Mi ez az új divat, hogy húsvétra ajándékot vesznek a gyerekeknek?
Én 35 éves vagyok és nekem is hozott... :-)
Többek között a mi kisfiunk azért kap ajándékot (csoki, kifestő, labda, ilyesmi), mert minden egyéb "ünnepe" decemberben van.
A másik, szerintem mindenki ezt vesz a gyerekének, amit akar és amire futja...sosem értettem, hogy miért zavar egyes embereket, hogy számára vadidegen emberek hogyan élnek, amíg az ő privát szféráját nem zavarják ezzel.
Még valami eszembe jutott:
Az ajándék nem zárja ki a hagyományos húsvéti locsolkodást például.
Mi minden évben rokonoknál töltjük a húsvétot, pont a hagyományok miatt (mi városiak vagyunk, itt nem tartják a hagyományokat). Reggel a gyerek megkeresi a kertben, hogy mit hozott a nyuszi. Aztán apukával elmennek körbe a rokonokhoz, ismerősökhöz locsolkodni - ott is kapnak mindketten csokit, megvendégelik őket sütivel, sonkával, miegymással :-)
Szóval szerintem így tök szép húsvétjaink vannak, igazán!
Nálunk sose volt szokás ajándékozni sehol a családban, sőt egyik barátomnál, ismerősömnél nem tudok ilyenről.
A Húsvét nem erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!