Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez az új divat, hogy...

Mi ez az új divat, hogy húsvétra ajándékot vesznek a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Mindig panaszkodnak az emberek,hogy az ünnepek csak a pénzről szólnak,de akkor miért kell bevezetni ilyen butaságot,hogy a nyuszi hoz ajándékot? Miért nem inkább a hagyományainkat ápolni? ( locsolkodás stb)
2014. márc. 28. 09:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
78%
30 éves vagyok és nálunk is hozott. A szüleim elrejtették a kertben és megkerestük. Mondjuk mi csak csokit kaptunk, játékot max. vmi jelképes apróságot. De amúgy ha nem hoz a nyuszi ajándékot akkor ki hozza a piros tojást? Férjem gyerekkori mesekönyveit szedtük elő nemrég a saját babánknak, és az között is volt egy amiben a nyuszi viszi a tojásokat ajándékba a gyerekeknek.
2014. márc. 28. 13:29
 22/30 A kérdező kommentje:

Na most már tényleg kezdem magam ufónak érezni.

Anno kislányként mi festettük a tojásokat,főztünk,sütöttünk,és anyukámmal vártuk a locsolókat.A fiúk meglocsoltak,kaptak tojást,játszottunk.A lányok értelemszerűen nem kaptak semmit.

2014. márc. 28. 13:44
 23/30 anonim ***** válasza:
56%
39 éves vagyok, és lehet, hogy neked új, de ilyen akkor is volt, amikor mi voltunk gyerekek.:) Ahogy locsolkodás, tojásfestés is. Nem értem, miért gondolod, hogy a két dolog kizárná egymást. Kaptunk valami kis ajándékot, és a hagyományokat is ápoltuk. Én is pont így csinálom a gyerekeimmel és minden közeli ismerősünk és baráti család.
2014. márc. 28. 14:39
 24/30 zabmester ***** válasza:
64%

Nálunk is mindig volt ajándék :) 27 éves vagyok. Mindig csináltunk a nyuszinak fészket, oda "tojta" a hímestojást, az édességet, meg a pici ajándékokat. Oké, nagyon értékes dolgot nem kaptunk, de például emlékszem, egyszer kaptam egy hullahopp karikát, meg ugrókötelet. Kb. ilyesmi értékben hozott mindig a nyuszi ajándékot nálunk.

Azt meg gyerekként, és most is iszonyú igazságtalanságnak tartom, hogy a fiúkat ilyenkor mindenhol megtömik pénzzel/csokival (szokás és életkor függvényében), a lányok meg semmit nem kapnak, de örüljenek neki, hogy meglocsolják őket valami büdös löttyel, vagy nyakon öntik őket hidegvízzel/szódával, hátha tüdőgyulladást kapnak. Lehet, hogy hagyomány, de nekem ez sosem jött be.

2014. márc. 28. 14:43
 25/30 anonim ***** válasza:
84%

Na igen, nálunk is úgy volt, hogy tojásfestés, locsolóvárás - ez a lányoknak. A fiúk meg begyűjtötték a sokmindent. De ez még mééég elmenne, ha nem lettek volna azok a hétfő délelőttök, mikor kislányként úgy éreztem magam mint egy kirakati baba, akinek körbe kell kínálnia a festett tojásokat a pálinkásan vigyorgó férfiaknak, mert dejó hogy eljöttek belocsolni azzal a bűzös sz@rral.. :/

Egyébként fontosnak tartom a hagyományokat, így a locsolkodást is, de nem így. Nem kell szagos víz és a harmadik szomszéd meg a Pityu bácsi a másodikról nehogy átjöjjön már.

Bocsánat, de jólesett kiadni magamból eme keserű húsvéti élményeket!

A lényeg, a legszebb húsvétom az volt, mikor reggel felébredtem és a párnám mellől egy csokibárány mosolygott az arcomba :)

2014. márc. 28. 14:47
 26/30 anonim ***** válasza:
56%
Anyum 55 eves, pici faluban szuletett, es a lanyom megorokolte tole azt a mackot, amit az elso hsuvetjara hozott neki a nyuszi. En nagyvarosban elek, itt nottem fel, minden, de minden ismerosomnel hoz valamita nyuszi a gyerkocoknek. Az egyik baratnom floridaban bebiszitterkedett evekig, ott husvetkor tojaskereses volt, ajandek nem.
2014. márc. 28. 15:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Én 24 vagyok. Mi is festettünk tojást, látogattuk a rokonokat, stb. Nekem kicsiként az volt a kedvenc részem, amikor a szüleim elrejtettek kis kosarakat a kertben, és azt meg kellett keresni, abban volt, amit a nyuszi tojt, tehát az ajándék. :D Nem volt nagy dolog, inkább édességek, de arra is emlékszem, hogy mivel az öcsém mehetett locsolni és pénzt kapott érte, én is kaptam ugyanannyit a szüleimtől.
2014. márc. 28. 15:39
 28/30 anonim ***** válasza:

Én 27 vagyok és volt ajándék, de nálam idősebbek is írták, így már gondolom nem csoda :) (csak csoki, maximum egyszer kétszer valami szőrmók,mert függőjük voltam, mint a nyusziknak is) viszont:

Mivel nem vagyunk vallásosak, ezért mi se a karácsonyt se a húsvétot nem úgy ünnepeljük, ahogy vki előttem írta :)

Kisfiam tojást fog keresni és eszünk finomakat és együtt vagyunk és locsolni is fog meg szeretnénk Hollókőre elmenni, amit majd ha nagyobb is lesz ,hogy jobban megértse, de érdekes szerintem most is lehet neki (nekem mindenképp) és lehet kap valami minimális dolgot, mint mi is anno.

2014. márc. 29. 15:04
 29/30 anonim ***** válasza:

Nálunk csakis ehető ajándék volt. A mama elrejtette a festett tojásokat, csokitojásokat, csokinyuszikat a ház előtti kis virágoskertben, és hátul a nagykertben. Mekkora öröm volt, ha találtunk kinder tojást. :) Pedig ez nem is volt olyan nagyon régen.

Egyéb ajándékot nem kaptunk. Én sem fogok mást bevezetni a gyermekemnél.

2014. márc. 29. 15:49
 30/30 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig is szokás volt húsvétra ajándékot adni a gyerekeknek. Mi például mindig húsvétra kaptunk biciklit, kinti játékokat. Emellett volt tojásfestés is többféle technikával és locsolkodás is. Nálunk a nyuszi mindig az udvaron rejtette el az ajándékokat, fa tövében, bokrokban, farakás mögé stb. A legviccesebb az volt, amikor az egyik homokozókészletet nyáron találtuk meg, olyan jól eldugta a "nyuszi" és el is felejtette. :-)
2014. márc. 30. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!