Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok hogy vannak az ünnepek...

Nálatok hogy vannak az ünnepek? Ebben az esetben mit tennétek?

Figyelt kérdés

Elég nagy a családom, így szülinapkor, névnapkor, karácsonykor elég sok ajándékot kap a gyerekünk. mindenki készül rá, megajándékozza, persze nem nagy dolgokra kell gondolni, de pl. most egy nagyobb ajándékot néztem ki, így összedobott a családom rá.

férjem családjától viszont soha nem kap semmit a gyerekünk. ezt a soha dolgot szó szerint értsétek. a dédszülők, férjem nagynénjei, unokatesói azt mondják, hogy egy névnap-szülinap miatt ők nem utaznak. ezt megértem, de volt már, hogy mi utaztunk el hozzájuk akkor sem köszöntették fel. tehát a gyerekünk mondta nekik, hogy ma van a szülinapja! erre azt mondják, hogy "tényleg? de jó neked!" na és akkor azt mondtam, hogy ezt hagyjuk, inkább az én családommal ünnepeljünk aznap, mert a gyereknek az élmény, míg a másik helyzetet nem tudja hova tenni.

a kérdésem az lenne, hogy eddig apósomék nevében mindig vettem valami ajándékot és mikor mentünk hozzájuk, a kezükbe nyomtam, hogy ezt adják át neki.

én ezt szeretném befejezni, kellemetlen nekem, hogy rájuk tukmálom, hogy köszöntsék meg ami ugye alapnak kéne lennie (legalább a nagyszülőktől, mondjuk férjem testvéreitől nem is várom el, csak furcsállom).

de ha nem teszem akkor a gyereknek nem lesz furcsa, hogy a rokonság egyik fele komolyan veszi az ő kis ünnepeit, a másik féltől meg egy "boldogat" sem kap?

hogy élheti ezt meg egy 5 éves gyerek?

2014. márc. 21. 14:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Gondolom, a különbség nem csak az ajándék/nem ajándék-ban van. Biztos nem esne jól neki, hogy nem kap ajándékot, de szerintem egy gyerek el tudja fogadni, hogy az egyik nagyszülőnél más a szokás mint a másik nagyszülőnél.
2014. márc. 21. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Ne hivd meg őket, ne menjetek oda. Ilyen mértékű bunkóságra nem lehet más a válasz. De azért mond meg a véleményed nekik!
2014. márc. 21. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ebböl a gyerek pont annyit észlel amiennyit te vele észletetsz.

Nekem anyósoméktól csak ruhát kap a lányaim, de azt sem mindig. Szüleimtöl is össze vissza kapnak, sokszor nem is ünnepekre.

Öket ez nem zavarja. Lányaim soha nem követelöznek, hogy nekik bizony jár az ünnepre valami. Igazán ha semmit sem kapnának senkitöl sem lenne bajuk vele.

Èn tuti nem vennék más nevében semmit sem csak ha megkérnek rá. Pl nagymamám oda adja a pénzt és titokban oda kell vinnem az ajándékot.

2014. márc. 21. 14:31
 4/9 A kérdező kommentje:

igen, lehetne természetes is, de mivel az egyik nagyszülőktől, dédszülőktől, unokatesóktól, nagynéniktől kap ajándékot, jogosan érezheti azt, hogy jár neki. de mint írtam, nem is csak az ajándék, hanem még egy kedves kis jókívánság vagy fülhúzás sincs meg.

de mivel nem az én családom, úgy érzem nincs is jogom ezt szóvá tenni nekik. egyébként a férjemet se köszöntik meg, bár őt néha felhívják ha éppen eszükbe jut

2014. márc. 21. 14:37
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

De gáz, rühellem az ilyen önző embereket :(

Én nem keresném a társaságukat, az tuti! Nem az ajándékok miatt... Lehet, hogy nincs pénz, stb.

De azért egy kinder tojásra csak össze bírnának spórolni. És a "boldog szülinapot" nem kerülne semmibe.

2014. márc. 21. 14:58
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem is vesz ajándékot, de egy tortát legalább süthetne a nagymama, egy gyümölcstortát ki lehet hozni egy ezresből. Én egyszerűen elkerülném őket, ha a gyereknek valamilyen ünnepnapja van.
2014. márc. 21. 15:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Én soha-soha nem kaptam ajándékot az egyik nagyimtól, ettől még tudtam, hogy szeretnek, és azt is hamar megtanultam, hogy náluk nincsen ajándék, mert 4 évesen már azt mondtam (emlékszem is rá), hogy először anyu anyukájánál karácsonyozzunk, mert ott vannak az ajándékok, aztán vigyük el a sok játékot a másik mamához, mert ott soha nincsen semmi. Most is nagyon jó a kapcsolatom azzal a nagyimmal is, anyuék mindig elmagyarázták, hogy náluk nem szokás az ajándékozás, de attól ők is éppen úgy szeretnek. Az én lányomnak egyébként dédszülőként sok ajándékot hoznak, nem tudom, hogy ők akkor miért nem ajándékoztak, de szerintem ez nem tragikus azért. Ha nem, hát nem. A gyerek úgy éli meg, ahogyan te kommunikálod felé, a saját szintjén. Ha elfogadó attitűddel fordulsz a család másik része iránt is, és te normálisnak tekinted, hogy ők nem ajádnékoznak, ő is úgy fogja. Ha nagy feneket kerítesz neki, ő is így tesz.
2014. márc. 21. 15:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy ebben bármi bunkóság van. Náluk mások a szokások.
2014. márc. 21. 22:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem az a bunkóság, hogy nem adnak ajándékot, hanem az, hogy még azt sem tudják kinyögni az unokájuknak, hogy Isten éltessen Drága kisunokám- ha már szülinapja van. De egyébként egy tábla csoki, vagy egy 500ft-os mathcbox a tescoból is szuper ajándék lehet egy ekkora kisfiunak- ugyhogy nem szerintem nem az lenne a lényeg, hogy mit kap, hanem egyáltalán a megemlékezés, azaz egy mondat, ami szívből jönne!

Nekem férjem tesójáék ilyenek. Azaz a sógornőm. Nálunk 3gyerek van, náluk 1. Tudom, hogy nem állnak olyan jól anyagilag, és abszolút nem is várom el, hogy bármit hozzanak a gyerekeimnek, de mi azért szoktunk vinni a fiuknak mindig valamit. Az, hogy nem állnak olyan jól anyagilag, az persze közelről sem jelenti azt, hogy napi gondjaik vannak, mert a csaj olyan mint egy plázacica, szóval mindig tökéletes a megjelenése meg mindene, ugyhogy azért sokmindenre futja náluk is. Pl tavaly HÚsvétra a fiuk kapott tőlünk egy kis rugdalózót, kiszoknit-sapit meg egy csokitojást-akkor még nem volt egészen egy éves. Az én két fiam odállt a sógornőm elé, meglocsolták, locsolóverset mondtak neki, az meg csak sápítozott, hogy be ne fujják őt azzal a locsolóvízzel. Még annyit sem tudott kinyögni, hogy köszönöm, esetleg puszit adni és két sza..os csokitojást a kezükbe nyomni... szóval én is azt mondom, hogy ez nem pénzkérdés... Azt meg ne mondja senki, hogyha eleve tudom hogy husvétkor találkozok a két unokaöcsémmel, akkor 2csokitojásra nem futja. De ez mindig így van velük, soha egy szülinapi köszöntés (csak köszöntés, nem ajándék) egyik gyerekünknek sem- soha semmi nincs részükről. ÉN már nem is forszírozom annyira hogy találkozzunk velük. Rébebben töksok energiát belefektettem, hogy mindenhova meghívtam őket, és próbáltam a családot összetartani- de rájöttem, hogy felesleges. Mivel sose jöttek el, sőt nem is szóltak, hogy nem jönnek.... Azóta a mamánál néha összefutunk- ennyi. Abszolút nem is hiányzonak. :( Sajnálom, mert a fiuk és a mi gyerekeink azért jóban lehetnének- de úgysem lesz belőle semmi...

Ez van- a rokonait nem válogathatja meg az ember.

Én a te helyedben nem erőlködnék párod családjával sem annyit. BEle fogsz fáradni ebbe. Én is belefáradtam...

2014. márc. 22. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!