Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » újszülöttel megoldható egyedül...

újszülöttel megoldható egyedül, hogy ne jöjjön senki segíteni?

Figyelt kérdés

csak mert egyetlen kompetens rokonom van aki szóba jöhetne, aki meg pont hajlamos rosszindulatú pletykálkodásra és általában nem a másikat, hanem magát nézi, hogy neki mi a jó, meg kényelmes. én nem tudnék szülés után az ő hogylétére ügyelni.

vagy szóba jöhetnének még bnők, de előttük meg nem vagyok oldott, általában ha ki vagyok készülve, vagy merülve nekem pont akkor magány kell.

arra gondoltam előre bevásárolok, fagyasztok le kaját, akármi, szóval amikor elmegy remetének az ember az isten háta mögé.

kivitelezhető?

2014. márc. 19. 23:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Hat sok erot kivanok hozza!

En nem birtam volna egyedul.A fiam a korhazban egy tunder volt,alig sirt,de ez csak 3 napig tartott.Onnantol kezdve 3 honapos koraig a nap 24 orajabol nem aludt 8 oranal tobbet,ha a 10 perces szunyokalast is beleszamolom.Ejjel 3-ig(na meg persze egesz nap) megallas nelkul sirt minden nap,majd 6-kor kelt es 10-11-ig ebren maradt.Voltunk orvosnal is miatta,aggodtam nem okoz-e gondot,hogy az elmeletileg 17 oras alvas szuksegletbol 8-at sem tudunk kitolteni. Masreszt a szunet nelkuli siras is aggasztott,de az orvos csak annyit mondott,hogy "Vannak babak,akik olyanok mint a kisangyalok.Az onok fia nem ilyen!"

A papirokat a ferjem intezte,engem a csiga is megelozott volna a terpesz jarasommal.Anyosom fozott,takaritott,de ha nem segit,akkor sem erdekelt volna ha a mennyezetrol is kakis pelusok lognak.

1,5 hettel a szules utan tettem ki a labam eloszor a lakasbol,akkor is autoval tettem meg az ut nagy reszet,mert meg fajt a gatsebem,a seta csak nagyon raerosen es rovid tavon ment.

Ezzel nem akarlak megijeszteni,remelem minden gordulekenyen fog menni,de a kommentelok kozul annyian rohangalnak,takaritanak csaszar utan is,hogy ugy ereztem elferne egy realisabb tortenet is.

A kerdesedre valaszolva en is kajat rendelnek,ha muszaj kimenni a papirokat intezni,arra a nehany orara valoszinuleg igenybe vennem a kotnyeles rokon segitseget,a haztartas pedig az utolso dolog lenne amivel foglalkoznek.Lehet,hogy beszereznek nehany papir tanyert es egyszer hasznalatos evoeszkozt,hogy mosogatni se kelljen.Gondolom kisruhabol lesz annyi,hogy az elso heten legalabb ne kelljen mosni,vasalni sem.

2014. márc. 20. 08:42
 22/32 anonim ***** válasza:
Jézusom ki ijesztett meg ennyire??? Nekem nem volt semmi segítségem, de nem is akartam! Egyedül akartam lenni csak a babával, (apa dolgozott), szoptattam és pihentünk együtt!! Persze az éjjeli kelések miatt kialvataln voltam, de hozzá lehet szokni. Ilyenkor nem kell ragyogni a háznak a szükségesre meg van idő, mosogatni, néha mosni-porszívózni. Nem ilyenkor kell 3 fogásos ebédeket főzni, ráadásul ha apa lelépett, a baba meg még csak szopizik, hát én mindig is lusta voltam CSAK magamra főzni, de ha igényled, akkor is elég kétnaponta, egyszerű ételeket, főzelék,tészta. De az előre fagyasztás is jó ötlet! Picit készülgehetsz rá! Aztán délután sétálgattok egyett a babával az neked is jót fog tenni, ha sima szülésed van, nem fog úgy fájni, nekem pár nap volt a kórházban amíg nem tudtam rendesen ülni csak féloldalasan :-) Egy nagyobb bevásárlást érdemes szülés előtt, az mondjuk kényelmesebb ha van segítség kocsival, de esetleg erre használd a barinőket, hogy vásároljanak be, cuccoljanak oda neked, aztán mond hogy köszi de most pihennél! :-)
2014. márc. 20. 09:22
 23/32 anonim ***** válasza:
Meg lehet oldani, de könnyebb segítséggel, az nagyon fontos, hogy tárazz be előre kajával, vagy rendelj magadnak, és a babának is legyen meg pár hétre elegendő cucc (pelus), de ha van nálatok pl. Tesco házhoz szállítás, akkor nyert ügyed van. Én 3 hétig nem tudtam autóba ülni szülés a gátsebem miatt, de amit kellett megrendeltem, az ajtóig azért ki tudtam menni :). Párom és anyukám sokat segített, jól esett nagyon, de ha muszáj meg lehet oldani magad is. Azért jobban gyógyulsz ha a lehető legtöbbet pihensz, csak a legszükségesebb házimunkákat csináld meg.
2014. márc. 20. 09:59
 24/32 anonim ***** válasza:
Mi csak hármasban voltunk az első 2 hétben. Hát nem mondom őszintén, apuka nélkül nem biztos, hogy nem a diliházban csücsülnék most. Azért jó volt néha átadni neki a síró babát stb.
2014. márc. 20. 14:50
 25/32 anonim ***** válasza:
nem=meg*
2014. márc. 20. 14:51
 26/32 anonim ***** válasza:
Ha minden jol alakul, akkor biztos kivitelezheto. Itt konnyeden irjak paran, h siman es 100%, es jo esellyel igy is lesz, de elofordulhat az is, h megsem fog menni. Erre az eshetosegre is keszulj fel azert, szoval ne zarkozz el elore a segitsegtol, hagy nyitva azert nehany kaput, ki tudja... Az en peldam: rosszul sikerult szulesben rengeteg vert vesztettem. Amikor hatsjottunk, egy pelenkazasnyi allastol elszedultem es le kellett pihennem. Nem hogy rgesz ejjel setalgatni a hasfajos csecsemovel... Aztan ra egy hetre jott a tejlaz, 3 napig 40fokos lazzal vacogva fekudtem. A mellgyulladasom vegul egy honap alatt gyogyult meg (4level antibiotikum es tobbszori biopszia utan), volt olyan szakasza, amikor ugy fajt a mellem, h nem tudtam felemelni a babam... Szerencsere kevesek jarnak ilyen szarul, de azert ilyen is van.
2014. márc. 20. 17:51
 27/32 A kérdező kommentje:

köszönöm a biztatásokat

látom sokminden azon múlik, hogy az anya milyen állapotú szülés után, meg a baba, mennyire "könnyen kezelhető"

befolyásolhatatlan tényezők :(

2014. márc. 20. 18:27
 28/32 anonim ***** válasza:
Én nem értem,hogy miért kevésbé reális annak a története, aki mondjuk jól viselte a császárt, mint annak, aki alig bírt felkelni. Persze, ez ember függő, de azért mert valaki el tudta látni ugyanúgy a dolgát ne szuperanyuzzuk le és ne vonjuk kétségbe a történet realitását!
2014. márc. 21. 05:06
 29/32 anonim ***** válasza:
26-os vagyok. Hat igen, en szarul jartam, de pl baratnom csaszar utan 3hettel mar futni jart..
2014. márc. 21. 07:56
 30/32 Babeli Zurzavar ***** válasza:
tudjatok mit? eletemben eloszor kaptam a szuperanyu jelzot azert mert azt mondom igenis lehet birni, ahogy lehet birni 16 honap kulonbseggel ket gyereket is javareszt egyedul... meg ha kedves hozzaszolo nem is gondoltad a szo szoros ertelmeben pozitivan, akkor is jol esik:-) igen, hozzam jottek fel orara az elso 2 hetben 2-3 alkalommal de SOHA nem takarittattam, fozettem Veluk,hagytam hadd unokazzanak, mert nem a cseledeim!a het nagy reszeben tovabbra is egyedul vagyok, a parom vendeglatos, aki ismeri az eletformat nem kell magyaraznom, anyosomek elvannak sogornom gyerekeivel havazva, a csaladom es a barataim tolunk 80km-re... ja es sajat autom sincs, de a szamat egy rohadt nyafogas nem hagyta el eddig!en akartam, en vallaltam, en csinalom, en imadom:-):-) nem biztos hogy az en "nem kerek segitseget" hozzaallasom a jo, de azert alljunk mar le errol a 21.szazadi "belehalok a gyereknevelesbe" gondolkodassal!!!
2014. márc. 21. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!