3 éves lányom mindenért dacol, bármit kérek, semmit nem akar megcsinálni, hogy lehet ezt kezelni?
Az én 2,5 évesemnél az vált be, hogy odafigyelek, hogy többször legyen az, amit ő akar. Például ha azt mondja, hogy menjünk át az úton, és a másik oldalon menjünk, szó nélkül megteszem, akkor is, ha kicsit kerülő, vagy ha napközben kitalál valamit, hogy olvassunk el egy könyvet, vagy rajzoljunk vagy akármi, igyekszem azonnal félbehagyni, amit csinálok, és megtenni, amit kér. Nem azt mondom, hogy azóta nem hisztizik semmiért, de néhány nap alatt sokat javult a helyzet.
A másik, ami bevált, az a "háromig számolok..." Kétszer szólok szépen, aztán azt mondom: vedd fel a cipődet egy, vedd fel a cipődet kettő, három után pedig megfogom és ráadom én. Néhányszor ezt megcsináltam, most már gyakoribb, hogy háromnál szalad inkább és megcsinálja ő.
Ez a dackorszak kb. 4 éves koráig tart, úgyhogy egy év múlva már biztosan túl lesztek rajta! Addig kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!