Ti hogy látjátok a környezetetekben? Anyukák mennyire híztak el gyermekük, gyermekeik születése után?
Nagyon.. :D
100ból 87 :D
na jó nem tudom, de biztos, hogy a többség :D
Az én környezetemben olyan gyerekes anyukák vannak akik a terhesség előtt sem voltak vékonyak, és a gyerek 1 éves kora után ugyanolyan alkatúak mint voltak.
Én magam pedig 3 kg kevesebb vagyok mint a terhesség előtt, bár rengeteget sétálunk mozgunk a fiammal aki 20 hónapos.
Általánosítva a dolgot a saját környezetemből 10ből 8 anya ugyan olyan alkatú mint volt, 2 pedig van még némi felesleg.
Én speciel akkor voltam túlsúlyos, amikor terhes lettem, szülés után nagyon lefogytam diétával és azt tartom is. És hogy őszinte legyek, megérte, mert sokkal jobban tetszek saját magamnak is vékonyabban.
És sok anyukát ismerek, akik elhíztak szülés után, de olyanokat is, akik pont ugyanolyan alakkal rendelkeznek, mint terhesség előtt, de olyanból kevesebbet, mint én, hogy vékonyabbak, mint baba előtt.
És miért vannak elhízott anyukák? Mert sok feljött a terhesség alatt is rájuk, aztán sokaknak szoptatás után is feljönnek még a kilók és nem mennek le, mert nem figyelnek az étkezésükre, nem mozognak eleget. Meg úgy vannak vele, hogy elég egész napra a gyerekkel, meg a háztartással foglalkozni, mellette külön mozgásra még nincs idejük vagy kedvük, illetve nem igazán figyelnek az étkezésre, tehát amit épp megkívánnak, azt esznek és annyit is.
Meg aztán alkat kérdése is. Nyilván, akik hízékonyabb típusúak, azok ha nem figyelnek az étkezésre, könnyebben elhíznak. Illetve egy idő után az anyagcsere is már lassabb, mint fiatal korban, így minél idősebb valaki, annál nehezebb úgymond a kilókat leolvasztani.
Én híztam sajnos. Oké, hogy a terhesség alatt természetes, hogy felmegy pár kiló, de rólam nem is nagyon ment le :( Illetve amikor súlyra ugyanannyi voltam már, mint a terhesség előtt, akkor is kövérebbnek látszottam, valahogy átrendeződött az egész testem (a bőröm megnyúlásáról már nem is beszélve).
Az ismeretségi körömből nem nagyon tudnék következtetéseket levonni. Az egyik ismerősöm korábban is duci volt, és nehéz megmondani, hogy most kövérebb-e, mint volt.
Kettőt ismerek, akik nem híztak egyáltalán (legalább is ránézésre, de nem nagyon vizslatom őket), egyikükről pedig nem nagyon lehet megmondani, mert mióta gyerekei vannak, mindig ilyen nagyon bő cuccokban járkál, bár gondolom azért, mert nincs megelégedve az alakjával, de arcra például nem látszik rajta, hogy hízott volna.
Nincs olyan a kornyezetemben aki kimondottan elhizott volna.Olyanok vannak termeszetesen akik teltebbek(de nem koverek) mint a terhesseg elott.Ha feloltozve kell velemenyt mondani(tehat nem tudom kinek nyult meg,vagy lett strias a bore) akkor 70-30%- ra tennem az aranyt azok kozott akik semmit nem valtoztak,es akiken maradt nehany plusz kilo.
Hangsulyozom viszont,hogy egyikuket sem lehetne kovernek nevezni,minimalis sulytobbletrol van csak szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!