Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítsünk nekik, vagy ez nem...

Segítsünk nekik, vagy ez nem is lenne számukra segítség?

Figyelt kérdés
A megyei újságban megjelent egy cikk egy nehézsorsú családról, akik két beteg gyereket nevelnek. A kér kisfiú kezeltetése minden pénzüket felemésztette. Én korábban találkoztam már velük, amikor kórházban volt az egyik kisfiúk, és beszélgettem az édesanyával. Nagyon rendes emberek, de szörnyen megverte őket az élet. Sajnos mi sem vagyunk dúsgazdagok, de 5 ezer forintot tudnánk adni nekik. Ennyivel érdemes megkeresnem őket, vagy csak megaláznám vele őket? Annyira nevetségesnek tűnik az összeg,de lehet, hogy nekik nagy segítség lenne.
2014. ápr. 24. 12:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sok kincsi sokra megy!!szép gesztus lenne tőletek hisz nekik minden forintra szükség van.
2014. ápr. 24. 12:45
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
Kicsi
2014. ápr. 24. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nekik meg sokat jelentene az az összeg. Már ha eszedbe jutottak és tennél értük, szerintem add oda bátran, nagyon örülni fognak neki. NEm fogják megalázónak gondolni. Nekik kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Szép dolog tőled. Több ilyen ember kellene.
2014. ápr. 24. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Nagyon rendes tőled ez a gesztus.

Biztosan nagy segítség lenne nekik ez is (gondolj bele, hogy pl. egy-két doboz gyógyszer ára vagy egy heti kötszer vagy egy havi vitamin is vehető belőle és ez is több, mint a semmi).

Szerintem nem megalázó.

Főleg akkor nem, ha egy kis képeslapot írsz mellé és abba teszed bele (vagy esetleg a gyerekeid rajzolnak és kívánnak jobbulást a fiúknak).

Sőt én meg is kérdezném, hogy van-e olyan valami, amiben tudnék segíteni (lehet, hogy nem pont pénz, de pl. autóval kezelésre vinni vagy bevásárolni vagy vigyázni a kicsikre, míg az anyuka ügyet intéz, gyógyszert írat, esetleg gyógyszertárba elmenni, együtt játszani a gyerekekkel, ha olyan állapotban vannak- vagy akár használt játéknak, ruhának is örülnének).

2014. ápr. 24. 12:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos ruhákkal, játékokkal nem tudjuk segíteni őket, mert a mi kisfiúnk féléves, az ő fiaik pedig idősebbek. Nem egy településen élünk, autónk sincs, így nem igazán tudnánk hathatós segítséget jelenteni, főleg, hogy nekünk sincs semmi segítségünk, így csak ez a kis pénzadomány maradna.

2014. ápr. 24. 13:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Jaj bocsi hogy nem volt hasznos a javìtàsom 😊
2014. ápr. 24. 13:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le.
2014. ápr. 24. 13:12
 8/11 anonim ***** válasza:

első, úgy jött le a javításod, mint ha az összegre reagáltál volna csak, hogy az "kicsi", szerintem ezért nyomtak pirosat ;)

5E Ft-ot a kezébe nyomsz az lehet kellemetlen. én inkább azt csinálnám, hogy abból a pénzből vennék tartós élelmiszert (liszt, cukor, rizs, tej, stb), betenném egy dobozba és név nélkül feladnám neki postán.

2014. ápr. 24. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is arra goltam de sajnàlom hogy van olyan aki csap pontozgat ahelyett hogy olvasan és figyelne!!!Na nen baj egészségére!!!Szép napot!!
2014. ápr. 24. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Telefonról irok bocsi 😊
2014. ápr. 24. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!