Mi lehet annak az oka, hogy ennyi anyuka szaladgál a világban, aki képtelen, vagy nem akar ösztönből nevelni?
Örülnék, ha nem borulna a bili, mert nem gondolom, hogy rossz anyák, inkább az okokat keresem.
Itt (meg máshol) kérdezgetik a nyilvánvaló dolgokat.
Írok pár példát: "Ha cumit adok a gyereknek, le fogom tudni szoktatni róla?" "Baj, ha a gyerekem nappal nem 1.5-2 órát alszik, mint a kortársai, hanem 3-t? Amúgy éjjel szépen alszik." De ami most kiverte nálam a biztosítékot: Felvegye-e másfél éves gyerekét, vagy túlságosan hozzászokik?
Mi a fene történt? Estig sorolhatnám az ilyen eseteket. Persze, bennem is felmerülnek kérdések, de azért ezek nagyon meredek elbizonytalanodások, nem?
Mi ennek az oka? A család ráhatása, az, hogy a védőnő-orvos páros mást- mást tanácsol esetleg? Vagy mi? Miért nem hallgatnak ilyenkor magukra. Annyira sokfélék vagyunk mint ahogyan a gyerekeink is. Nincs jó meg rossz. NYilván nem arra gondolok, hogy valaki veri-e e gyereket. De van, aki együtt alszik, van aki cumiztat és van aki hagyja, hogy az ujját szopizza. Nincs rossz megoldás. ÉS mindenkiben felmerülhet kérdés, mert igenis a gyermeknevelés nagy meló és felelősség, de ilyen nyilvánvaló kérdésekben miért nem hallgat magára az ember, miért itt kérdezi meg, nem tudja a választ, vagy csak megerősítésre vár? Remélem az utóbbi...
Manapság az a divat, hogy nem neveljük a gyerekeket. Szabad nevelés elve folyik.
Inkább kérdezgessen, mint a majdani 5-10 éves gyereke szófogadatlan, életképtelen (már bocsánat), tiszteletlen gyerek legyen.
Én 5 embertől kérek tanácsot (fontossági sorrend):
1) Férjem (fejlesztőpedagógus)
2) Védőnő
3) Gyerekorvos
4) Édesanyám
5) Anyósom
Mindenki más véleménye hidegen hagy.
Szerintem elbizonytalanodnak, sokfelől sokfélét hallanak. :)
Az én lányom 2,5 éves, mégis alszik délután 2-3 órát. Nálunk meg mindig az van, hogy "Ennyi idősen még alszik?! Nem rossz ez?" Nem rossz, mert egy az, hogy igényli, másrészt az oviban is van csendespihenő ebéd után. Az én környezetemben egyedül az én lányom alszik délután, mindenki másnak nem igényli már a gyerkőce 1,5 éves kortól a délutáni pihit.
Leírtad a kérdésben, mindenki mást mond. És valahogy a mostani anyukák korosztálya szerintem kicsit önállótlan. Szülőkkel laknak 25-30 éves korukig, utána meg a párjukkal/férjükkel.
Na meg most ugye itt a net, ahol még inkább összezavarodhatsz, ha elképzelésed sincs, hogy honnan tehetnél szert kb. hiteles információkra.
Köszönöm, hogy írtatok. Nem, persze nem magamra hallgatok kizárólag, mert nem vagyok mindentudó és közel sem vagyok tökéletes. Szerintem egyes, nem érted amit kérdeztem.
Igen, nekem is van, akikre hallgatok (nekem is van sorrendem:)), fontos a véleményük, sőt, van, hogy idegeneké is érdekel, persze attól függ, hogyan tálalják.
De it most azokra a kérdésekre gondolok, amiknek ösztönből kellene, hogy jöjjön. Mert mindenki maga ismeri a gyerekét. Az igényit. Max tapasztalatot kérhetne itt, és majd azután dönthetne, hogy beleillik-e az ő életükbe, nem?
Köszönöm!
5ös válaszoló igen, igazad lehet, mindenben egyet értünk. Most a gyermeknevelésre gondoltam első sorban. De az élet és ezen topic más témaköreiben is előjön ez. Nézzétek meg a család témakört. Két kérdés, normális, ha havonta 5ször szexelünk a férjemmel, vagy hogy normális, hogy 4 éve együtt vagyunk és a párom még nem kérte meg a kezem? És erre írják, hogy nem szeret, vagy hogy majd megcsal, mert keveset szexeltek. Totál kész vagyok, még akkor is, ha tudom sok kérdés kamu. De ha csak a fele az, akkor is elkeserítő.
Szerintem tanácsot kérni nem szégyen. Nem mindenkinek van tapasztalata, vagy nem tudja mit tegyen, tanácstalan.
Én is sokmindenben tanácstalan vagyok, így megkérdezem más véleményét, akár orvos, védőnő, vagy másik anyukát. Miért ne? Magamra nem tudok hallgatni, mert nem tudom mit tegyek vagy ami elképzelésem van nem tudom mennyire jó, így igen kell a megerősítés, hogy jól gondolom.
Ez elsősorban az első időszakra volt jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!