Jogosan van kiakadva a párom? Megtílthatja, hogy az apja látogassa a hat hónapos fiamat?
A fiam két hetes volt mikor az apja lelépett, azóta gyerektartást sem fizet.
Most el akar jönni, hogy lássa a gyereket. A párom megmondta, hogy nem jöhet. Szerintetek jól teszi?
Ezt a kérdést ugye csak provokációnak szánod. A munkanélküli minden pénzt elivó apukával, a hat hónapos gyerekét új apuka neveli anyukával, a megöllek hozzáállással ez nem lehet komoly.
Ha komoly, akkor csak az a kérdés, hogy az internet mint eszköz, hogy állhat a rendelkezésetekre. Kitől hallottatok róla, hogy tudtátok elintézni hogy legyen, és hol tanultál meg helyesen írni?
egyrészt igen, jogosan akadt ki, másrészt meg nem tilthatjátok meg, hogy jöjjön.
Viszont én próbálnám azzal meggyőzni a párom (meg szerintem magam is), hogy kevesebb kellemetlenséggel jár most engedni, mint hogy esetleg pereljen, háborogjon, zaklasson. Nem tűnik úgy, hogy annyira érdekli a gyerek, nem valószínű, hogy rendszeresen oda fog járni.
"Nem voltunk házasok és a kicsi az én nevemen van mivel az apja nem tett apasági nyilatkozatot."
Köszönöm. A gyermek biológiai apjának nincs tartásdíj-fizetési kötelezettsége és láthatásra sem jogosult.
Szép napot mindenkinek.
" apja nem tett apasági nyilatkozatot"
Na így viszont nem is kell neki tartásdíjat fizetni és láthatási joga sincsen. Ha szeretnél tartásdíjat, akkor menj bíróságra, ha valóban ő az apa, akkor fizetnie kell, és láthatási joga is lesz.
Ezt az apró, ám annál fontosabb tényt bele kellett volna írnod a kérdésbe, mert így teljesen más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!