Felkértek keresztanyának, de meggondoltam magamat, hogyan oldjam meg?
Pár hónappal ezelőtt felkértek keresztanyának (és ezzel együtt a férjemet keresztapának). Akkor igen mondtam. Keresztelő még nem volt, nem is tudom, mikor lesz.
A férjem egyáltalán nem szeretne keresztapa lenni, és én is kételkedek, hogy valóban jó keresztanya lennék.
Hogyan lehet ezt lemondani sértődés nélkül? Egyáltalán le lehet?
Köszi, hogy lebunkózol.
Szerintem meg ha nem érzem, hogy ez a feladat rám vár, akkor jobban jár az egész család, ha másik keresztanyát választ. Ha megtiszteltetés, ha nem.
Hát vagy őszintén megmondod mihamarabb a szülőknek vagy addig halasztod, amíg muszáj végigcsinálnod, de nem valószínű, hogy elfelejtik vagy megoldódik magától.
(Ez a "gyámos" dolog pedig: a keresztség maximum azokban az időkben szólhatott erről IS, amikor még nem volt hivatalos érdekvédelmi rendszer, csak "jogi néphagyomány", de akkor is eltértek a szokások pl. falunként, hogy mik is a keresztkoma "kötelességei". Hivatalosan a keresztség pedig mindig is teljesen mást jelentett: a szülők és keresztszülők ígéretét, hogy megpróbálják kereszténnyé nevelni a gyereket. Tehát ha nem vagytok hívők, totál hamis színjáték ezt ünnepélyesen megígérni majd meg is ünnepelni, lehettek enélkül is a gyermek közeli barátai és/vagy támogathatjátok anyagilag.)
Keresztszülőnek általában azt a személyt kérik fel akit közel éreznek magukhoz. Egy keresztgyerek kicsit szorosabbá tudja tenni a kapcsolatot köztetek. Ezen belül pedig mindenhol más nézetek és elképzelések vannak.
Ha tényleg vissza akarod mondani akkor tedd meg minél hamarabb. Így a szülőknek is lesz idejük másokat keresni. Szerintem légy őszinte és ennyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!