Megtilthatja e, az apa, hogy velük menjek bizonyos helyekre, ha éppen úgy akarja melyik az a törvény amire a mi esetünkben hivatkozhat? Közös felügyeltei jogunk van, gyermekünk 4 éves, nálam van elhelyezve.
Az attól függ ,hogy a bíróság mit állapított meg.Konkrétan nálunk a gyerekemet csak 7 éves kora után viheti el az apuka az én házamból magával.Addig csak az én felügyeletem mellett látogathatja.(3 éve nem jött)
Ha nálatok megvan melyik héten mehet a gyerekhez(páros-páratlan hét)és mettől meddig.Akkor ragaszkodj ,hogy betartsa.Nem vagy köteles minden nap beengedni a lakásodba a gyerekhez.Csak külföldre nem viheted az ö bele egyezése nélkül sehova a gyereket amúgy meg nincs bele szólása.
Ha drogozik vagy piál és zaklat menj a bíróságra és jelentsd be hogy apuka nem tartja be a láthatást és így kényelmetlen a te magán életed.Én nem hagynám.Ez se neked se a gyereknek nem jó.Nálunk a bíró mondta egyezünk meg melyik hétvégén melyik nap mikortól meddig jöhet az apuka látogatni.Mert mi van ha nekem újból lesz saját családom és apuka minden nap ott akar lenni!!!!
Ha drogozik ,iszik és ezt te tudod bizonyítani akkor akár a szülői jogot is elvehetik tőle mivel kárt tehet a gyermekben. 26/N
Attól függ, előírta-e a bíróság a kötelező felügyeletet? Ha nem, akkor te nem írhatod elő helyettük, ergo nem mehetsz velük el, a gyerek a láthatáskor kizárólag vele van.
Ha ez így nem tetszik, a bíróságon kell eljárnod, nem önhatalmúlag dönteni.
Szerintem ez meg gáz hogy lógsz a nyakán!neki is megvan a joga ahozz h kettesben legyen a gyermekkel.
ha iszik,drogozik nem kellett volna elhallgatnod a biróság elött!
Ha az apával van a gyerek, akkor neked semmi keresnivalód ott, kivéve, ha az apa hiv téged is.
Ha nem bizol benne, és erre KOMOLY okod van, akkor a biróságon kérvényezheted, hogy csak felügyelet mellett lehessen a gyerekkel. Ha a biróság jogosnak látja, akkor megitéli a felügyeletet, de a felügyelet akkor sem te leszel, hanem valaki a családsegitöböl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!