Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is szörnyű ez a név?

Szerintetek is szörnyű ez a név?

Figyelt kérdés

Feleségem a Jácint Zakariás nevet nézte ki születendő fiúnknak. Próbáltam lebeszélni, de rögtön sírva fakadt. Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is. Teljesen kifordult magából, így a terhessége vége felé.

Mondtam neki, hogy akkor legalább Jácint nélkül a zakariás, ha nagyon muszáj, de az sem felel meg neki. Nincs valami szép, tetszetős fiú név, amit ajánlhatnék egy hisztis kismamának? Mert nem tudok rá mást mondani sajnos.

2014. ápr. 23. 19:02
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
90%
Ha a nő nagyon nem hajlik más megoldásokra akkor kompromisszumként dobd be, hogy ne Jácintnak hanem Jelcinnek nevezzétek a gyereket - Borisz Jelcin után - igazi határozott, férfias név. Meg ki tudja, most az orosz befolyás erősödésével a későbbiekben még haszna is származhat belőle!
2014. ápr. 23. 20:31
 22/35 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek....én is nő vagyok és tinikoromtól mondtam, hogy ha lányom lesz Zara lesz...erre találkoztam a vőlegényemmel, tervezzük már a babát és mondta, hogy KIZÁRT, hogy Zara legyen a lányunk, mert neki nagyon nem tetszik...Én meg beletörődtem éa kerestünk olyan neveket, amik mindkettőnknek tetszenek :)

Állj a sarkadra!!! A KÖZÖS gyermeketek, NE engedd, hogy olyan nevet adjon neki, ami Neked nem tetszik, mert ha most engedsz, később is engedned kell...

Esetleg megegyezhetnétek abban, hogy egyikőtök adja az első nevrt, másik pedig a másikat, de legyen vétó jogotok, ha nagyon borzasztót akar adni a másik! :)

Egyébként a Zakariás annyira nem rossz, a Jácint viszont nagyon nem tetszik...

Mi a vezetéknevetek? Akkor könnyebb lenne segítenünk adni tippeket! :)

2014. ápr. 23. 20:37
 23/35 A kérdező kommentje:

Varga a vezetéknév.

Próbáltam már vele beszélni, de mindig sírás lett a vége. Pedig nem voltam durva, a hangomat sem emeltem fel. Nem gondoltam volna, hogy ennyire érzékeny és önfejű is lehet egy terhes nő. Eddig nem volt ilyen, most kezdte el, a vége felé.

2014. ápr. 23. 20:43
 24/35 anonim ***** válasza:

A Varga vezetéknévhez sok minden illik, szerencsés :)

Mondjuk tegyük fel, hogy a Zakariás megmarad. Ehhez írok tippeket:

Varga Konrád Zakariás

Varga Márk Zakariás

Varga Jázon Zakariás

Varga Nimród Zakariás

Varga Gergely/Gergő Zakariás

Varga Botond Zakariás

Varga Milán Zakariás

Varga Csanád Zakariás

Varga Levente Zakariás

Varga Soma Zakariás

Varga Kristóf Zakariás

Varga Domonkos Zakariás

Varga Marcell Zakariás

Varga Ádám Zakariás

Varga Kornél Zakariás

Varga Máté Zakariás

Varga Vencel Zakariás

Varga Zalán Zakariás

Varga Dénes Zakariás

Varga Olivér Zakariás

Varga Andor Zakariás

Varga Benedek Zakariás

Varga Benjámin Zakariás

Ezem az én ötleteim...ha valamelyik megtetszett akkor mutasd meg neki, hátha megtetszik :)

2014. ápr. 23. 20:56
 25/35 anonim ***** válasza:

Itt talán tudtok a vezetéknévhez illő nevet választani. muszáj lenne kompromisszumot kötni, mert ez a névkombináció szerintem büntetés a leendő gyermeketeknek.

[link]

2014. ápr. 23. 20:56
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
hát a 25-ös válaszoló nagyon jó fej volt :) Nekem az első Konrád Zakariás név szerintem jól cseng :) azonnal megfogott. a gergővel is jó. tényleg mutasd meg neki ezt a listát. a nagyszülők mit mondanak? ők nem tudják befolyásolni?
2014. ápr. 23. 23:36
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg próbáld meggyőzni a nevek jelentésével.A Jácint egy virágnév, ami inkább a lányokhoz illik.

A Zakariásról pedig ezt találtam:a héber eredetű Zekarja, Zecharja latinosított alakja. Jelentése Jahve ismét megemlékezett.[2] Női párja: Zakária.

Szerintem befolyásolja a gyereketek életét és jellemét a neki adott név! Próbáld ezzel meggyőzni és persze azzal ami nem is kérdéses, attól, hogy Ő szüli meg, pont ugyanannyi közöd van ahhoz a gyerekhez, mint neki.

2014. ápr. 24. 09:54
 28/35 anonim válasza:
Nekem még a Zakariásról is a zakkant jelző jut minduntalan az eszembe... A Zakária mint női név meg már nevetségesen erőltetett. Semmi nőies nincs benne. Szerintem.
2014. ápr. 24. 09:56
 29/35 anonim ***** válasza:

Nekem egyik név sem tetszik.

Bár a Jácint férfinév, én mégis a virágra asszociálok abból pedig lány névre.

A Zakariás pedig... engem iszonyatosan taszít, ellenséges név számomra, nem sugároz kedvességet, aranyosságot, inkább az ellenkezőjét.

Az, hogy a feleséged hordja ki, szüli meg egy dolog. A névválasztás pedig megint egy másik. Általában mint tudjuk, a gyerekcsináláshoz két ember kell, ketten döntötök az ő sorsa felett.

A mi születendő kicsiként nevét a párom választotta, mindenkinek tetszett az elején én egy kicsit viszakoztam, de megszoktam. Két név volt tervbe ami nekem nagyon tetszett illetve ez ami a páromnak. Én úgy vallom, hogy a páromnak is ugyan annyi beleszólása van mindenbe mint nekem és ugyan olyan joga van kinyilvánítani a véleményét illetve, tudni kell dűlőre jutni.

31 hkm

2014. ápr. 24. 11:02
 30/35 anonim ***** válasza:

A Jácintnál b*zisabb nevet el sem tudok képzelni egy fiúnak. A Zakariás (Zakkant) is megér egy misét.

Legalább lenne Áron vagy Ármin, azok is különbek.

2014. ápr. 24. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!