Két éves fiamnak megígérte az apja, hogy tegnap elviszi az állatkertbe. Persze ebből semmi nem lett ezért a mostani párom azt akarja, hogy ne tartsa a kicsivel a kapcsolatot. Megtílthatja ezt a párom?
A gyerek ragaszkodik az apukájához?
Ez alapján amit írtál, hogy elengeded vele, pedig nem is ismert el a gyereket, nekem nagyon érett gondolkodásúnak tűnsz, aki a gyereke érdekét nézi.
Én megkérdezném az apát, hogy miért nem vitte el, mi jött közbe, vagy csak meggondolta magát. Utána pedig a gyerek érdekeinek a maximális figyelembevételével döntenék.
Sezrintem a volt párod elmondhatja a véleményét, hisz most ő neveli a kisfiút, viszont ő nem tilthatja meg.
Megtílthatja, de ha ez volt az első eset akkor minek?
Én inkább azért nem tartanám vele a kapcsolatot, mert ha olyan önző, hogy gyerektartást nem fizet, akkor ne akarja a gyereket se látni. Azért nem akarnám, hogy találkozzanak, mert felelőtlenség, amit csinál...
A párod megtílthatja, ha Te is akarod, de leginkább azt gondolom ez a kettőtök dolga és nem feltétlenül kell a te párod beleszóljon.
Mivel az apa hivatalosan nem is az apa, te engedheted el vele sem sem. A párod örökbefogadta?
Egyébként egy apa, aki nem képes elismerni a gyerekét, nem akar fizetni, számomra idegen lenne. Egyáltalán tartjátok a kapcsolatot vele? Mit akar? Jó lesz ez hosszútávon a gyereknek? Ezzel is számolni kellene.
Ha a jelenlegi párod bele akaor szólni abba, hogy mi vana gyerrekeddel, akkor fogadja örökbe. Attól kezdve joga is van erre, de természetesen kötelezettségeket is vállal.
De ettöl függetlenül, ha a biológiai apa ennyire felelötlen, akkor én is arra hajlanék, hogy ne zavarja össze a gyereket, magyarul ne tartsa vele a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!