Feleségem a Jácint Zakariás nevet nézte ki születendő fiúnknak. Próbáltam lebeszélni, de rögtön sírva fakadt. Ő hordja ki, ő szül, tehát ő is dönti el a nevet is. Teljesen kifordult magából, így a terhessége vége felé.
Mondtam neki, hogy akkor legalább Jácint nélkül a zakariás, ha nagyon muszáj, de az sem felel meg neki. Nincs valami szép, tetszetős fiú név, amit ajánlhatnék egy hisztis kismamának? Mert nem tudok rá mást mondani sajnos.
Az én fiam Dániel. Egyszerű, soha nem megy ki a "divatból", és tettszik becézve is.
De nem igazságos, hogy csak ő válassza ki a nevet, mert ő szüli meg. Akkor később sem szólhatsz bele a gyerek dolgaiba semennyire, csak az anyagi hátteret kell biztosítanod?
Ezt még most beszéld meg vele, hogy KÖZÖS a gyerek, és azért mert biológiailag ő tudja csak kihordani, és megszülni, attól még a tied is! Vagy csak "spermadonor" voltál (csúnyán szólva)?
2014. ápr. 23. 19:14
12/35 anonim válasza:
Akkor már inkább a Jácint,bár lánynak fogják hinni a Zakariás borzalmas,valahogy próbálj beszélni vele,hogy ez azért nem így működik
2014. ápr. 23. 19:16
13/35 anonim válasza:
Itass a feleségeddel citromfűteát. Az idegnyugatató, hangulatjavító. Az enyémnél bevált. Őszintén szólva egyik név sem tetszik, de inkább Zakariás. Azt legalább lehet Zeknek, Zakinak becézni, ráadásul külföldön menő. Viszont a Jácint az borzasztó. Nem azért, mert csúnya, hanem mert fiúnak b*zis név. Nemcsak szerintem, hanem sok más férfi szerint is. Főleg majd az osztálytársai fogják csúfolni.
2014. ápr. 23. 19:17
14/35 anonim válasza:
A kettő együtt nem az igazi. Próbäld meg vele megbeszélni, hogy a két név közül az egyiket Te szeretnéd kiválasztani, mivel nagyon fontos számodra is a fiad, ne hozza meg egyedül ezt az életre szóló döntést.
2014. ápr. 23. 19:22
15/35 anonim válasza:
Állj egy kicsit a sarkadra. Annyira lesz a tiéd az a gyerek, mint az övé. Ha két nevet akar, akkor válasszatok egyet egyet.
2014. ápr. 23. 19:23
16/35 anonim válasza:
A Jácint homokos, a Zakariás viszont ocsmány, az asszony pedig önző hisztérika.
2014. ápr. 23. 19:29
17/35 anonim válasza:
Anno annak idején én is Jácint nevet akartam a fiamnak, de az apukának nem tetszett. Végül Dániel lett. szép név ez is, de sajnos tucatnév..
2014. ápr. 23. 19:29
18/35 anonim válasza:
Lassan a Jácintot is egyre gyakrabban hallom - és nem igazán értem, miért. Szerintem bűn ronda név. :D
2014. ápr. 23. 19:32
19/35 anonim válasza:
Hát ennél még a Hakamuki Haruto Dzsémsz is jobb. Tényleg ennyire ki akar tolni az asszonyod avval a szerencsétlen gyerekkel?
2014. ápr. 23. 19:53
20/35 anonim válasza:
Igen, szörnyű. :( Te ugyanúgy a szülője vagy a gyereknek, a minimum lenne, hogy egy számodra elfogadható nevet válasszon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!