Tudom ez nem normális de mit tehetnék? 2 gyermekes anyukakent szegyellem magam mega gondolatert is, de mindig visszatér ezaz érzés!
2 hónap híján 4 év van a lányaim között. Mindkettő tervezett gyerek.
Miután megszületett a kicsi, tök örültem neki, elláttam, de nem igazán éreztem semmit. A nagyot imádtam továbbra is.
Aztán fordult 1-2 hónap után. A kicsit imádtam, úgy éreztem a nagyot már nem szeretem annyira.
Rettenetes érzés volt.
Aztán eltelt még 1-2 hónap és minden helyreállt!!! Ugyanúgy imádom mindkettőt.
Szóval nem vagy egyedül.
szerintem ebben nincs semmi rossz.
a fiadat 4 éve szereted, nagyon mély kapocs van köztetek, a kicsivel meg nyilván még 3 hét alatt nem alakult ez ki. majd szép lassan nála is felerősödik :)
nekem egy gyerekem van, de nála születésekor nem jött az a nagy robbanás szerű mindent elsöprő érzés, persze szerettem, de az az igazi földöntúli szeretet hónapok alatt alakult ki :)
olvastam itt, hogy sokaknál így van
Szia!
Mikor megszületett az első gyerekem, nagyon boldog voltam. Szerettem gondoztam az első perctől kezdve. Mégis csak kb 2-3 hónapos korában ért el az "igazi anyai szeretet". Akkor mintha ellepett volna az érzés, hogy ő az én kis emberkém, akit a világon mindennél jobban szeretek. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy összeszokjunk, megismerkedjünk, "szerelembe" essünk.
A második gyereknél is így volt, megszületett, imádtam, boldog voltam, majd pár hét múlva újra jött az anyai szeretet, és ellepett, de másképp, hiszen ő egy másik ember. Mindkét gyermekemet teljes szívemből szeretem, de nem egyformán, hiszen mindkettő külön egyéniség, külön kis ember. A mértékét nem tudom, és nem is akarom meghatározni a szeretetemnek, inkább azt mondanám a lányom így szeretem, a fiam pedig úgy:)
A szeretetem nem megosztani kell, nem jut kevesebb az egyiknek, vagy a másiknak, mert új adag született a következő gyerekkel.
Nem tudom, hogy érthető-e amit írtam, de a lényeg, hogy adj időt magadnak. Ne legyen lelkifurdalásod a baba miatt. Ápold, gondozd, és a szeretet majd jön. A kisfiad vond be a gondozásba, és mikor alszik a pici akkor törődj a naggyal. Majd lassan a hormonok is rendeződnek benned, és akkor minden rendbe jön.
Sok boldogságot nektek.
Szerintem mivel a fiad már nagyobb vele jól elvagy, már tudtok játszani, érti amit mondasz, sőt ő is beszél hozzád stb. szóval igazán szerethető emberke :) egy kommunikatív lényecske :) ott a lányod, akit szeretsz, hiszen a fiadat is szeretted 3 hetesen is, de még a lányod nem olyan. Úgy értem sok vele a gond a fiadhoz képest, aki már 4 éves. Talán úgy érzed, hogy a lányod sok idődet elveszi, szoptatás, büfi, sokat sír stb. így még nem olyan élvezetes az egész mint már a fiaddal, és talán a fiadra kevesebb időd jut. Bár a fiaddal is így indult, de akkor még csak ő volt.
Biztos kell egy kis idő, talán mikor már mászik akkor már a két gyerek is talán egymásra talál valahol és már lecsitulnak az első hetek gondjai.
Nekem egy gyerekem van, így nincs tapasztaltom, de én így gondolom azok alapján ahogy leírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!