Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy látjátok a környezetet...

Ti hogy látjátok a környezetetekben? Anyukák mennyire híztak el gyermekük, gyermekeik születése után?

Figyelt kérdés
Szerintetek 100 anyukából, aki normál alkatú volt, mennyi lett kövér a babája születése után és maradt is duci?
2014. márc. 30. 13:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A környezetemben szinte egy kismama sem hízott el a terhesség alatt, legalábbis látványosan nem. Azt nyilván nem tudom megállapítani ránézésre, ha 2-3 kilóval több, mint a terhesség előtt.
2014. márc. 30. 14:40
 12/24 anonim ***** válasza:

2 olyat ismerek aki kifejezetten elhízott. Az egyik nővérem,ő rengeteg kaját képes betermelni, a másik egy ovis anyuka- nála nem tudom, lehet pajzsmirigy betegség is,mert nagyon durván szedett fel magára.

A környezetemben inkább az jellemző,hogy hamar vissza nyerik a régi súlyt.

A diéta nem fogyókúrás módszer,ha hosszú távra gondolkozik valaki! Az a jojó effektust eredményezi!

A testmozgás az,ami jó!!!! Mellette lehet "bűnözni" azért igaz ésszel,de a kifejezett diéta nem hoz eredményt!

2014. márc. 30. 15:06
 13/24 anonim ***** válasza:
Komoly elhizás az én környezetmeben sem gyakori, söt a legtöbben ugyanugy vékonyak vagy normál testalaktúak mint elötte. Pedig sokan nem csak a gyes alatt vannak otthon hanem háztartásbeli anyukák.
2014. márc. 30. 15:28
 14/24 anonim ***** válasza:
Nálunk a fiatalok egyátalán nem gondolok itt a 20.30 év közöttiekre,de a 30-40 között 10ből 8 elhízott,vagy duci.
2014. márc. 30. 17:30
 15/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló. én is így látom, legtöbbször a 30+ anyukák engedik meg maguknak ezt a "luxust". Én közel 40 vagyok és már régóta, még gyerekek előtt is ezt tapasztaltam, mintha belekényelmesednének 30 felett a házasságba, gyereknevelésbe vagy nem tudom. Mert gondolom, ha betegek (hormonprobléma), akkor orvoshoz fordulnak és megpróbálják kezelni a problémát, de általában nem erről van szó.
2014. márc. 30. 19:37
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kényelmesednek bele a házasságba. Régen büszke :-) lánykoromban én is így gondoltam, de tapasztalatból mondom, hogy nem így van. Gyerek nélkül szerintem könnyebb megtartani korábbi külsőnket feleségként is. Én a 3-as válaszoló véleményét osztom, megtoldva még annyival, hogy egy gyereknek rendesen kell főzni, az ő igényeinek megfelelően. Korábban csak csipegettünk, a munkahelyen talán nem is tudtunk enni, persze örültünk is, hogy elismerő pillantásokat kapunk a vézna testünkért (sajnos ez van, a vézna az ideál). Most tápláló, mindenben gazdag ételt kell főznünk és a maradékot is bizony nekünk kell megenni... A gyerekek mozognak, kell a kalória, mi is benyelünk egy-két pogácsát, ha nem esznek, akkor meg azért, hogy ezzel unszoljuk őket, hogy anyának is ízlik.. :-) Magunkra is kevesebb idő jut és nem látjuk nap mint nap a szingli kolléganőinket, akik megjelenésükkel "kordában tartanának" minket. Ha a nagy evészet szokásunkká válik, akkor a gyerek felnőtt korára is megmaradunk daginak. :-/ De őszintén, szerintem az elhízás legyen a legnagyobb problémánk...
2014. ápr. 16. 18:25
 17/24 anonim ***** válasza:

" Most tápláló, mindenben gazdag ételt kell főznünk és a maradékot is bizony nekünk kell megenni... A gyerekek mozognak, kell a kalória, mi is benyelünk egy-két pogácsát, ha nem esznek, akkor meg azért, hogy ezzel unszoljuk őket, hogy anyának is ízlik.. :-)"

Igen, ezeket hívják kifogásnak :)

2014. ápr. 16. 19:12
 18/24 anonim ***** válasza:
Dehogyis kifogás. Anyukák tudják, hogy is van ez. Egy nőből anya lesz és a gyerek szükségletei lesznek az elsők, szinte már el is felejti az ember, milyen volt ő maga azelőtt. Más lesz a napi ritmus, az étkezési ritmus és ezek egyszerűen viszik magukkal az embert. Egyszer azon veszi észre az ember magát, hogy már dél van, de még nem evett, nem ivott, aztán kilós hátizsákkal, étellel megrakodva megy a gyerekkel, mert éppen "szabadidős" program van. Kedvenc étel? Amit a gyerek is megeszik, amit ő szeret. Én egyébként konkrétan szülés után lefogytam, mostanra annyi lettem, mint korábban, de a fentiek miatt, hogy kevesebb leszek, hol több. Azután kiegyenlítődik. De mint írtam, ez legyen a legnagyobb problémám. :-)
2014. ápr. 20. 15:06
 19/24 A kérdező kommentje:

tápláló étel? mit értesz ezen?

nekem 3 pici gyerekem van, 1,5-3-5 évesek és müzlit, rozskenyeret, sonkát, főtt-párolt zöldséget, csirkemellfilét, halat, főzelékeket és társaikat főzöm nekik és nem gondolnám,hogy ezek hízlalóak. szerintem fontos az egészséges étel, pont ezt látván mutatunk példát nekik. és igen, márcsak azért is fontos kérdés a kövérré hízás , mert egészségügyi problémákat is felvethet egy bizonyos hízás felett. gyerekeinknek példát kell mutatnunk, nem gondolnám, hogy igénytelenül elhízott szülők, azok jó példák és valóban kifogás, ha valaki a gyerekeire hivatkozva hagyja el magát. és itt nemcsak az elhízásra gondolok.

2014. ápr. 20. 20:50
 20/24 anonim ***** válasza:
Gondolom, a pogácsán akadtál ki. Mint írtam, az egész komplexebb, minthogy leragadjuk annál, hogy mennyire zsíros a napi menü... Az én gyerekem is kap müzlit, nem müzliszeletet, de csak ha az jól esik neki éppen akkor. Ha pogácsát kér, akkor azt kap és szereti a libazsírban sült bundás kenyeret is. Télen egyébként is jól jön a melegítő étel és én csak az idényből válogatok. Elutasítok minden végletes dolgot, minden élelmiszernek meg van a maga szerepe, ha helyesen van feldolgozva és egészséges mértékben fogyasztjuk (ezért pl. fagyit tőlem ameddig csak lehet, nem fog kapni). Szerintem azt is tudomásul kell venni, hogy vannak anyukák, akik még egy gyerekkel sem érik utol magukat és ha a férjüket sem zavarja, hogy felszedtek pár kilót, akkor mit számít. Vagy talán kezdjék anyukák is egymást kibeszélni, cikizni ilyen miatt, mint a nők a munkahelyen úgy általában? Az, hogy a tb-nek ki mennyibe kerül, az aztán végképp nem ettől függ. Vannak vézna nők, rosszabb egészségi állapotban még véznán is (pl. magas koleszterinszint), genetikailag, vagy mert cigiznek, isznak, vitamintablettán élnek. Rossz minőségű a hajuk, foguk, bőrük, hólyaggyulladásuk van állandóan, mert a nyuzga testüket mutogatják és hagy ne soroljam. Nem egy ismerősöm volt, akik vékonyak maradtak bármit is ettek. Valaki még a reggeli kávéjától is hízik. Szerintem ezzel nem mondok új dolgot. Attól még hogy valaki vékony, attól még nem lesz egészséges is. A vékony is el fog menni az orvoshoz más miatt. Az pedig, hogy téged anyukaként más anyukák kövérsége foglalkoztat, ez akkor a te problémád. Én ezt máshogy látom. Egyébként visszaolvasva a kérdésed, nem tudom, ki ismer 100 anyukát már évtizedek óta, hogy választ tudjon adni a kérdésedre. Nézz utána, talán akad egy statisztika ezzel kapcsolatban.
2014. ápr. 21. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!