Önként gyerekvállalás fiatalon. Vélemények?
Csak egy kis közvélemény-kutatás. Olyan emberek véleményét várom -leginkább, de nem kizárólag-, akik önszántukból vállaltak gyereket a 18-19 évesen vagy a húszas éveik elején. Már ha van itt ilyen.
Hogy reagált a döntésetekre a családotok? A munkatársaitok? Hogy csináltátok végig? Mit éreztetek? Hogy tudattátok a környezetetekkel?
Nem bántátok meg? Hogyan változott a kapcsolatotok a párotokkal?
Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
(a negatív kommenteket kérlek mellőzzétek! Köszönöm!)
Nálunk becsúszott,21 a párom 20 volt mikor született,szülők az elején nem örültek,de mi sem,szerintem érthető,főiskolásként,de már együtt laktunk,menyasszony voltam,és dolgoztunk si suli mellett,tehát meg tudtuk oldani,és nagyon szeretjük remek kiskölyök.Barátnőmék tervezték,a babát Ő 23 a párja 27 volt nekik van lakásuk, a srácnak munkája és már házasok.A többi 20-24 éves ismerősöm nem tervezte,mindenkinél meglepetés baba volt.
Őszintén ritka,hogy egy 18-19 éves olyan körülmények között legyen,hogy egy baba belefér,ami rengeteg kiadás.
Ha nem csúszik be 24 éves korom előtt nem vállaltam volna tudatosan,pláne nem végzős gimnazistaként 18-19 évesen,ha nem megfelelőek a körülmények felelőtlenségnek tartom tudatosan tervezni,szülőknél laknak nincs munkájuk stb.De ugyanígy 40 feletti gyerekvállalást is felelőtlenségnek tartom azt meg egészségügyi szempontokból,és a gyerek szempontjából.
Kamaszként én is azt terveztem, majd a húszas éveim elején lesz gyerekem. Volt két hosszabb kapcsolatom is, "szerencsére" mindkét fiú csak hitegetett és végül elhagyott... Most 27 vagyok, a kedvesem tökéletes, szuper a kapcsolatunk. Áprilisban esküvő, és január elején elkezdtünk dolgozni a babán is.
Örülök, hogy így alakult, bár nem leszek "fiatal anyuka"(persze, hogy de, csak "nem annyira"), de olyan ember lesz ebben a társam, aki igazán megérdemli, hogy így (is) elkötelezzem magam mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!