Szerintetek is szörnyű ez a név?
Feleségem a Jácint Zakariás nevet nézte ki születendő fiúnknak. Próbáltam lebeszélni, de rögtön sírva fakadt. Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is. Teljesen kifordult magából, így a terhessége vége felé.
Mondtam neki, hogy akkor legalább Jácint nélkül a zakariás, ha nagyon muszáj, de az sem felel meg neki. Nincs valami szép, tetszetős fiú név, amit ajánlhatnék egy hisztis kismamának? Mert nem tudok rá mást mondani sajnos.
Jácint az szép férfi név, nincs azzal semmi baj. Nekem a Zakariás nem tetszik, de ugye nem nekem kell, hogy tetsszen.
Amúgy meg, itt nézhet fiú neveket hátha valamelyik megtetszik neked.
Igen, teljesen fafejű ez a hozzáállás, öröm lesz a gyereknevelés egy ilyen nővel.
Zakariás amúgy nem rossz név szerintem, mármint fonetikailag, zsidó eredetű persze, ha nem vagytok keresztények/zsidók akkor másfele nézelődnék a helyetekben.
ha már ilyen hangzású nevek tetszenek neki, ezek jobbak
Ticián
Félix
a Jácint, mint virágnév, nekem olyan biszexnek hangzik
Kérdésedre válaszolva. Igen, szerintem is szörnyű.
A többi csak a véleményem, nem szorosan a kérdéshez tartozik: A gyerek közös, a döntés is közös. Attól, hogy terhes, nem kell mindent ráhagyni, állj kicsit a sarkadra.
Egyik sem tetszik igazán, együtt meg nagyon kacifántos. Bár tudom, most az a divat, hogy minél furább nevet kell adni a gyereknek :)
Ha csak ez a két opció van, akkor inkább Zakariás, a Jácint nekem nagyon nőies, talán azért, mert a virág jut róla eszemeg.
Én is megrögzötten ragaszkodtam a kedvenc nevemhez, végül sikerült két olyan nevet találnunk ami mindkettőnknek nagyon tetszik. A fiunkat Hunor Nimródnak hívják. Elképzelni sem tudom más névvel , tökéletes :-)
Egyébként én a Magor nevet választottam volna.
De páromnak nem tetszett. Aztán mondtam neki , hogy rendben akkor válasszon Ő is, de csak és kizárólag magyar eredetűt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!