Szerintetek is szörnyű ez a név?
Feleségem a Jácint Zakariás nevet nézte ki születendő fiúnknak. Próbáltam lebeszélni, de rögtön sírva fakadt. Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is. Teljesen kifordult magából, így a terhessége vége felé.
Mondtam neki, hogy akkor legalább Jácint nélkül a zakariás, ha nagyon muszáj, de az sem felel meg neki. Nincs valami szép, tetszetős fiú név, amit ajánlhatnék egy hisztis kismamának? Mert nem tudok rá mást mondani sajnos.
Hát nem irigyellek....én is nő vagyok és tinikoromtól mondtam, hogy ha lányom lesz Zara lesz...erre találkoztam a vőlegényemmel, tervezzük már a babát és mondta, hogy KIZÁRT, hogy Zara legyen a lányunk, mert neki nagyon nem tetszik...Én meg beletörődtem éa kerestünk olyan neveket, amik mindkettőnknek tetszenek :)
Állj a sarkadra!!! A KÖZÖS gyermeketek, NE engedd, hogy olyan nevet adjon neki, ami Neked nem tetszik, mert ha most engedsz, később is engedned kell...
Esetleg megegyezhetnétek abban, hogy egyikőtök adja az első nevrt, másik pedig a másikat, de legyen vétó jogotok, ha nagyon borzasztót akar adni a másik! :)
Egyébként a Zakariás annyira nem rossz, a Jácint viszont nagyon nem tetszik...
Mi a vezetéknevetek? Akkor könnyebb lenne segítenünk adni tippeket! :)
Varga a vezetéknév.
Próbáltam már vele beszélni, de mindig sírás lett a vége. Pedig nem voltam durva, a hangomat sem emeltem fel. Nem gondoltam volna, hogy ennyire érzékeny és önfejű is lehet egy terhes nő. Eddig nem volt ilyen, most kezdte el, a vége felé.
A Varga vezetéknévhez sok minden illik, szerencsés :)
Mondjuk tegyük fel, hogy a Zakariás megmarad. Ehhez írok tippeket:
Varga Konrád Zakariás
Varga Márk Zakariás
Varga Jázon Zakariás
Varga Nimród Zakariás
Varga Gergely/Gergő Zakariás
Varga Botond Zakariás
Varga Milán Zakariás
Varga Csanád Zakariás
Varga Levente Zakariás
Varga Soma Zakariás
Varga Kristóf Zakariás
Varga Domonkos Zakariás
Varga Marcell Zakariás
Varga Ádám Zakariás
Varga Kornél Zakariás
Varga Máté Zakariás
Varga Vencel Zakariás
Varga Zalán Zakariás
Varga Dénes Zakariás
Varga Olivér Zakariás
Varga Andor Zakariás
Varga Benedek Zakariás
Varga Benjámin Zakariás
Ezem az én ötleteim...ha valamelyik megtetszett akkor mutasd meg neki, hátha megtetszik :)
Itt talán tudtok a vezetéknévhez illő nevet választani. muszáj lenne kompromisszumot kötni, mert ez a névkombináció szerintem büntetés a leendő gyermeketeknek.
Esetleg próbáld meggyőzni a nevek jelentésével.A Jácint egy virágnév, ami inkább a lányokhoz illik.
A Zakariásról pedig ezt találtam:a héber eredetű Zekarja, Zecharja latinosított alakja. Jelentése Jahve ismét megemlékezett.[2] Női párja: Zakária.
Szerintem befolyásolja a gyereketek életét és jellemét a neki adott név! Próbáld ezzel meggyőzni és persze azzal ami nem is kérdéses, attól, hogy Ő szüli meg, pont ugyanannyi közöd van ahhoz a gyerekhez, mint neki.
Nekem egyik név sem tetszik.
Bár a Jácint férfinév, én mégis a virágra asszociálok abból pedig lány névre.
A Zakariás pedig... engem iszonyatosan taszít, ellenséges név számomra, nem sugároz kedvességet, aranyosságot, inkább az ellenkezőjét.
Az, hogy a feleséged hordja ki, szüli meg egy dolog. A névválasztás pedig megint egy másik. Általában mint tudjuk, a gyerekcsináláshoz két ember kell, ketten döntötök az ő sorsa felett.
A mi születendő kicsiként nevét a párom választotta, mindenkinek tetszett az elején én egy kicsit viszakoztam, de megszoktam. Két név volt tervbe ami nekem nagyon tetszett illetve ez ami a páromnak. Én úgy vallom, hogy a páromnak is ugyan annyi beleszólása van mindenbe mint nekem és ugyan olyan joga van kinyilvánítani a véleményét illetve, tudni kell dűlőre jutni.
31 hkm
A Jácintnál b*zisabb nevet el sem tudok képzelni egy fiúnak. A Zakariás (Zakkant) is megér egy misét.
Legalább lenne Áron vagy Ármin, azok is különbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!