Mi ez az új divat, hogy húsvétra ajándékot vesznek a gyerekeknek?
Na most már tényleg kezdem magam ufónak érezni.
Anno kislányként mi festettük a tojásokat,főztünk,sütöttünk,és anyukámmal vártuk a locsolókat.A fiúk meglocsoltak,kaptak tojást,játszottunk.A lányok értelemszerűen nem kaptak semmit.
Nálunk is mindig volt ajándék :) 27 éves vagyok. Mindig csináltunk a nyuszinak fészket, oda "tojta" a hímestojást, az édességet, meg a pici ajándékokat. Oké, nagyon értékes dolgot nem kaptunk, de például emlékszem, egyszer kaptam egy hullahopp karikát, meg ugrókötelet. Kb. ilyesmi értékben hozott mindig a nyuszi ajándékot nálunk.
Azt meg gyerekként, és most is iszonyú igazságtalanságnak tartom, hogy a fiúkat ilyenkor mindenhol megtömik pénzzel/csokival (szokás és életkor függvényében), a lányok meg semmit nem kapnak, de örüljenek neki, hogy meglocsolják őket valami büdös löttyel, vagy nyakon öntik őket hidegvízzel/szódával, hátha tüdőgyulladást kapnak. Lehet, hogy hagyomány, de nekem ez sosem jött be.
Na igen, nálunk is úgy volt, hogy tojásfestés, locsolóvárás - ez a lányoknak. A fiúk meg begyűjtötték a sokmindent. De ez még mééég elmenne, ha nem lettek volna azok a hétfő délelőttök, mikor kislányként úgy éreztem magam mint egy kirakati baba, akinek körbe kell kínálnia a festett tojásokat a pálinkásan vigyorgó férfiaknak, mert dejó hogy eljöttek belocsolni azzal a bűzös sz@rral.. :/
Egyébként fontosnak tartom a hagyományokat, így a locsolkodást is, de nem így. Nem kell szagos víz és a harmadik szomszéd meg a Pityu bácsi a másodikról nehogy átjöjjön már.
Bocsánat, de jólesett kiadni magamból eme keserű húsvéti élményeket!
A lényeg, a legszebb húsvétom az volt, mikor reggel felébredtem és a párnám mellől egy csokibárány mosolygott az arcomba :)
Én 27 vagyok és volt ajándék, de nálam idősebbek is írták, így már gondolom nem csoda :) (csak csoki, maximum egyszer kétszer valami szőrmók,mert függőjük voltam, mint a nyusziknak is) viszont:
Mivel nem vagyunk vallásosak, ezért mi se a karácsonyt se a húsvétot nem úgy ünnepeljük, ahogy vki előttem írta :)
Kisfiam tojást fog keresni és eszünk finomakat és együtt vagyunk és locsolni is fog meg szeretnénk Hollókőre elmenni, amit majd ha nagyobb is lesz ,hogy jobban megértse, de érdekes szerintem most is lehet neki (nekem mindenképp) és lehet kap valami minimális dolgot, mint mi is anno.
Nálunk csakis ehető ajándék volt. A mama elrejtette a festett tojásokat, csokitojásokat, csokinyuszikat a ház előtti kis virágoskertben, és hátul a nagykertben. Mekkora öröm volt, ha találtunk kinder tojást. :) Pedig ez nem is volt olyan nagyon régen.
Egyéb ajándékot nem kaptunk. Én sem fogok mást bevezetni a gyermekemnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!