Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önként gyerekvállalás fiatalon...

OwlLand kérdése:

Önként gyerekvállalás fiatalon. Vélemények?

Figyelt kérdés

Csak egy kis közvélemény-kutatás. Olyan emberek véleményét várom -leginkább, de nem kizárólag-, akik önszántukból vállaltak gyereket a 18-19 évesen vagy a húszas éveik elején. Már ha van itt ilyen.

Hogy reagált a döntésetekre a családotok? A munkatársaitok? Hogy csináltátok végig? Mit éreztetek? Hogy tudattátok a környezetetekkel?

Nem bántátok meg? Hogyan változott a kapcsolatotok a párotokkal?

Előre is köszönöm a válaszokat! :-)

(a negatív kommenteket kérlek mellőzzétek! Köszönöm!)

2014. ápr. 19. 20:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk becsúszott,21 a párom 20 volt mikor született,szülők az elején nem örültek,de mi sem,szerintem érthető,főiskolásként,de már együtt laktunk,menyasszony voltam,és dolgoztunk si suli mellett,tehát meg tudtuk oldani,és nagyon szeretjük remek kiskölyök.Barátnőmék tervezték,a babát Ő 23 a párja 27 volt nekik van lakásuk, a srácnak munkája és már házasok.A többi 20-24 éves ismerősöm nem tervezte,mindenkinél meglepetés baba volt.

Őszintén ritka,hogy egy 18-19 éves olyan körülmények között legyen,hogy egy baba belefér,ami rengeteg kiadás.

Ha nem csúszik be 24 éves korom előtt nem vállaltam volna tudatosan,pláne nem végzős gimnazistaként 18-19 évesen,ha nem megfelelőek a körülmények felelőtlenségnek tartom tudatosan tervezni,szülőknél laknak nincs munkájuk stb.De ugyanígy 40 feletti gyerekvállalást is felelőtlenségnek tartom azt meg egészségügyi szempontokból,és a gyerek szempontjából.

2014. ápr. 20. 11:04
 12/13 anonim válasza:
Én 17 éves vagyok, de még 25 éves korom előtt szeretnék gyereket. Persze addig még cél egy párt találni és jól fizető munkát is, a gyerekkel céljaim vannak, így nem érdekel senki olyannak a véleménye aki számomra nem fontos.
2017. jan. 6. 23:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Kamaszként én is azt terveztem, majd a húszas éveim elején lesz gyerekem. Volt két hosszabb kapcsolatom is, "szerencsére" mindkét fiú csak hitegetett és végül elhagyott... Most 27 vagyok, a kedvesem tökéletes, szuper a kapcsolatunk. Áprilisban esküvő, és január elején elkezdtünk dolgozni a babán is.

Örülök, hogy így alakult, bár nem leszek "fiatal anyuka"(persze, hogy de, csak "nem annyira"), de olyan ember lesz ebben a társam, aki igazán megérdemli, hogy így (is) elkötelezzem magam mellette.

2017. jan. 30. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!