Mi ez az új divat, hogy húsvétra ajándékot vesznek a gyerekeknek?
Figyelt kérdés
Mindig panaszkodnak az emberek,hogy az ünnepek csak a pénzről szólnak,de akkor miért kell bevezetni ilyen butaságot,hogy a nyuszi hoz ajándékot? Miért nem inkább a hagyományainkat ápolni? ( locsolkodás stb)2014. márc. 28. 09:20
11/30 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,nekem ez olyan Amerikából átvett szokásnak tűnt,mint a Halloween.Nekem mindegy,ki mennyi ajándékot vesz a gyerekének,ő dolga,de ahogy Halloweent sem fogok ünnepelni csak Halottak napját,úgy a Nyuszi sem fog ajándékot tojni a gyereknek,helyette lesz vendégvárás,locsolkodás,tojásfestés.Igaz nekünk meg minden ünnep április meg májusban van (szüli,névnap,gyereknap) de ki ki saját szája íze szerint.Nem azért írtam,hogy bárki felett is ítélkezzek,mindössze nekem fura,hogy a Húsvét majdnemhogy ciki lett,senki nem fest tojást,nem várja a vendégeket (persze van kivétel) de a nyuszi meg hoz ajándékot.
2014. márc. 28. 10:02
12/30 anonim válasza:
37 éves vagyok, és nekem is hozott a nyuszi ajándékot mindig
13/30 anonim válasza:
Nekem meg az újdonság, hogy Amerikában hoz a nyúl ajándékot. Tudom, van Easter Bunny, de hogy ajándékot is visz a fűbe, azt tőled hallom először (mondjuk nem vagyok az amerikai kultúra nagy ismerője, de hidd el, hogy senki sem onnan majmolja, hanem mert a szüleitől, nagyszüleitől így tanulta.)
14/30 anonim válasza:
Nézd, en 39 vagyok, de az en gyerekkoromban is mindig volt nekünk ajandek. Nyilván nem többezres értek, de mindig volt valami az édesség melle.m
15/30 anonim válasza:
Egyébként ha már itt tartunk, a húsvét eredetileg nem a vendégvárásról meg a tojásfestésről szól, hanem egy vallási ünnep, úgyhogy mások meg azon háboroghatnak, hogy te sonkázol meg locsolkodsz ahelyett, hogy körmenetre mennél és Krisztus feltámadásán elmélkednél egész nap.
16/30 anonim válasza:
Nálunk sem volt ajándék gyerekkoromban, csak csokit dugott el a nyuszi, mint ahogy a Mikulás is csak csokit, almát, mogyorót hozott. Az én gyerekeim is csak csokit kapnak húsvétkor és mikuláskor. Ajándékot karácsonykor meg születésnapkor kapnak.
17/30 anonim válasza:
A Kérdező a húsvéti nyuszit mint olyat kifogásolja. Szerintem szinte mindenki csokinyulat meg tojást szokott adni a gyerekének.
18/30 anonim válasza:
38 éves vagyok és mindig kaptam gyerekkoromban ajándékot húsvétkor. Pont, hogy csokit kaptunk keveset. Mi is veszünk a gyerekeinknek, ilyenkor kapják általában a kerti játékokat, járműveket. Meg mást is persze. Csokit minimálisat.
19/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Hát akkor úgy tűnik ez itt mifelénk nem szokás,pedig megyeszékhelyen lakok,nem az amisok között egy erdő mélyén.
2014. márc. 28. 13:00
20/30 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz mindenkinek!
2014. márc. 28. 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!