Akiknél a tesók közt nem volt testvérféltékenység az elején, később sem alakult ki?
Kicsit akkor volt nehezebb, mikor a kisebb elkezdett kúszni (aztán mászni) és jobban hozzáfért a nagyobb játékaihoz.
De tudni kell kezelni, és akkor nincs féltékenység. Mindkét gyerekkel kell foglalkozni, amennyit igényelnek, és akkor nincs gond.
Nálunk se volt az a "klasszikus" féltékenység,amiről mindenki beszél.2 éves volt a fiam mikor született a kicsi,néha probléma volt neki,hogy nem tudott akkor hozzám bújni amikor akart,de kb 2-3 hét alatt ezt is megszokta,nem volt gond.
Nálunk is akkor jelentkeztek a nehézségek amikor a kicsi elkezdett mászni és belepiszkált a nagy játékába.De ekkor sem volt féltékenység,mindig mondta a nagynak,hogy az öcsi még kicsi,nem tudja,hogy nem lehet szétszedni,ő még csak így tud játszani,te is így játszottál mikor kicsi voltál,stb. Ezzel egy időben figyeltem,hogy a kicsi ne szedje szét a nagy játékát,elvittem onnan,mást csináltam vele.Szépen összeszoktak,most már a nagy direkt a kicsinek épít,hogy szétrombolhassa:)
Viszont nálunk a kicsi féltékeny a nagyra:)Mikor jön nagyobb fiam és az ölebe ül,oké,nem minden esetben,de azért legtöbbször jön a kicsi és ki akarja túrni:)nem tudom miért alakult ez így,igyekszem mindkettővel elég időt tölteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!