Anyukák! 5-6 éves gyereketekkel mit szoktatok sütni-főzni? Írnátok esetleg recepteket?
17 hónap van köztük, a nagyobb most 5,5 (lány) a kicsi 4 éves (fiú). Mindig bevontam őket amikor csak volt hozzá affinitásuk éppen, így mindketten elég jártasak. A kisfiam különösen szeret főzőcskézni, tán még érzéke is van hozzá (pl illatról megmondta a múltkor, hogy a muffinból kifelejtettük a vaníliát... kitalálja mit mivel lehet/érdemes kombinálni, meddig érdemes sütni stb, valahogy mindig ráérez, hogy lesz a legtutibb a végeredmény).
Gyakorlatilag mindenfélét szoktunk főzni együtt, persze leginkább a sütiféléknek van nagy sikerük, a kevert és muffintésztás, piskótás alapúaknak. A fiam kelt tésztája jobb egyébként, mint az enyém, de azt még csak 4x csinálta ő, többnyire én szoktam és ők csak a végső szakaszban szállnak be. A nyers húshoz nem engedem őket nyúlni, de amúgy mindenféle húsételnél is szoktak segíteni az egyéb fázisokban.
Múltkor nagyon beteg voltam, és konkréten ketten főztek fagyasztott borsóból főzeléket. Annyi erőm volt, hogy kivánszorogtam a konyhába hozzájuk és odaültem a tűzhelyhez, hogy kézközelbe legyek, de sem beleszólni nem kellett a munkamenetbe, sem figyelmeztetni őket semmire, komolyan, annyira ügyesek és körültekintőek voltak, hogy majdnem bőgtem. És nagyon finom lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!