Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is szörnyű ez a név?

Szerintetek is szörnyű ez a név?

Figyelt kérdés

Feleségem a Jácint Zakariás nevet nézte ki születendő fiúnknak. Próbáltam lebeszélni, de rögtön sírva fakadt. Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is. Teljesen kifordult magából, így a terhessége vége felé.

Mondtam neki, hogy akkor legalább Jácint nélkül a zakariás, ha nagyon muszáj, de az sem felel meg neki. Nincs valami szép, tetszetős fiú név, amit ajánlhatnék egy hisztis kismamának? Mert nem tudok rá mást mondani sajnos.

2014. ápr. 23. 19:02
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát... Szerintem attól, hogy Ö szüli meg, még Neked is van beleszólásod a névbe, ez így nem igazságos. Próbáld meg megbeszélni vele mégegyszer.
2014. ápr. 23. 19:05
 2/35 anonim ***** válasza:
24%

Jácint az szép férfi név, nincs azzal semmi baj. Nekem a Zakariás nem tetszik, de ugye nem nekem kell, hogy tetsszen.

Amúgy meg, itt nézhet fiú neveket hátha valamelyik megtetszik neked.

[link]

2014. ápr. 23. 19:07
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
"Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is." Nem irigyellek! Én sem vagyok egyszerű kismama, de közös a gyerek, közös a név döntés is. Kitartás! 36hkm
2014. ápr. 23. 19:07
 4/35 anonim válasza:
100%

Igen, teljesen fafejű ez a hozzáállás, öröm lesz a gyereknevelés egy ilyen nővel.

Zakariás amúgy nem rossz név szerintem, mármint fonetikailag, zsidó eredetű persze, ha nem vagytok keresztények/zsidók akkor másfele nézelődnék a helyetekben.

2014. ápr. 23. 19:08
 5/35 anonim ***** válasza:
45%

ha már ilyen hangzású nevek tetszenek neki, ezek jobbak

Ticián

Félix

a Jácint, mint virágnév, nekem olyan biszexnek hangzik

2014. ápr. 23. 19:10
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre válaszolva. Igen, szerintem is szörnyű.

A többi csak a véleményem, nem szorosan a kérdéshez tartozik: A gyerek közös, a döntés is közös. Attól, hogy terhes, nem kell mindent ráhagyni, állj kicsit a sarkadra.

2014. ápr. 23. 19:11
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem tetszik igazán, együtt meg nagyon kacifántos. Bár tudom, most az a divat, hogy minél furább nevet kell adni a gyereknek :)

Ha csak ez a két opció van, akkor inkább Zakariás, a Jácint nekem nagyon nőies, talán azért, mert a virág jut róla eszemeg.

2014. ápr. 23. 19:12
 8/35 anonim ***** válasza:
44%

Én is megrögzötten ragaszkodtam a kedvenc nevemhez, végül sikerült két olyan nevet találnunk ami mindkettőnknek nagyon tetszik. A fiunkat Hunor Nimródnak hívják. Elképzelni sem tudom más névvel , tökéletes :-)

Egyébként én a Magor nevet választottam volna.

De páromnak nem tetszett. Aztán mondtam neki , hogy rendben akkor válasszon Ő is, de csak és kizárólag magyar eredetűt :-)

9/35 anonim ***** válasza:
*eszembe :)
 10/35 anonim ***** válasza:
igen, szerintem is szörnyü nevek... nem lehet egyszerü az asszonykáddal.. mi közösen választottunk nevet, nehéz volt..de végül csak kitaláltuk, hogy hivjuk a kisfiunkat :)
2014. ápr. 23. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!