajuk meg ilyen mamihaj, szóval vagy hosszú és összegumizva, vagy rövidre vágva, mondom, hogy ne legyen vele a gond. Természetesen nem kötelező minden nőnek sminkelnie magát, vagy trendi frizurát viselnie, nade azt nem hiszem, hogy ők mind a 20-an (vagy mennyien vannak kábé) ilyenek voltak szülés előtt is. És azt sem hiszem el, hogy egy férfinek az tetszik, hogy az addig csinos felesége/élettársa szülés utána így elhagyja magát.
2008. júl. 28. 10:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen csajok, ez sajnos megint egy plusz feladat nekünk, nőknek. Kezdek egészen feminista lenni a sok teher miatt, amit nekünk viselni kell, míg a férfiak élik világukat vígan... persze sokat dolgoznak, stresszelnek, na de mi nem? Háztartást vezetünk, gyereket nevelünk, plusz legyünk bombázók minden nap és persze tökéletes szeretők... nem tudom, hogyan fogom csinálni. De biztosan meg fogom próbálni, ha kell, akkor igenis a házimunkától vagy akár a gyerektől(!) vonom majd meg azt a kis időt, ami kell ahhoz, hogy jól nézzek ki. Mert hosszú távon megéri neki is, inkább egy fél órával tovább van a nagyinál amíg én elszaladok kozmetikushoz, de nagyobb valószínűséggel fog egy kiegyensúlyozott családban felnőni ahol nincsenek veszekedések meg féltékenységi jelenetek... remélem érthető volt, amit mondani akartam. Persze csodákat senki nem tud tenni, egy nő, aki már szült és netalán tényleg úgy járt, mint az egyik kedves hozzászóló, berepedt, lógó bőr, abból sajnos már nem lesz feszes has mint a húszéveseké (csak műtéttel) de meg kell próbálni kihozni a legjobbat magunkból. És ha a párom ezt azzal értékeli, hogy csak a tévében nézi meg a fiatalabb pipiket és nem keres egyet élőben, már annak is örülni fogok. Neked pedig kedves hozzászóló gratulálok a babához és minden jót kívánok, kitartást a tornához. Hátha feltalál valaki valami csodaszert... :) Vagy fizeti a tb a plasztikai műtétet... :)
2008. júl. 28. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Én két gyereket szültem császárral 2év különbséggel. Sajna a hasam hiába kenegettem,berepedezett. Azóta is kenem,kicsit halványul,de látszik! Ezen csak műtét segíthetne,de arra meg nem tellik :((

De a fodrász és a kozmetikus,ha belefér a keretbe megyek és a férjem vigyáz a gyerekekre,mert ő is azt szeretné,hogy jól érezzem magam.

Mondjuk van még némi fölösleg is rajtam és annak a leadását csak a munka kezdetekor akarom tudatosan leadni(addig csak figyelek a mennyiségre),mert akkor úgysem jut már semmire sem időm :) főleg kajálni nem.

2008. júl. 28. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Végre a kérdés, ami engem is foglalkoztat.

Sok kismama nem foglalkozik vele, hogy milyen szépen változik a teste, ráfogja a terhességre, és bírni kell címszó alatt mindent a babáért elsüpped a hétköznapokban, aztán hoppá, apa egy cicababával enyeleg, persze szeret minket, ugye?

Soha sem szabad elhanyagolni magunkat, én még mai napig itthon is kisminkelem magam nagyon szolidan, és ha megyünk valahova, odafigyelek mibe megyek. Persze a terhesség egy átmeneti állapot a nő testi változásában, de elmúlik ez, és tényleg a varázs is, amire rákenhetjük szétfolyásunkat, és akkor ott a csodálatos baba, és a bálna anyuka.

Igenis mindenkinek nőnek kell maradni, mert a párunk hiába mondja most, hog szeret igy, ahogy vagyunk, de mikor megismerkedtünk, nem igy néztünk ki, és a baba születése után az anyát látja bennünk, de utána pár hónappal keresi a nőt, akibe beleszeretett, és ha az nő nincs meg, akkor hoppá van.

Én 33 hetes vagyok, alig várom, hogy megszülessen 2. gyermekem, de már agyalok azon, hogy milyen módon nyerjem vissza az alakomat. A bőröm még tartja magát a hasamon, és a mellemen, a combomon már az első terhesség alatt szétrepedt, de az amikor lefogytam, elhalványult.

Bízzunk benne, hogy visszanyerhetjük az alakunkat, hogy ne csak szép anyák, hanem szép nők is lehessük.

Ez az én saját véleményem!

2008. júl. 30. 15:38
 8/8 A kérdező kommentje:

jaj,de jó,hogy nem vagyok egyedül!

éljenek a szép kismamák-jó sportolást az utolsó válaszolónak

2008. aug. 3. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!