Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nincs türelmem, hogy...

Miért nincs türelmem, hogy változtassak ezen volt valaki igy?

Figyelt kérdés
Három éves lesz a fiam és égetni valóan rossz. Dacos szófogadatlan nem akar aludni enni hisztizik kiabál. Probálok szépen türelmesen magyarázkodni neki beszélni hozzá elvonni a figyelmét lekötni. De ez nem mindig jön össze és van hogy úgy felidegesit hogy legszivesebben világgá mennék. Itt van az öccse is aki nagyon rossz alvó igy sokat éjszakázom és úgy érzem nem birom tovább. Persze tudom hogy még kicsi gyerek és ha válalltam akkor illö helyt állnom de ugy érzem nem fogom birni és összeomlok. Már étvágyam sincs. Imádom a gyerekeimet de félek ez nekem túl sok. Mit lehet ilyenkor tenni?
2014. ápr. 15. 23:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisgyereknek határozott irányítás kell, nem magyarázkodás. Ha hisztizik, nem akar aludni, enni, stb. egyszerűen vidd be a szobájába, mondd meg neki, hogy amíg nem tud normálisan viselkedni, addig nem akarod látni. Aztán ha már lenyugodva kijön, nyugodtan öleld át, mondd meg, hogy szereted, de ha így viselkedik, nem akarsz addig vele lenni. A magyarázkodás sokszor a legrosszabb, mert a gyerek az egészből annyit fog fel, hogy amikor ő rossz, akkor aztán tényleg folyamatosan vele foglalkozik anyuci. Legyen sok együttlét, meseolvasás, közös játék, de amikor rossz, akkor legyen meghúzva a határ. Idáig, ne tovább, ezt már nem tűri anyuci, ilyen gyerekkel nem akar együtt lenni.
2014. ápr. 15. 23:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam 2 éves. Annyira nem bírtam vele, hogy fogtam és elmentünk gyermekpszichiáterhez. Azt mondta, hogy a hisztit figyelmen kívül kell hagyni. Ne szólj rá, ne nézz oda, mintha nem is csinálná. Először menni fog utánad és keményen nyomni fogja a hisztit ( sokáig) de abba fogja hagyni. Aztán egyre rövidebbek lesznek. Ha valamit meg akarsz tiltani, ne azt mond, hogy mit ne csináljon, hanem hogy mit szeretnél, hogy csináljon. Pl. nem úgy, hogy "ne szedd le onnan" hanem "ott hagyod!!" . Megfogadtam ezeket a tanácsokat, és már látok javulást.
2014. ápr. 16. 04:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat. Probálok szigorubb lenni de nem megy. Mikor sir nagyon megsajnálom ès vigasztalom. Ezen kell akkor változtatni ezek szerint.
2014. ápr. 16. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha sír, meg kell vigasztalni!! Különbséget kell tenni sírás és hiszti közt!
2014. ápr. 16. 16:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Kiprobáltam amit irtatok ès bevállt. Már alszik kb fèl orája ès vacsorázott is. Nem konnyu de jo uton vagyunk.
2014. ápr. 16. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!