Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem tépnek szét a...

Titeket nem tépnek szét a rokonok/nagyszülők a karácsony miatt?

Figyelt kérdés

Tiszta idegesítő, hogy 4 nap van (ha beleveszem a 27-ét, vasárnapot is), és cirka 8 fele kellene szakadni az 1 éves babánkkal.

Ti hogy oldjátok meg majd a nagy jövés-menést? Nálatok mi lesz?

Mi úgy tervezzük, hogy a nagyszülőknél csak 1-2 órát maradnánk, a többi rokonhoz pedig majd januárban megyünk (vagy ők jönnek, az már mindegy). Így lesz időnk magunkra is, remélem senki nem fog megsértődni, mert ezt még nem közöltük senkivel.

2009. dec. 18. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne is mondd!

Az anyósomnál kell minden évben tölteni a szentestét, bár a mi gyerekeink már nagyobbak:8 éves és 6,5 éves kisfiú.

És nemrégiben derült ki, hogy a jövő karácsonyt már egy csecsemővel fogjuk tölteni.:)

Nem hajlandó felfogni, hogy a szenteste az a szűk családé lenne, és a nagyszülők, rokonok jöhetnek 25-26-án.

Legalábbis én ebben nőttem fel.

Már úgy vagyok, hogy ha a párom 23-án nem dolgozik, akkor 1 nappal előrébb hozzuk a szentesténket, hogy legyen idejük örülni a gyerekeknek a mi Jézuskánk ajándékainak.:)

25-én minden évben másnál ebédelünk, de aznap kizárólag a párom családjával találkozunk.

Talán 26-án megyünk a húgomhoz, apámhoz, de az is lehet, hogy inkább mi hívjuk át őket, mert a húgom legalább már túl van a rosszullétes időszakon, nekem meg most kezdődik igazán.

Szerintem is bőven elég lenne a nagyszülőknél 1-2 órát lenni, de sajnos ezen nem tudunk változtatni.

Mindenesetre boldog karácsonyt kívánok nektek!

Remélem, a párom családjánál nem fog rám jönni a hányinger, mert előttük nagyon titkolni kéne.

2009. dec. 18. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

üdv

Szerintem mond meg a családnak ,hogy a gyermekeknek pihenni kell a megszokott életritmusukat ne szakítsátok meg mert szilveszter van és kérd meg ,hogy menjenek ők.Persze ennek az a hátránya ,hogy neked kell megvendégeld őket meg kipaterolni is nehéz lesz az embereket.

Persze lehet legjobb lenne ha mindenki maradna otthon ti nyugodtan családiasan szilvesztereztek talán a nagyszülők megérdemlik ,hogy lássák az unokákat.

Az előző hozzászólónak gratulálok a picurhoz!

2009. dec. 18. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondtam, h szentestén nem megyünk sehova. Délelőtt főznöm kell, fát dísziteni, férjem megy éjszakára, akkor hova menjek abban a maradék pár percben? Bátyámék jönnek délután, de estig ők sem lesznek. Anyósom persze nem örül deki, de hát tehet egy szivességet......

Azt még nem tudjuk, h melyik napján megyük náluk, de csak

egy délutánt akarok ott tölteni. Neki is annyi lenne eljönni ide nálunk, mint nekünk elmenni hozzájuk. Más rokonokhoz nem megyünk, legfeljebb a nagynénémékhez (velük járunk össze).

Itthol leszünk, és örülünk egymásnak :)

2009. dec. 18. 19:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem szednek szét, mert nem hagyom. Ennyi.

Szenteste a szűk családé (én, férjem, gyerekek). Első ünnep egyik nagyszülőknél, másik ünnep a másiknál. Aki ahhoz a családhoz tartozik, mindenki azon a napon ott van annál a nagyszülőnél (unokatesó, nagybácsi, nagynéni, stb.), így mindenki együtt ünnepel.

3 nap, 3 család (saját és anyai, apai szülők és rokonok).

És ennyi.

2009. dec. 19. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szenteste csak a mienk! Apa,anya, 1,5 éves+pocaklakó. Mi a nagyszülőket meghívtuk ebébre 25 és 26-ra, egyszerre nem megy, mert pici a lakás. Idén ennyi. Eddig annyiban volt más, hogy ezután ha a férjemnek volt szabadsága, akkor még mi is mentünk hozzájuk az ünnepek közt 1-2 napra. Ez most elmarad, mert kismama vagyok a finisben és messze laknak.
2009. dec. 19. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szenteste otthon, hármasban, a többi két napon egyik nagyszülő, meg másik nagyszülő.

A többi rokonnal ott találkozunk, vagy nem találkozunk.

Ennyi.

2009. dec. 19. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
ne is mondd. minket is 100felé szakítanak. 1 éves a fiam, szépen kialakult már a napirendje és senki nem érti meg hogy ez felborul ha 3 napig csak megyünk egyfolytában. kb 20 percre lakunk mindenkitől, de ide senki nem jön. é vigyem mindenhova ilyen hidegben. Nevetséges...pedig szvesen látnék mindenkit, csak én sem egyszerre, mert kicsi a éakásunk nekünk is. íNem értem, miért nme fogák fel, hogy ez a gyereknek az érdeke, nem a mi lustaságunk..:(
2009. dec. 21. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!