Gyerektartás behajtása? részletek lenn.
Figyelt kérdés
Van egy 15 éves lányom és egy 24 éves fiam aki főiskolára jár. A 24 éves fiam apja elhagyott még mielőtt megszületett volna. Eddig soha nem küldött gyerektartást, visszamenőleg ezt be lehet valahogy hajtani? Vagy veszett ügy az egész? Ráadásul úgy tudom külföldön tartózkodik.2014. márc. 30. 19:42
1/6 anonim válasza:
A gyermektartas a gyermek 18 eves koraig jar, visszamenoleg pedig hat honapra igenyelheto. Ezt nagyon bebuktad.
2/6 anonim válasza:
Visszamenőleg hat hónapra követelhető gyerektartás ami 18 éves korig jár, utána csak rokontartás de nálatok már az is bukta.
3/6 anonim válasza:
Szia nekem ugyan ez a problémám mind neked h nem tudom behajtani a gyerektartást annyi különbséggel hogy 1 lányom van aki 3 éves.
4/6 anonim válasza:
A gyermektartást már valóban nem tudod visszamenőleg behajtani de annyiból könnyebb helyzetbe vagy hogy mind 2 gyereked már be tud neked segíteni anyagilag mert ők már el tudnak menni diákmunkára.De az én lányom még csak 3 éves és most kezdődik még csak az óvoda.
5/6 anonim válasza:
Anita! Van mar ítélet a tartasdijrol? Akkor végrehajtást kell kérni. Ha teljesül, jo, megvan a pénzed. Ha nem, a végrehajtó kiállít egy nemleges foglalási jegyzéket es azzal - ha az egyeb feltételek is teljesülnek - igenyelhetsz allami megelolegezest.
6/6 A kérdező kommentje:
Elméletileg addig jár valami egy gyerek után, amíg tanul, csak gyerektartásról átalakul valamire a neve. Beszéltem egy ügyvéddel és ha megtudom a pontos címét, mert külföldön tartózkodik, akkor 6 hónapot behajthatok rajta, amit az állam meg fog nekem előlegezni, tőle pedig levonja, vagy valamilyen formában behajtja.
2014. ápr. 11. 10:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!