Milyen szempontok alapján választottátok ki a babátok keresztnevét?
Szia!
Mi úgy választottunk, hogy nekem szinte egyik fiúnév sem tetszett, max. a Milán név, de az meg a férjemnek nem tetszett.
Így Ő javasolta a Péter nevet, amibe egyből bele is egyeztem, mert a vezetékneve nem szokványos, és szerintem ez egy klasszikus, szép férfinév.
Amikor megismerkedtünk, rögtön szóba jött 2 név. Eldöntöttük, hogy ha lesz 2 lányunk, ez lesz a nevük :) Aztán mindenki "ment a maga dolgára". 4 évvel később alkalmunk is lett végre rá, hogy felhasználjuk :) A 2. még várat magára és közben változott is.
Az is fontos volt, hogy passzoljon a vezetéknévhez.
Szia!
Én már egész fiatal koromban elhatároztam,ha lányom lesz a Hanna nevet kapja,ha fiam lesz,Zéténynek nevezem el.
Megismerkedtem a férjemmel,vezetékneve Szabó(tucatnév,tehát sok minden illik hozzá.Mikor összeházasodtunk és elkezdtük tervezni a családot,akkor én elmondtam neki,hogy mely 2 név tetszik!
A Hanna neki is nagyon tetszett,de a Zétényt megvétózta!
Aztán úgy döntöttünk,ha fiú lesz a férjem nevét kapja és másodiknak a Zétényt!
4 év után teljesedett be a mi kis családunk,és Törpillánk született!Hannababa már 8 hónapos és én nagyon boldog vagyok,hogy oly sok év után anya lettem!
Csak 1 tanács:azt a nevet add a babádnak,ami mind a kettőtöknek tetszik és felnőtt korában is hangzatos!
2. vagyok. Eszembe jutott még két történet.
Az egyik ismerősömnek ikertesója van, de azt hitték, az egyik fiú, másik lány. De mindkettő lány lett, így a kiválasztott fiúnévnek annyi volt. Annyira meglepődtek, hogy a nővérnek mondta az anyuka, hogy mondjon egy lánynevet. Így lett Erika :)
A másik, egy másik ismerősömnek a nagytestvére húzta ki egy kalapból az összeírt nevek közül a Tímeát :)
Arik a nevek! :) Nekem a Zétényhez van egy emlékem (nem is régi). Én ezt a nevet korábban még sosem hallottam, és egyik kisfiút így hívják az utcánkban. Irtó kínban voltam, mert sose jutott eszembe, csak az, hogy a "furcsa nevű kisfiú". Van egy nővére, az Anna, és mikor már végképp gondban voltam, akkor mindig azt mondtam, az Anna öccse.. :) És akkor kisegítettek a válasszal.. Azért volt kínos ,mert a kisfiú rokonai előtt sem ugrott be a neve..
Mostmár azóta több Zétényt is megismertem, és mostmár abszolúte rááll a nyelvem, és tényleg hangzatos név:)
amikor összeházasodtunk, megegyeztünk a Vanda és Benjámin nevekben. 6 évvel később vállaltunk gyermeket, akkor derült ki, hogy nekem nem tetszik a Vanda, neki meg nem tetszik a Benjámin :)
A vezetéknevünk Nagy, így mikor kiderült, hogy kisfiunk lesz, számomra kritérium volt, hogy valami hosszabb keresztneve legyen, főleg azért, mert csak egy keresztnevet akartunk neki adni. Nekem tetszenek ezek a ritka, 3 szótagos nevek, mint a Boldizsár, Benedek, Ágoston, Domonkos. Így találtuk meg végül a Sebestyént, a párom bökött rá. Magyar név, bár van külföldi megfelelője, ritka név, a családban még nincs ilyen, ezért döntöttünk mellette. Közben a NAgy mellé felvettünk még egy vezetéknevet, így a pici végül Vajnági-Nagy Sebestyén lesz. Szerintem nagyon tekintélytparancsoló, különleges név.
De majd a kistesónál, ha fiú lesz, lesz mit gondolkozzunk, hogy megint találjunk egy nevet, ami bejön. Ha lány lesz, Eszter lesz, ha fiú, jó lenne a Kristóf, de abból már van a családban.
neke 5 éve tetszett meg egy név, egy híres ember gyerekének adta ezt a nevet, akkor figyeltem fel rá.
elhatároztam, hogy ez lezs akislányom neve.
így is lett :)))) a vezetéknevéhez is illik nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!