Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit jelent a Nidál név?

Mit jelent a Nidál név?

Figyelt kérdés
Egyáltalán milyen nemzetiségű, fiú/lány név, és van-e ismert jelentése?
2009. dec. 21. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Arab név,Magyarországon nem hiszem,hogy adható de kipróbálhatod...a név jelentése:harc,küzdelem,rivalizálás!

Van egy nagy alakja a Nidáloknak :) :Nidal Halik Hassan és Abu Nidal!Ők muszlimok voltak...irakiak!De nem e miatt nem tetszik a név...hangzása gyönyörű,a jelentése...maga a pokol! :S

2009. dec. 21. 22:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Arab női név. Többet nem találtam róla.
2009. dec. 21. 22:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Vagyis én úgy vettem ki, hogy női név.

[link]

A "házasságai" bekezdésnél nézd. Huszein egyik feleségének ez volt a keresztneve.

2009. dec. 21. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Az arabban sok az uniszex név! :) Konkrétan a Nidalról nem tudtam, hogy az, de én csak fiú Nidalokat ismerek. De az én lányom keresztneve tutira uniszex.

Ja és amúgy ezek az uniszex nevek általában úgy terjednek el, hogy inkább csak lányoknak, vagy inkább csak fiúknak adják. Lehet, hogy ezért ismerek csak fiú Nidalt.

2009. dec. 21. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Megint én! van itthon utónévkönyv, megnéztem. Nidal férfinév, két szót írt jelentésnek, az egyiket nem ismerem, a másik a dzsihád. Női névnél csak Nidar van, legalábbis ebben a könyvben. Jelentése arany.
2009. dec. 21. 22:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert én ismerek fiú és lány Nidálokat is, hirtelen nem tudtam eldönteni mi a helyzet :) Köszi a gyors válaszokat!
2009. dec. 21. 22:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!