Milyen szempontok alapján választottátok ki a babátok keresztnevét?
Figyelt kérdés
pl. egyik nagypapa/nagymama neve; "csak úgy" megtetszett egy név a naptárban, régóta "dédelgetett" kedves név volt, esetleg hisztek a névmisztikában...?)2009. dec. 19. 10:29
11/14 anonim válasza:
Az Édua név gyerekkorom óta tetszett,akkor olvastam egy könyvben,és elhatároztam,h ez lesz majd a lányom neve.Aztán született két fiam.:))Nekünk a régi magyar nevek tetszenek,ezek között keresgéltünk,így lettek Cseke -Gárdonyi Láthatatlan emberében van egy Csege,ami nagyon tetszett,és amikor néztük,h anyakönyvezhető-e,megláttuk ezt,és azonnal beleszerettünk- és Csoma.(Kőrösi Csoma Sándor után,h olyan nagy utazó legyen majd :))Harmadszorra szerettünk volna egy kislányt,olyan jól sikerült,h ikrek lettek,így végre lehetett az egyikük Édua, a másikuk pedig-szintén régi magyar név- Rege.
12/14 anonim válasza:
Nekem Elvis Presley volt az isten(37 éves vagyok)és már akkor eldöntöttem,h az ő középső keresztnevét kapja majd(ami Aaron)persze magyar változatban.Így hát a fiam Áron lett...a 2.babánál egy nagyon kedves barátunk után kapta a nevét(Milán)
13/14 anonim válasza:
Több fontos szempontom is volt.
Először is kisfiú lévén, ne lehessen becézni. Ez a Pistike, Sanyika, Zolika dolog nem nagyon jön be...
Aztán mindenképpen passzoljon a vezetéknévhez. Pl. ha a vezetéknév magánhangzóra végződik, akkor a keresztnév ne kezdődjön szintén magánhangzóval. Mondd csak ki: pl. Varga Anna, egybefolyik az egész.
Szempont volt még, h. ha lehet, kicsit különleges legyen. Szóval ne hívjanak így minden második gyereket az óvodában.
Ezenkívül legyen egyszerűen kimondható, és leírható.
És íme itt a választott név: Noel. Imádom.
14/14 anonim válasza:
Annak idején drukkoltam hogy lányom legyen. A mai napig is imádom a nevét, és szerencsére ő is!! IZABELLA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!